Lämminsavutuotteet – savulohi ja muut savustetut kalat

Savukirjolohifilee

Lämminsavutuotteet on tuoteryhmistämme laajin ja tunnetuin. Kalaneuvoksella on savustettu kalaa vuosikymmenien ajan, siksi taidamme sen niin hyvin. Kalan savustaminen on erittäin perinteikäs tapa kalan kypsentämiseksi täällä Pohjolassa, mutta esimerkiksi Keski-Euroopassa lämminsavustettua kalaa ei tuotteena tunneta kovin hyvin, joskin sen suosio on reilussa kasvussa.

Savukalan hieno ja lempeä maku on vahva ja täyteläinen. Se on maku, jonka tunnistat jo vuosien takaa ja johon aina palaat. Kalaneuvos on savukalojen markkinajohtaja Suomessa*, ja syynä siihen on ylivoimainen maku ja tuotteidemme tasalaatuisuus; ensiluokkaiset raaka-aineemme muodostavat jäljittelemättömän kokonaisuuden. Meille on kunnia-asia valmistaa sinun suosikkituotteitasi.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Savukala maistuu ruisleivän päällä, salaatissa tai lautasella perunan kumppanina. Voit tutustua laajan kalareseptien valikoimaamme löytääksesi ideoita eri ruokalajien valmistamiseen lämminsavutuotteistamme. Lämminsavutuotteiden valikoimamme rakentuu savustetun kirjolohen ja savulohen varaan. Löydät tuotevalikoimastamme monia eri vaihtoehtoja. Tuotevalikoimassamme on esimerkiksi lämminsavukirjolohi kokonaisena ja palana, lämminsavukirjolohi fileenä ja palana, filee buffet-siivutettuna ja tuplana. Tupla-tuotteessa fileessä on molemmilla puolilla kalan nahka paikallaan. Suurinpiirtein sama valikoima on myös savulohituotteissa.

Muista lämminsavukaloista savusiika on yksi eniten perinteitä omaavista tuotteistamme. Sitä olemme valmistaneet jo melkein koko yrityksen olemassaolon ajan. Mielipiteitä eniten jakava tuote on savulohiherkku sinihomejuusto. Jotkut rakastavat sinihomejuuston makua kalan kumppanina ja toisille se ei maistu olleenkaan. Katso myös muut savukalatuotteemme alta tuotelistauksestamme. Lähes kaikkia tällä sivulla näkyviä vakuumipakattuja lämminsavutuotteitamme on saatavissa myös irtomyynnissä kauppojen palvelutiskeillä. Oikein säilytettynä 0-3 asteisessa jääkaapissa savulohi säilyy pakkauksessa merkittyyn viimeiseen käyttöpäivään saakka.

Savukalan maku vaihtelee tuotetyypin mukaan

Lämminsavustetuissa kaloissa savun maun määrä vaihtelee tuotteen rakenteen mukaan. Savun maun määrä savustetussa kalassa on henkilökohtaiseen mieltymykseen perustuva asia – toiset haluavat kalan maistuvan vain miedosti savulta ja toiset pitävät reilusti savulta maistuvasta kalasta. Tuotteidemme kohdalla nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kokonaisena savustettu kala maistuu hieman miedommin savulta ja fileenä savustetut hieman enemmän. Tätä perusohjetta ei voi kuitenkaan pitää kiveenhakattuna totuutena, koska olemme kehittäneet vuosien aikana eri tuotteille omat savustusreseptiikat. Yleisluontoisena ohjeena sitä voi pitää. Kokeilemalla eri tuotetyyppejämme löydät omaan makuusi sopivan suosikkisi. Voit myös ostaa fileet tuoreena ja savustaa itse kalan oman makusi mukaan esimerkiksi kotona uunissa savustuspussissa tai mökillä savustuspöntössä, sähkösavustimella tai savustuslaatikossa.