(viimeksi päivitetty 1.6.2018)

Tietosuojalauseke:

Yleistä
Mitä tietoja voimme kerätä sinulta
Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietoja
Evästeet
Miten suojaamme henkilötietojasi
Oikeutesi
Tietojen luovuttaminen ja kansainväliset siirrot
Linkit muille verkkosivustoille
Yhteystiedot

 

1. Yleistä

Tietojen käsittelystä vastaava yritys:
Kalaneuvos Oy (Y-tunnus: 1809124-6)
Hukkasentie 25
38220 Sastamala
Suomi

Kalaneuvos on sitoutunut suojelemaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi. Käsittelemme henkilötietojasi voimassa olevan lainsäädännön ja hyvien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi kerätään, käsitellään ja suojataan osoitteessa https://kalaneuvos.fi/ sijaitsevalla verkkosivustolla (jäljempänä ”verkkosivusto”) ja sen kautta.

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää ajoittain mistä tahansa syystä. Tiedotamme tietosuojaselosteeseemme tehdyistä merkittävistä muutoksista julkaisemalla uuden tietosuojaselosteen verkkosivustollamme. Suosittelemme, että tarkistat tämän tietosuojaselosteen säännöllisesti, jotta pysyt tietoisena mahdollisista muutoksista. Hyväksyt tehdyt muutokset jatkamalla verkkosivuston käyttöä sen jälkeen kun tietosuojaselosteeseen on tehty muutoksia.

 

2. Mitä tietoja voimme kerätä sinulta

Käsittelemämme tiedot voivat vaihdella sen mukaan, mitä palveluja käytät verkkosivustollamme ja miten käytät niitä. Voit itse vaikuttaa siihen, mitä tietoja keräämme sinulta muuttamalla verkkosivustoamme koskevia evästeasetuksia.

Saamme osan keräämistämme tiedoista suoraan sinulta esimerkiksi silloin, kun annat palautetta palautelomakkeellamme. Osa tiedoista kerätään automaattisesti evästeiden ja muiden vastaavien teknisten menetelmien avulla. Jos esimerkiksi hyväksyt analytiikkaevästeemme, voimme kerätä tietoja siitä, miten käytät verkkosivustoamme, ja tarjota sinulle parhaan mahdollisen palvelukokemuksen.

a) Tiedot, joita annat meille itse

  • Viestintä: jos otat meihin yhteyttä verkkosivustolla olevilla palautelomakkeilla, voimme kerätä yhteystietosi ja muut antamasi henkilötiedot, kuten sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Lisäksi voimme säilyttää tallenteita yhteydenpidosta.
  • Voimme myös kerätä ja käsitellä mitä tahansa muita tietoja, joita päätät antaa meille.

b) Automaattisesti kerätyt tiedot

  • Lokitiedot: kun vierailet verkkosivustollamme, palvelimemme tallentavat automaattisesti tiedot, jotka selaimesi lähettää aina verkkosivustolla vierailun yhteydessä. Näitä tietoja voivat olla muun muassa IP-osoitteesi, käyttämäsi selain tai verkkotunnus, jonka kautta vierailet sivustolla, verkkosivustot, joilla vierailet ja käyttämäsi hakutermit.
  • Laitetiedot: voimme kerätä tietoja laitteesta, jolla vierailet verkkosivustolla, kuten tiedot laitemallista, käyttöjärjestelmästä ja versiosta, yksilölliset laitetunnisteet ja laitteen IP-osoitteen.
  • Paikkatiedot: jos hyväksyt analytiikkaevästeet, voimme kerätä, käyttää ja jakaa verkkosivuston käytön yhteydessä paikkatietoja, kuten laitteesi reaaliaikaisen maantieteellisen sijainnin, esimerkiksi laitteesi IP-osoitteen perusteella. Paikkatietoja voidaan käyttää verkkosivuston tiettyjen toimintojen yhteydessä sekä verkkosivuston käytön analysointiin.
  • Google Analytics ja muut kolmannen osapuolen tarjoamat analytiikkapalvelut: käytämme Google Analytics -palvelua ja mahdollisesti muita analytiikkatyökaluja verkkosivuston käytön seuraamiseen, jos hyväksyt analytiikkaevästeet. Google Analytics kerää ja säilyttää verkkosivuston käytöstäsi tietoja, joita voivat olla muutkin kuin vierailun ajankohta, tarkastelemasi tai avaamasi sivut ja niiden käyttöajat, verkkosivustolla vierailuun käytetyn laitteen IP-osoite ja muut tiedot. Voimme käyttää myös muita kolmannen osapuolen tarjoamia analytiikkapalveluita. Nämä palveluntarjoajat saattavat kerätä tietoja verkkosivuston käytöstäsi evästeiden, verkkojäljitteiden ja muiden teknologioiden avulla. Analytiikkapalvelujen tarjoajat auttavat meitä keräämään, valvomaan ja analysoimaan verkkosivuston käyttöön liittyviä tietoja. Nämä tiedot auttavat meitä ymmärtämään, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoa, parantamaan verkkosivuston toiminnallisuutta ja käytettävyyttä sekä mukauttamaan verkkosivustoa käyttäjien tarpeisiin. Tätä tarkoitusta varten joitain automaattisesti kerättyjä tietoja jaetaan tällaisille palveluntarjoajina toimiville kolmansille osapuolille, joiden toiminta on heidän omien tietosuojakäytäntöjensä alaista. Voit pyytää meiltä ajantasaisen listan analytiikkapalvelujen tarjoajista, mitä varten yhteystietomme ovat tämän tietosuojaselosteen lopussa.

 

3. Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietoja

a) Käytämme meille suoraan antamiasi henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • verkkosivuston hallinnointiin
  • verkkosivuston kehittämiseen, parantamiseen ja suojaamiseen
  • sinun kanssasi tapahtuvaan viestintään
  • petosten ja muiden väärinkäytösten estämiseen ja tutkimiseen
  • oikeuksiemme ja/tai omaisuutemme suojelemiseen
  • markkinatutkimukseen
  • verkkosivuston tarkastamiseen ja analysointiin
  • verkkosivuston teknisen toiminnan ja turvallisuuden varmistamiseen

b) Käytämme automaattisesti kerättäviä tietoja seuraaviin tarkoituksiin

  • asiakaspalvelun parantamiseen
  • henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen mukauttamiseen
  • verkkosivuston hallinnointiin
  • verkkosivuston toimintojen tarjoamiseen
  • verkkosivuston kehittämiseen, parantamiseen ja suojaamiseen
  • markkinatutkimukseen
  • verkkosivuston tarkastamiseen ja analysointiin, esimerkiksi verkkosivuston käyttöön liittyvien trendien analysointiin
  • verkkosivuston teknisen toiminnan ja turvallisuuden varmistamiseen

 

4. Evästeet

a) Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivusto tallentaa tietokoneellesi. Evästeet eivät vahingoita tietokonettasi, ja ne ovat anonyymejä. Ne eivät sisällä mitään sellaisia tietoja, joiden avulla sinut voitaisiin tunnistaa, eivätkä mitään luottamuksellisia tietoja, kuten sähköpostiosoitettasi tai luottokorttitietojasi.

Evästeet auttavat meitä tekemään verkkosivustosta helppokäyttöisemmän ja tarjoamaan sinulle henkilökohtaisemman käyttökokemuksen, sillä niiden avulla pystymme esimerkiksi esittämään tietoja tuotteista ja kampanjoista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Evästeiden avulla voimme esimerkiksi seurata, millä verkkosivuston osa-alueilla vierailet, kuinka kauan vietät aikaa kullakin osa-alueella ja mitä sivuja tarkastelet. Nämä tiedot auttavat meitä parantamaan verkkosivuston rakenteellista toimivuutta ja saavutettavuutta sekä palveluidemme laatua. Hyödynnämme näitä tietoja myös tuotesuosituksissa, joita näet käyttäessäsi verkkosivustoamme, sinulle suuntaamassamme viestinnässä ja mainoksissa, joita näet vieraillessasi muilla verkkosivustoilla tai käyttäessäsi muita sovelluksia.

Evästeitä ei käytetä muihin kuin alla lueteltuihin tarkoituksiin.

b) Käytetyt evästetyypit:

  • Välttämättömät evästeet – välttämättömiä verkkosivuston toiminnan kannalta: Kalaneuvos-verkkosivuston toiminta edellyttää näiden evästeiden käyttöä. Ne auttavat meitä tunnistamaan, millainen käyttäjä olet, ja tarjoamaan sinulle tarkoituksenmukaisen käyttäjäkokemuksen.
  • Analytiikkaevästeet – suorituskyvyn analytiikka: Käytämme näitä evästeitä verkkosivuston käytön analysointiin. Käytämme näitä tietoja Kalaneuvos-verkkosivuston jatkuvaan ylläpitoon, käyttöön ja kehittämiseen. Voimme antaa liiketoimintakumppaneillemme luvan käyttää evästeitä Kalaneuvos-verkkosivustolla tai sen ulkopuolella yllä lueteltuihin tarkoituksiin eli verkkokäyttäytymiseesi liittyvien tietojen keräämiseen eri aikoina ja eri verkkosivustoilla.
  • Markkinointievästeet – kohdennettu mainonta: Näiden evästeiden avulla pystymme tarjoamaan sinulle mainoksia, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Näitä tietoja voidaan käyttää myös näyttökertojen rajoittamiseen (esimerkiksi varmistamaan, että emme näytä sinulle toistuvasti samaa mainosta) sekä sinulle näytettävien mainosten säätelemiseen ja niiden tehokkuuden mittaamiseen. Liiketoimintakumppanimme voivat käyttää näitä evästeitä Kalaneuvos-verkkosivustolla tai sen ulkopuolella edellä mainittuihin tarkoituksiin.

c) Miten voin hallita evästeitä?

Kalaneuvos-verkkosivustolla käytetyt evästeet auttavat meitä parantamaan verkkosivuston käytettävyyttä ja tarjoamaan käyttäjille mahdollisimman korkeatasoista palvelua. Evästeet ovat välttämätön osa verkkosivustomme toimintaa, mutta tarvitsemme suostumuksesi niiden käyttöön. Voit peruuttaa evästeiden käyttöä koskevan suostumuksesi milloin tahansa päivittämällä evästeasetuksesi.

Voit hallita ja/tai poistaa evästeitä vapaasti – saat lisätietoja osoitteesta aboutcookies.org. Voit esimerkiksi poistaa kaikki tietokoneellesi tallennetut evästeet, minkä lisäksi useimmissa selaimissa evästeet on mahdollista estää. Jos toimit näin, saatat kuitenkin joutua määrittämään tietyt asetukset aina uudestaan verkkosivustolle palatessasi eivätkä jotkin verkkosivuston toiminnot välttämättä toimi lainkaan.

d) Kuka hallinnoi evästeisiin liittyviä tietoja?

Asiakastietoihin on pääsy ainoastaan niillä Kalaneuvos Oy:n ja sen tytäryhtiöiden työntekijöillä, joiden tehtävät edellyttävät henkilötietojen käsittelyä, ja henkilökuntamme on koulutettu käyttämään tietoja turvallisesti ja eettisesti. Henkilöstömme pääsee tarkastelemaan asiakastietoja vain silloin, kun se on heidän tehtäviensä kannalta välttämätöntä.

Siirrämme tietoja vain luotetuille kolmannen osapuolen sopimuskumppaneillemme. Kaikki sopimuskumppanimme noudattavat EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja muun lainsäädännön vaatimuksia.

 

5. Miten suojaamme henkilötietojasi

Henkilötietojasi käsittelevät ainoastaan ne Kalaneuvos Oy:n ja sen tytäryhtiöiden työntekijät, joiden tehtävät edellyttävät tietojen käsittelyä. Jokaisella käyttäjällä on oma käyttäjänimi ja salasana henkilötietoja sisältäviin järjestelmiin. Kalaneuvos on toteuttanut asianmukaiset tekniset ja organisatoriset turvallisuusmenettelyt ja -prosessit henkilötietojen suojaamiseksi häviämiseltä, väärinkäytöltä ja muulta luvattomalta pääsyltä.

Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka on suojattu palomuureilla, salasanoilla ja muilla teknisillä keinoilla. Tietokantojamme ja niiden varmuuskopioita säilytetään lukituissa tiloissa, ja vain nimetyillä henkilöillä on pääsy niiden sisältämiin tietoihin. Palvelimemme on suojattu tehokkaasti.

Ulkoisten palveluntarjoajien kanssa on solmittu kirjalliset sopimukset, joihin sisältyy tietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskeva salassapitovelvollisuus.

 

6. Tietoturva

Kalaneuvos pyrkii kaikin tavoin turvaamaan henkilötietojesi luottamuksellisuuden. Suojaamme tietojasi luvattomalta käytöltä hallinnollisin, fyysisin ja sähköisin menetelmin. Vaikka pyrimme tällä tavoin säilyttämään verkkosivustolla ja sen kautta kerätyt henkilötiedot turvallisessa, yleisöltä suljetussa toimintaympäristössä, emme voi taata henkilötietojen tietoturvaa silloin, kun tietoja siirretään tai säilytetään järjestelmissämme. Lisäksi huomautamme, että vaikka pyrimme varmistamaan henkilötietojen koskemattomuuden ja turvallisuuden, emme voi taata, että turvatoimemme estävät kolmansien osapuolten, kuten hakkereiden, laittoman pääsyn henkilötietoihin. Emme takaa tai väitä, että sinua koskevat henkilötiedot olisi suojattu häviämiseltä, väärinkäytöltä tai kolmansien osapuolten tekemiltä muokkauksilta.

Ilmoitamme sinulle lainsäädännön mukaisesti kaikista salaamattomina sähköisesti säilytettyihin henkilötietoihisi kohdistuvista tietosuojan, salassapidon tai koskemattomuuden loukkauksista sähköpostitse tai verkkosivustolla selvästi näkyvällä ilmoituksella niin pian kuin mahdollista ja ilman aiheetonta viivytystä (i) lainvalvontaviranomaisten oikeutettujen etujen tai (ii) loukkauksen laajuuden selvittämiseksi vaadittavien toimenpiteiden mukaisesti ja palautamme tietojärjestelmän kohtuullisen koskemattomuuden.

 

7. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet hallussamme oleviin henkilötietoihisi liittyen:

  • Oikeus tietää, mitä tietoja meillä on sinusta: Jos haluat tietää, mitä henkilötietoja meillä on sinusta, ota meihin yhteyttä. Yhteystietomme ovat tämän tietosuojaselosteen lopussa. Pyrimme vastaamaan saamiimme tietopyyntöihin mahdollisimman nopeasti.
  • Oikeus vaatia puutteellisten, virheellisten, vanhentuneiden tai tarpeettomien henkilötietojen korjaamista, poistamista tai päivittämistä: Jos haluat käyttää yllä mainittuja oikeuksiasi tai jos sinulla on lisäkysymyksiä hallussamme olevien henkilötietojesi korjaamisesta, poistamisesta tai päivittämisestä, ota meihin yhteyttä. Yhteystietomme ovat tämän tietosuojaselosteen lopussa.

 

8. Tietojen luovuttaminen ja kansainväliset siirrot

Voimme luovuttaa joitain tarpeellisia tietoja kolmansille osapuolille palvelujemme ja markkinointimme toteuttamista varten, jos päätät jakaa tällaisia tietoja kanssamme.

Luovutamme tietoja seuraaville kolmansille osapuolille (jos päätät jakaa tällaisia tietoja kanssamme henkilökohtaisten evästeasetustesi mukaisesti):

  • analytiikka- ja tilastointikumppaneille
  • liiketoimintakumppaneillemme, kuten markkinointikumppaneille, sovellettavien lakien puitteissa
  • julkisille viranomaisille, kuten lainvalvontaviranomaisille. Kalaneuvos tekee yhteistyötä julkishallinnollisten ja lainvalvontaviranomaisten tai yksityisten tahojen kanssa lainsäädännön täytäntöönpanon ja noudattamisen varmistamiseksi. Voimme luovuttaa mitä tahansa sinua koskevia tietoja julkishallinnollisille tai lainvalvontaviranomaisille tai yksityisille tahoille, jos se on yksinomaan oman harkintamme perusteella tarpeellista tai asianmukaista vaateisiin vastaamiseksi, oikeudenkäyntimenettelyn edistämiseksi (haasteet mukaan lukien), Kalaneuvoksen tai kolmannen osapuolen omaisuuden ja oikeuksien turvaamiseksi, yleisen tai kenen tahansa henkilön turvallisuuden takaamiseksi, laittoman, epäeettisen tai kannekelpoisen toiminnan estämiseksi tai lopettamiseksi tai lainsäädännön noudattamiseksi.

Voimme luovuttaa tietoja kolmansille osapuolille yhdistellyssä ja/tai anonymisoidussa muodossa, jolloin ne eivät ole henkilötietoja eivätkä mahdollista yksittäisten käyttäjien tunnistamista. Kalaneuvos varmistaa, että tietojen siirrossa ja käsittelyssä noudatetaan GDPR:n mukaisesti korkeaa tietoturvan ja -suojan tasoa. Kolmansien osapuolten tietojenkäsittelystandardit varmistetaan Euroopan komission hyväksymillä vakiosopimuslausekkeilla, EU:n ja Yhdysvaltojen välisellä Privacy Shield -järjestelyllä tai muilla tietosuojalainsäädännössä hyväksytyillä menettelyillä.

 

9. Linkit muille verkkosivustoille

Verkkosivustollamme on linkkejä muille verkkosivustoille. Linkit muille verkkosivustoille eivät tarkoita, että kannatamme tai edustamme kyseisiä kolmansia osapuolia tai annamme heille valtuuksia. Emme hallinnoi kolmansien osapuolten verkkosivustoja. Nämä muut verkkosivustot voivat tallentaa tietokoneellesi omia evästeitään tai muita tiedostoja, kerätä sinulta tietoja tai pyytää sinulta henkilötietoja.

 

10. Yhteystiedot

Jos sinulla on tähän tietosuojaselosteeseen, yksityisyyteesi verkkosivuston käytön puitteissa tai hallussamme olevien henkilötietojesi suojaukseen liittyviä kysymyksiä, kommentteja tai huolia, ota meihin yhtyettä sähköpostitse info@kalaneuvos.fi tai kirjeitse Kalaneuvos Oy, Hukkasentie 25, 38220 Sastamala. Pyrimme selvittämään mahdolliset huolenaiheet viipymättä.

wave