Kylmäsavulohi ja muut kylmäsavustetut kalat

Kylmäsavukirjolohifilee

Kylmäsavulohi ja kylmäsavukirjolohi ovat saavuttaneet tukevan jalansijan suomalaisten ruokapöydissä. Kaikki Kalaneuvoksen kylmäsavu- ja graavituotteet valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta, ja ne ovat syöntivalmiita pakkauksesta. Kylmäsavustusprosessimme on vuosikymmenten tuotekehityksen tulos. Savustusreseptiikkaamme on hiottu maku tärkeimpänä kriteerinä ja panostamme arvolupauksemme mukaisesti tuotteidemme korkeaan, tasaiseen laatutasoon. Päivittäinen jatkuva laadunvalvonta on tärkeä osa sertifioitua tuotantoprosessiamme.

Kylmäsavulohi ja -kirjolohivalikoimastamme saat valmiit siivut eri kokoisissa pakkauksissa sekä kokonaiset fileet herkkuhetkiisi. Suomen ostetuimmat kylmäsavutuotteet tulevat Kalaneuvokselta.* Kylmäsavulohi ja -kirjolohivalikoimastamme löydät pakkaukset, joiden koko vaihtelee 150 grammasta yhteen kiloon. Tarjoamme siis sopivan kokoiset pakkaukset niin leivänpäällisiksi pieniin kotitalouksiin, kuin myös tarvittaessa isomman juhlaväen kestittämmistä varten.

Jos et käytä koko kylmäsavutuotepakkauksen sisältöä kerralla, niin muista sulkea pakkaus hyvin uudelleen ja säilytä avattu pakkaus riittävän kylmässä jääkaapissa, 0-3 asteessa.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Kylmäsavustetut kalat toimivat erinomaisesti ruokapöydässä

Kalareseptit-osiostamme löydät ideat myös kylmäsavustettua kalaa hyödyntäviin herkullisiin ruoka-annoksiin. Esimerkkeinä muun muassa kylmäsavulohicrostinit, kylmäsavukirjolohirullat tai kylmäsavukirjolohi caesarsalaatti. Voit myös itse kokeilla korvata jonkin ainesosan tutussa reseptissä kylmäsavusiivuillamme esimerkiksi piiraissa tai eri pikkusuolaisissa.

Kalan kylmäsavustus onnistuu myös itse kotiympäristössä. Markkinoilla on olemassa erillisiä kylmäsavustimia ja erilaisia grillejä kylmäsavustuslisäosilla. Monia muitakin kalalajeja voi kylmäsavustaa yleisimpien kirjolohen ja lohen lisäksi; esimerkiksi haukea, särkeä, nieriää, siikaa tai kuhaa. Kylmäsavustus on prosessina melko pitkäkestoinen kotioloissa – minimissään noin 12 tuntia kuluttajakäyttöön suunnitelluilla kylmäsavustimilla.

Kannattaa myös huomioida, että kylmäsavustut on prosessina matalalämpöinen kypsennysmenetelmä, joten raaka-aineen puhtaudesta ja hygieenisyydestä täytyy olla täysi varmuus (jos raaka-aine on itse kalastettu, jolloin teollista laadunvalvontaa ei ole). Kylmäsavustukseen itse tehtynä liittyy muitakin huomioitavia seikkoja. Raaka-ainekalan täytyy antaa kuivua ja ulkoilman ollessa helteinen ei kylmäsavustus onnistu. Kylmällä säällä raaka-aine ja savustin pitää esilämmittää noin +20 asteeseen. Tarvitset myös tietynlaista kylmäsavustukseen tarkoitettua purua prosessin suorittamiseksi.

Mikäli et halua puuhastella harrastusmielessä kylmäsavustusprosessin kanssa, niin käyttämällä Kalaneuvoksen helppoja kylmäsavutuotteiden valmispakkauksia ruokalajien valmistaminen on mukavaa ja helppoa! Voit tutustua kylmäsavustettujen kalatuotteiden valikoimaamme alta.