Paistetut muikut

Annoskoko: 5 30 min

Arvio:

4.88

Paistetut muikut

Paistetut muikut pannulla on klassinen kalaruoka

Paistetut muikut pannulla kuuluvat kalaruokien klassikkokategoriaan – kukapa kalan ystävä ei olisi näitä naposteltavaksikin sopivia jauhoilla paneroituja hopeakylkiä joskus maistanut! Jos olet yleensä ostanut paistettuja muikkuja vain syöntivalmiina, niin kokeileppa tällä kertaa tehdä joko panerointi ja kypsennys itse käyttäen raaka-aineena Kalaneuvoksen perattuja muikkuja, tai jos aivan alusta asti haluat tehdä kaiken itse, niin voit peratakin muikut itse tämän ohjeen mukaan. Siinä tapauksessa raaka-aineeksi sopivat Kalaneuvoksen kokonaiset muikut.

Molempia versioita muikuista on ostettavissa hyvin varustettujen kauppojen palvelutiskeiltä. Peratuista muikuista valmistettuna valmistusaika lyhenee huomattavasti tässä reseptissä kerrotusta 30 minuutista. Nopeaa, helppoa ja suhteellisen terveellistä kalaruokaa, vaikka voi-öljyssä kypsennys ei koskaan ihan se kaikista terveellisin kypsennystapa olekaan.

Paistettujen muikkujen valmistuksessa voit korvata osan ruisjauhoista korppujauhoilla. Tällöin saat hieman miedomman makuisen ja erityisen rapean pinnan muikkuihin. Paistamisessa kannattaa aina käyttää voin ja öljyn (esim. rypsiöljyn) seosta. Sillä tavoin muikut eivät pala pannuun kiinni niin herkästi, kuin pelkkää voita käyttäessäsi. Voita kannattaa kuitenkin hieman käyttää paistamisessa, koska se tuo kaloille kauniin paistovärin pintaan. Katso reseptivideo alta ja valmista videon mukana.

Paistetut muikut reseptivideo

Frittimuikut maistuvat perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kera

Saat valmistettua maistuvan lämpimän aterian paistetuille muikuille valmistaessasi lisukkeeksi perunamuusia ja sekoittamalla kermaviilikastikkeen tillillä muikuille kastikkeeksi tai dipiksi muikuille. Nopeassa versiossa voit käyttää vaikkapa mikrossa nopeasti valmistettavaa pakastemuusia – toki kokonaan itse tehty muusi on aina maukkaampi. Paistetuissa muikuissa on ateriana myös se etu, että ne maistuvat monien mielestä yhtä hyville myös kylminä kuin lämpiminä. Voit siis kypsentää isomman erän ja syödä loput erästä seuraavana päivänä jääkaapista. Muista riittävän alhainen, alle +3 asteen säilytyslämpötila.

Kalaneuvoksen muikut tulevat Suomesta; Saimaalta, Puruvedeltä tai Säkylän Pyhäjärveltä. Puruveden muikku on saanut EU-tasoisen ”suojattu maantieteellinen merkintä”-sertifioinnin, eli kalaan liittyvä erityinen laatu ja erityisen kirkkaan vesistön ominaisuudet tekevät Puruveden muikusta erityisen arvostetun Euroopan mittakaavassakin!

Kalaneuvoksen suomalaista muikkua syömällä voit lisätä näppärästi myös kalojen kotimaisuusastetta omassa kulutuksessasi. Muikun paras sesonki on alkuvuodesta tammi-maaliskuussa ja syksyllä. Kannattaa siis haeskella kaupasta tätä kalaa niihin aikoihin. Voit tutustua eri kalojen sesonkeihin näppärän taulukkomme avulla!

Muikkujen perkaus

 1. Leikkaa ensin pois pää ja avaa sitten vatsa.
 2. Poista suolet käsin tai pienellä veitsellä.
 3. Huuhtele muikut nopeasti ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.

Valmistusaineet

 • 1 kg Kalaneuvos (perattuja) muikkuja
 • 2 dl ruisjauhoja
 • 2 tl suolaa
 • 1/4 ruukkua tilliä
 • 1 sitruuna
 • voi-öljyseosta paistamiseen

Paistetut muikut ohje

 1. Käytä valmiiksi perattuja muikkuja tai perkaa kokonaiset muikut puhkomalla tai puhdista ne leikkaamalla keittösaksilla.
 2. Mausta jauhot suolalla ja pyöräytä muikut jauhoissa.
 3. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Kuumenna rasvat pannulla ja paista siinä muikkuja pari minuuttia molemmin puolin, muikkujen koosta riippuen.
 4. Hienonna muikkujen päälle tilliä ja purista sitruunasta mehu, tai valmista kermaviilikastike dipiksi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 241 g

Energia 403 kcal

Proteiini 40 g

Hiilihydraatit 13 g

Rasva 18 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 2.6 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 154 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit