Heimon Kalan tarina

Heimon Kala Oy sai alkunsa vuonna 1980, kun perinteitä kunnioittava kalamies Heimo Juvankoski perusti pienen kalakaupan Hämeenlinnaan ja välitti kalaa kauppoihin ympäri Etelä-Suomen. Paljon kysyttyjen silakoiden ja ahventen lisäksi Heimo halusi tarjota harvinaisempia suuria kaloja, kuten lahnoja ja haukia. Muutamia vuosia myöhemmin Heimon Kala alkoi myös valmistamaan kylmä- ja lämminsavukalatuotteita Rengossa. Herkullinen kala kävi kaupaksi ja yritys kasvoi.

Yrityksen kasvu mahdollisti myös uudenlaisten tuotteiden kehittämisen 80-luvun lopulla. Tuolloin Heimon Kalan tuotteita myytiin autosta suoraan myymälöihin ja myyntiherrat pitivät korvansa höröllään vieraillessaan kauppiaiden luona. Näin saatiin arvokasta palautetta, jonka avulla osattiin kehittää uusia, kysyntään vastaavia kalaherkkuja. 

Ensimmäiset omat pakatut kalatuotteet kehitettiin 90-luvun alussa. Sitä seurasi kiivas kasvu ja kehitysvaihe, kun elintarvikeala teollistui ja kaupat kilpailivat kovasti keskenään. Kysyntä pakatuille tuotteille oli kovaa ja se vauhditti myös pakkausten kehitystyötä.

Laadun ja toimitusvarmuuden takaamiseksi Heimon Kala halusi laajentaa toimintaansa entisestään ja saada hallintaansa kalan koko matkan merestä lautaselle. Lyhyessä ajassa ehtikin tapahtua melkoisesti. Vuonna 2005 virolainen Vettel Oü osti Heimon Kalan. Vettel toi mukanaan saarenmaalaiset kalastusperinteet sekä -osaamisen. Saarenmaan jalostuslaitoksella pystyttiin valmistamaan erilaisia kalaherkkuja kuin Rengossa, mikä monipuolisti valikoimaa merkittävästi. 

Kättä paiskattiin uudemman kerran jo vuonna 2007, kun yhtiö osti uusikaupunkilaisen Saaristomeren Kalan. Näin toiminta laajeni kalajalosteiden myynnistä kalankasvatukseen ja omaa kalaa voitiin kasvattaa Suomessa sekä Ruotsissa.

Kasvua ohjasi vahva halu kasvattaa ja jalostaa kalaa tehokkaasti sekä laadukkaasti. Vuonna 2009 yhtiö fuusioitui Tallinna Külhoonen kanssa ja kalatuotteisiin erikoistunut yhtiö tunnettiin nimellä AS PRFoods. Vuonna 2017 pitkäaikainen yhteistyökumppani, kokkolalainen pohjoisten kalojen ja äyriäisten maahantuoja Trio Trading liittyi Heimon Kalan perheeseen. Tämän myötä yritys pystyi kasvattamaan ja jalostamaan kalaa sekä maahantuomaan kalaa ja äyriäisiä. Heimon Kalan tuotemerkkejä olivat muun muassa Heimon Gourmet, Heimon Liekki sekä Saaristomeren.

Vuonna 2022 Kalaneuvos osti Heimon Kalan liiketoiminnan. Nykyään Kalaneuvoksen myynti vastaa Heimon Kala -tuotemerkillä myytävistä kalatuotteista. Kauppa-asiakkaana voit olla yhteydessä myyntiimme koskien Heimon Kalan tuotteita. Tarkemmat tuotetiedot löydät erikoistuotteet sivuiltamme.

Heimon Kala kuluttajapalautteet

Kuluttajapalautteen koskien Heimon Kala tuotteita voit tehdä tuotepalaute-sivullamme. Kalaneuvoksen laatuosasto käsittelee palautteet ja palaa sinulle tutkittuaan palautteen.

Heimon Kala Oy laskutustiedot

LASKUTUSOHJE:
Vastaanotamme verkkolaskuja OpenText Oy:n verkkolaskupalvelun kautta.

Nimi: Heimon Kala Oy
Verkkolaskuosoite: 003704269568
Välittäjän ja operaattorin tunnus: 003708599126
Y-tunnus: 0426956-8

Mikäli verkkolaskutus ei onnistu, voi PDF-laskun lähettää meille myös sähköpostitse osoitteeseen: heimonkala@heeros-invoices-fi.com

Heimon Kala logo