Kirjolohicarpaccio

Annoskoko: 5 25 min

Arvio:

3

kirjolohicarpaccio

Kirjolohicarpaccio – resepti Arto Rastaalta

Kirjolohicarpaccio on muunnelma perinteikkäästä italialaisesta alkuruoasta, joka yleensä valmistetaan kypsentämättömästä naudanlihasta. Kalaneuvoksen kirjolohesta valmistettuna carpaccio on yllätyksellinen ja hieman alkuperäistä carpacciota kevyempi annos. Näin ollen se sopii erinomaisesti alkuruoan reseptiksi vaikkapa pidempäänkin illallismenuun.

Arto Rastas, huippukeittiömestari useiden suitsutusta saaneiden ravintoloiden omistaja, on kehittänyt carpacciosta Kalaneuvokselle siis täysin uuden version, jota kannattaa ehdottomasti kotona kokeilla riippumatta siitä, onko perinteinen carpaccio sinun lempiruokiasi tai ei. Olemme liittäneet tähän reseptin yhteyteen reseptivideon, jota seuraamalla onnistut annoksen valmistuksessa varmasti:

Kirjolohicarpaccio reseptivideo

Reseptissä ei ole mitään vaikeita työvaiheita etkä tarvitse mitään erikoiskodinkoneita. Annos on silti tyylikäs ja yhdeltä lautaselta tai vadilta tarjoiltuna jokainen ruokailija voi valita itselleen sopivan annoskoon. Voit toki myös valmistaa jokaiselle ruokailijalle oman annoksen erikseen tarjoiltuna.

Annoksen kaunis vaalea raidoitus kirjolohen pinnalle valmistetaan sekoittamalla majoneesiin piparjuurta. Majoneesin voit ostaa valmiina tai valmistaa itse. Majoneesin pursotus on helppoa vaikkapa pursotinpussin avulla. Parmesani, kaprikset ja piparjuuri tuovat annokseen monipuolisia makuja ja mukavaa kontrastia tuoreen kirjolohifileen mietoon makumaailmaan.

Yrteillä ja mausteilla viimeistelet annoksen ulkonäön ja maun. Sormisuolaa ei kannata unohtaa lisätä kalan pintaan tässä, eikä muissakaan kalaruoissa. Vaikka liiallista suolan käyttöä tulee välttää, niin kalaruoissa sopivalla pintasuolalla on ratkaiseva merkitys annoksen maun erinomaisuudessa. Suolan käytöstä kannattaa tinkiä jossain muussa kohtaa ruokavaliota kuin kalaruoan pintasuolassa.

Lohicarpaccio on kylmä alkuruoka

Lohicarpaccion hyvänä puolena alkuruoaksi on se, ettei se vaadi kypsentämistä, vaan se on kylmä alkuruoka. Toki ainesten siivutus, pilkkominen, sekoittaminen ja pursotus vievät oman aikansa. Reseptin etuna on myös se, että annoksen voi asetella esille haluamansa kokoiselle tarjoiluastialle. Kirjolohicarpacciota voi siis valmistaa vaikka suurenkin seurueen tarpeisiin paljon kerralla isolle tarjoilualustalle.

Raaka-aineeksi lohicarpaccioon sopii Kalaneuvoksen ”Tuore”-merkitty pakattu kirjolohifilee, joka on kasvatettu lähivesissä, lähes aina joko Suomessa tai Ruotsissa. Voit toki hankkia kirjolohifileen myös kalatiskiltä reseptiä varten. Kalan käyttäminen raaka-aineena lihan sijaan tekee hyvää syöjän hyvinvoinnille ja on lihaa ekologisempi valinta. Voit halutessasi tutustua kalojemme alkuperään tarkemmin. Herkullisia ruokailuhetkiä!

Valmistusaineet

 • 400 g Kalaneuvos kirjolohifileetä
 • 1 rkl raastettua piparjuurta
 • 1 dl majoneesia
 • 3 rkl hienoksi raastettua parmesaania
 • 4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia
 • 4 tl kapriksia
 • muutama murunen sormisuolaa ja mustapippuria

Kirjolohicarpaccio ohje

 1. Leikkaa kirjolohifileestä ohuen ohuita viipaleita niin paljon, että koko ison lautasen pohja peittyy kalasta.
 2. Sekoita majoneesiin piparjuuri. Tarvittaessa lisää hyvää punaviinietikkaa tai nuorta balsamicoa.
 3. Sirota kalan päälle parmesaaniraastetta, ruohosipulia, kaprikset ja muutama murunen suolaa sekä mustapippuria myllystä.
 4. Pane majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin.
 5. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota kalan päälle erittäin ohutta raitaa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 100 g

Energia 203 kcal

Proteiini 15 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 13 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 1.3 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 43 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit