Kylmäsavulohitahna

Annoskoko: 20 leivälle 10 min

Arvio:

4.89

Kylmäsavulohitahna

Kylmäsavulohitahna on monikäyttöinen lisuke tai alkupala

Kylmäsavulohitahna ja nopeat suolaiset suupalat ovat loistava tarjottava illanistujaisiin tai juhlapöytään. Tämä tarjottava sopii myös joulupöydän kalatarjottimelle. Tahnaa voi hyödyntää monenlaisessa tarjottavassa; uuniperunoissa, cocktail-paloissa, savulohisuupaloilla tai ruissipsien kanssa. Vaihtelua tahnan makuun saat korvaamalla ruohosipulin tillillä tai rakuunalla.

Uutta vivahdetta kylmäsavulohitahnaan saat lisäämällä joukkoon wasabia tai valkosipulia. Oletko huomannut, että reseptipankistamme löytyy myös ohje lohi-wasabikastikeelle, jonka käyttötarkoitus on saman tyyppinen kuin kylmäsavulohitahnalla? Tällainen maustetumpi versio sopii loistavasti dipiksi tai jos syöjät ovat porukkana tulisempien makujen ystäviä. Vaihtamalla reseptissä smetanan ranskankermaan (creme fraiche) saat tahnaan erilaisen koostumuksen. Voit kokeilla myös tuorejuuston käyttöä makusi mukaan smetanan sijaan.

Maistuvan kylmäsavulohitahnan voit tarjota myös illanistujaisissa ruissipsien kera. Ruissipsit kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene. Näyttävän ja maistuvan savulohitahnan voi tarjoilla myös erikseen kulhossa osana noutopöytää esimerkiksi juhlatarjoiluna. Halutessasi voit valmistaa tahnan korvaamalla kylmäsavustetun kirjolohen lämminsavustetulla kirjolohella.

Kylmäsavulohitahna valmistuu 10 minuutissa. Muista säilyttää tuote mahdollisuuksien mukaan viileässä myös tarjoilun ajan. Kylmäsavustettu kala on makunsa puolesta parhaimmillaan ennen viimeistä käyttöpäivää. Kokoa näyttävä tarjoilulautanen juhlapöytään tarjoilemalla sekä savukirjololohimoussella että mätimoussella täytettyjä palttoonnappeja tai saaristolaisleipää. Koristeluun sopii roseepippuri ja tilli.

Katso reseptivideo alta ja valmista nopeasti perässä!

Kylmäsavulohitahna reseptivideo

LohiTAHNA on helppo valmistaa KALANEUVOKSEN TUOTTEILLA

Kalaneuvoksen kylmäsavustettu kirjolohi soveltuu loistavasti tämän reseptin valmistukseen. Kaikki Kalaneuvoksen kylmäsavu- ja graavituotteet valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta. Kylmäsavu- ja graavituotteemme ovat syöntivalmiita pakkauksesta.

Kylmäsavukirjolohi soveltuu moniin ruokiin ja sitä kannattaakin kokeilla ennakkoluulottomasti korvaamaan resepteissä muita ainesosia. Kylmäsavikirjolohi on jo itsessään suolattua, joten suolaa harvoin tarvitsee erikeen enää ohjeeseen lisätä.

Kokkailuun voit käyttää myös kokonaista kylmäsavukirjolohifileetä. Siitä saat leikattua eri reseptien tarpeisiin esimerkiksi kuutioita tai muita paloja kuhunkin reseptiin sopiviksi paloiksi. Voit myös itse siivuttaa kokonaista fileetä siivuiksi. Tässä reseptissä voit silputa joko konaisesta fileestä tai fileesiivuista silppua. Leikkaa fileestä ensin siivuja fileointiveitsellä ja käytä sen jälkeen keittiösaksia silpun tekemiseen. Siivuissa valikoimassamme on tarjolla myös Norjan lohesta valmistettua kylmäsavufileesiivua.

Valmistusaineet

 • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileetä
 • 1 salottisipuli
 • 200 g smetanaa
 • 2,5 tl roseepippuria
 • 3/4 dl ruohosipulia hienonnettuna
 • 300 g saaristolaisleipää

Kylmäsavulohitahna ohje

 1. Hienonna kylmäsavukirjolohi ja sipuli
 2. Sekoita ne kulhossa smetanan kanssa ja mausta roseepippurilla.
 3. Lisää ruohosipuli ja laita tahna jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
 4. Viipaloi saaristolaisleipä ja leikkaa siitä muotilla pieniä leipäkiekkoja.
 5. Annostele tahnaa leiville. Koristele ruohosipulilla ja roseepippurilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 40 g

Energia 94 kcal

Proteiini 3 g

Hiilihydraatit 7 g

Rasva 5 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.4 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 14 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit