Julkaistu: 02.11.2021

Isänpäivämenu 2021

Isänpäivämenu

Isänpäivämenu katetaan koreaksi marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi. Liput liehuvat saloissa ja juhliminen aloitetaan jo heti aamulla. Kalaisat herkut tervehtivät isää jo aamiaistarjottimelta. Isänpäivänä isälle kiikutetaan aamiainen vuoteeseen. Kortit, kukat, lahjat ja kahvit ovat sulassa sovussa tarjottimella, johon katetaan tarjolle pieniä kalaisia suupaloja.

Valmista pikkusuolaisia aamiaiseksi tai hieno isänpäiväbrunssi

Aamiaiskattaukseen hyvin sopivia pikkusuolaisia kalaruokia ovat esimerkiksi savukirjolohimousseleipäset, kylmäsavulohitahnalla päällystetyt saaristolaisleivät ja mehevät kirjolohileivät.

Jos oikein fiinin isänpäiväbrunssin haluaa valmistaa, isä saa eteensä voileipäleivoksen tai siivun aina yhtä ihanaa lohivoileipäkakkua seuranaan kuplivaa juomaa. Kun aamiainen on runsas, ei muun perheen tarvitse heti sännätä keittiöön isänpäivämenua valmistamaan, vaan aikaa voidaan viettää yhdessä pelaten, ulkoillen tai muuten yhdessä touhuten.

Kylmäsavulohitahna
Kylmäsavulohitahnalla päällystetyt leivät ovat ihana idea isänpäiväbrunssille. Klikkaa kuvasta reseptiin!

Isänpäivämenussa riittää tekemistä jokaiselle

Isänpäivänä isä saa ottaa rennosti ja muu perhe valmistaa isälle herkkuaterian alku-, pää- ja jälkiruokineen. Koko perhe pienimpiä myöten osallistuu ruoanlaittoon ja tarjottavaksi kannattaakin valita sellaisia ruokia, joissa on tekemistä kaiken ikäisille. Isänpäivämenu starttaa pienillä suupaloilla. Helppo ja herkullinen vaihtoehto on savulohisuupalat, jotka valmistuvat voitaikinalevystä ja täytteessä käytetään Kalaneuvoksen kylmäsavu- sekä lämminsavukirjolohta. Tästä reseptistä löytyy tekemistä myös pikkuihmisille kaulimisineen, tahnan sekoittamisineen ja suupalojen koristeluineen.

Isänpäivään mainiosti sopivia, Kalaneuvoksen tuoreesta lohesta ja kirjolohesta valmistettuja alkupaloja ovat aasialaishenkinen lohisashimi ja kalaisa versio peri-italialaisesta alkuruoasta eli kirjolohicarpaccio. Aasialaiseen makumaailmaan viehättyneet isät tykkäävät lohisashimin japanilaisista aromeista ja kirjolohicarpaccio on upeannäköinen ja juhlaan nostattava alkuruoka.

Fiini isänpäivän illallinen kuhasta tai siiasta

Pääruoaksi valitaan joku herkullinen kalaruoka isän mieltymysten mukaan. Ja kun keittiössä on useampi kokki häärimässä, voidaan tehdä jokin hieman vaativampi ja fiinimpi kalaruoka. Äärettömän herkullinen isänpäiväateria syntyy siiasta tai kuhasta. Hintavinkki: Kalaneuvoksen siika- ja kuhafilee ovat alueellisissa kampanjoissa isänpäivän alla hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa.

Paistettu siika Hollandaise-kastikkeella on juhlava annos, jossa koko ruoan jujuna on klassinen Hollandaise-kastike. Tämä kastike kruunaa niin kalan kanssa tarjotut vihannekset kuin itse kalankin. Jos isä on enemmän kuhamiehiä, niin tuhdimpi annos syntyy paistetusta kuhasta pannulla. Tuhdin tästä annoksesta tekee se, että tämän ruoan lisukkeena on kielen vievät perunat ruskistetulla voilla ja Kalaneuvoksen kirjolohen mädillä aateloituina.

Paistettu siika
Paistettu siika hollandaise on fiini pääruoka isänpäivän menuun. Klikkaa kuvasta reseptiin!

Helppo isäinpäivän aterian pääruoka savukirjohesta tai lohimedaljongeista

Helppo ja nopea pääruoka isäinpäivän aterialle ovat lohimedaljongit Original kalamausteella. Hintavinkki: Kalaneuvoksen lohimedaljongit ovat alueellisissa kampanjoissa isänpäivää edeltävinä päivinä hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa.

Lohimedaljongit kalamausteella
Lohimedaljongit Original kalamausteella on helppo, mutta maukas pääruoka koko perheelle.

Isänpäivän voi myös viettää rennosti ja ruoatkin tehdään sen mukaan. Isää kuin isää ilahduttaa kalahampurilainen Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohesta valmistettuna tai trendikkäät lyttypotut, joihin käytetään jompaa kumpaa Kalaneuvoksen uutuutta eli Terva tai Sauna kylmäsavukirjolohisiivuja. Myös paistetut muikut muusin kanssa ovat parasta kotimaista juhlaruokaa. Aikuisille maistuu isänpäivän myöhäisiltana kiva lohinapostelulauta, josta voi napsia suupaloja sohvailun ohessa.

Savukirjolohifilee
Hintavinkki: Kalaneuvoksen savukirjolohifilee on valtakunnallisessa kampanjassa hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa isänpäivän alla.

Jälkiruoka kruunaa aterian

Kepeiden kalaruokien jälkeen, makeaksi lopuksi isänpäivämenulle voi tarjota runsaan ja rikkaan jälkiruoan. Isänpäivän aikaan on vielä happamia, kotimaisia omenoita saatavilla. Ranskalainen klassikko, omenainen Tarte tatin on ihana ja yllättävän iisisti valmiista voitaikinasta valmistuva leivonnainen. Lämpimän tortun päällä nostetaan sulamaan pallo vaniljajäätelöä ja herkku lusikoidaan suuhun viimeistä murua myöten.

Jäätelö ja itse tehty, ehkäpä konjakkilorauksella aateloitu suklaakastike on myös mainio isänpäivämenun päätös ja se syntyy nuoremmiltakin kokeilta kuin tuosta vain.

Nautinnollista isänpäivää kaikille iseille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit