Julkaistu: 26.10.2021

Halloween menu – herkullisen kurpitsajuhlan aika

Halloween menu

Halloween on kurpitsojen ja naamiaisjuhlien aikaa, jolloin menu koostuu niin makeista kuin suolaisistakin halloweenin herkuista. Komeat kurpitsat kaiverretaan ovenpieleen vieraita tervehtimään.

Yhdysvalloista Suomeenkin vahvasti rantautunutta halloweenia juhlitaan Suomessa pyhäinpäivän viikonloppuna. Alunperin halloween on kuitenkin anglosaksinen juhla. Koristerekvisiittaa löytyy nykyään jo lähikaupoista ja ainakin isoista marketeista, joten kodin ja kattauksen saa helposti teemaan sopivaksi. Ja sitten vain halloweenin menu ja tarjottavat herkut mietintään!

Herkullista tarjottavaa Halloweeniin

Vaikka halloweenin pääosassa keekoilevat erilaiset makea herkut ja karkit, sopii hullunhauskaa iltaa juhlistaa myös hyvän ruoan parissa. Halloween menu syntyy hieman juhlaan sopivasti hullutellen ja myös kalaa pöytään kattaen.

Kalaisan kattauksen alkuruoaksi sopivat nämä Kalaneuvoksen Terva tai Sauna kylmäsavukirjolohesta valmistetut hulluttelevat Halloween sushit. Kauhistuttavan juhlan fiilis on tuotu susheihin koristelemalla pyöreäksi pyöräytetyt sushipallot merilevällä hurjiksi, irvisteleviksi kurpitsoiksi. Näiden sushipallojen näpertely on hauskaa koko perheen puuhaa. Halloweenin juhlinta voi ystävien kesken olla myös ruoanlaittoa. Silloin nämä sushit ovat nappivalinta – pientä puuhaa riittää kaikille. Astetta hienostuneemman alkupalan saat, kun katat pöytään paahdetun bataatin päälle valmistetut, näyttävät ja halloween-sävyiset kylmäsavulohicrostinit.

sushi Halloween-teemalla
Sushi halloween-teemalla sopii suolaiseksi alkuruoaksi. Klikkaa kuvasta reseptiin!

Kurpitsa sopii kalalle ja Halloween resepteihin

Kurpitsa loistaa kauden resepteissä ja se on erinomainen lisuke kaloille. Kirjolohi on halloweenin kiistaton ykköskala, jo värinsäkin puolesta, mutta kurpitsa sopii kirjolohen lisäksi hyvin myös vaaleiden kalojen; siian, kuhan, hauen ja ahvenen pariksi.

Paahda kurpitsaa lohkoina uunissa ja tarjoa syksyinen lisuke uunilohen seurana tai valmista kermalla notkistettu kurpitsapyree paistetun kuhafileen kumppaniksi. Kurpitsasta ja perunasta valmistettu muusi on herkullisen värinen ja se sopii lähes kaikkien kalaruokien lisukkeeksi. Yllätä halloweenina ja tarjoa paistetut muikut tämän oranssina hehkuvan kurpitsaperunamuusin kanssa.

Paistetut muikut
Paistetut muikut kurpitsalisukkeella sopii halloweeniin muikun ollessa sesongissa. Klikkaa kuvasta reseptiin!

Noutopöytä on aina varma valinta juhlaan

Halloweenina voi myös juhlia rennosti ja kattaa tarjolle kalapainotteisen noutopöydän. Noutopöydän komein tarjottava on lohivoileipäkakku, joka sopii juhliin kuin juhliin. Koristele voileipäkakku tasaisesti kylmäsavukirjolohisiivuilla ja asettele päälle koristeeksi muovisia lelulepakoita, pääkalloja, hämähäkkejä ja hämähäkin verkkoja juhlan tunnelmaa luomaan.

Mätisipsit ovat hauskaa naposteltavaa ja tämänkin herkun voit koristella teemaan sopivalla rekvisiitalla. Myös savulohisuupalat, lohitartarkolmioleivät ja kylmäsavulohitahnalla täytetyt leipäset ovat oivaa loppuillan juhlan syötävää. Lisää ideoita juhlien pikkusuolaisiksi löydät reseptit-sivultamme.

Halloween menu päättyy karkkeihin ja kepposiin

Halloweenin makeaksi päätökseksi sopii karkeista koottu herkkutarjotin, josta kurkistelevat toukat, pääkallot, luut ja muut makeat hirvitykset. Tältä tarjottimelta riittää nameja myös ovia kolkutteleville, karkki tai kepponen -värssyjä toisteleville hahmoille. Halloweeniin tunnelmaan kuuluvat myös hauskasti koristellut kakut ja muffinssit, kurpitsapiirakat ja -juustokakut, jotka sopivat tyylikkäämmän halloween illallisen jälkiruokaherkuiksi.

Hurrrjan herrrrkullista Halloweeniä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *