Savukirjolohimousse
Annoskoko: 12 suupalaa 10 min
Savukirjolohimousse – kolmen raaka-aineen kalaherkku
Savukirjolohimousse on vaivaton ruoka herkkuhetkiisi! Tästä ei kalaruoan valmistus enää helpommaksi muutu. Jos koet kalaruokien maustamisen haastavaksi, niin tässä on kalaresepti sinua varten. Savukirjolohi yhdistettynä valmiiseen remouladekastikkeeseen on kalaruoka, joka onnistuu varmasti jokaiselta kotikokilta. Savukirjolohimousse maistuu erinomaiselta leivän päällä, mutta se sopii yhdistettäväksi hyvin myös moneen muuhun ruokaan.
Kokeile savukirjolohimoussea esimerkiksi uuniperunoiden täytteenä tai vaikkapa voileipäkakun välissä. Jos olet moussejen suuri ystävä, niin voit kokeilla reseptipankistamme myös savulohimoussea, kylmäsavulohitahnaa tai mätimoussea tuomaan vaihtelua ruokapöytäsi lisukevalikoimaan.
Savukirjolohimousse valmistuu helposti. Tarvitse ruoan tekemiseen vain sipulia (voit valita esimerkiksi punasipulin tai kevätsipulin oman makusi mukaan), Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohta fileenä, haluamaasi tummaa leipää ja remouladekastiketta.
Remoulade-kastikkeen löydät valmistuotteena hyvin varustetuista ruokakaupoista tai voit valmistaa sen itse. Muutenkin ainekset ovat syöntivalmiita, joten työvaiheiksi tässä reseptissä jää lähinnä vähäinen pilkkominen, sekoittaminen ja leipästen kokoaminen sekä koristelu ja tarjolle asettelu.
Kalaneuvoksen savukalat – voittamaton maku ja tasainen laatu
Kalaneuvos on savukalojen markkinajohtaja Suomessa ja syynä siihen on savukalojemme voittamaton maku ja tuotteidemme tasalaatuisuus. Valikoimastamme löydät niin savukirjolohta, savulohta kuin savusiikaakin ja onpa valikoimassamme hieman erikoisempaa savupippurimakrilliakin. Tutustu laajaan savukalavalikoimaamme täältä.
Kalaneuvoksen kirjolohet kasvatetaan joko Suomessa tai Ruotsissa. WWF luokittelee suomalaisen kirjolohen kestäväksi kalavalinnaksi lautaselle eli toisin sanoen kirjolohen kasvatuksen aiheuttamat ympäristövaikutukset on saatu painettua viime vuosikymmeninä murto-osaan aiemmasta. Voit lukea tarkemmin kalankasvatuksen ympäristövaikutuksista ja suomalaisten kalankulutustottumuksista sivuiltamme ajankohtaisten artikkelien osiostamme. Kirjolohen kasvatusta ohjaa Suomessa hyvin tiukka ympäristölainsäädäntö. Kalankasvatus ei saa esimerkiksi haitata vesistön hyvän tilan ylläpitämistä tai saavuttamista.
Kalaneuvos hankkii kaikki kalansa kestävistä kalakannoista ja pyrkii suosimaan hankinnoissaan vastuullisia lähitoimijoita. Kerromme pakkausmerkinnöissä kalan alkuperän ja raaka-aineemme ovat jäljitettävissä. Kotimaiset kalastajat, joilta hankimme saalista, kuuluvat uuden kalastuslain mukaisesti kaupallisten kalastajien rekisteriin ja ilmoittavat saaliinsa ELY-keskuksiin. Tämä auttaa pitämään kalastuksen vastuullisena.
Kirjolohemme kasvatetaan Suomen rannikoilla, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Lohemme kasvatetaan Pohjois-Norjan Lofoottien alueella ja Lofoottien pohjoispuolella. Makrillimme pyydetään Irlannista, Skotlannista tai Koillis-Atlantilta. Valitse siis Kalaneuvoksen tuotteet, kun haluat syödä vastuullista kalaa!
Valmistusaineet
- 350 g Kalaneuvos savukirjolohifileetä
- 350 g Remoulade-kastiketta
- 3 keskikokoista sipulia
- 300 g tummaa limppua tai saaristolaisleipää
- 1 rkl tilliä
Savukirjolohimousse ohje
- Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieneksi silpuksi.
- Sekoita lämminsavukirjolohi, sipulisilppu ja Remoulade-kastike keskenään kulhossa.
- Leikkaa limpusta pieniä suupaloja.
- Laita massa halutessasi pursotuspussiin ja pursota massaa leipäpaloille. Voit myös lusikoida massan lusikalla leipien päälle.
- Koristele savukirjolohimousseleivät tuoreella tillillä.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 83 g
Energia 223 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatit 8 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1.2 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 20 mg
Täydellistä.
Kokeilin, mutta ei ollut niin hyvää kuin oma resepti… Tein tämän kylmäsavukirjolohesta punasipulilla ja creme fraichesta – tuli todella hyvää.