Graavilohi ja -Kirjolohituotteet

Graavilohi on perinteikäs pohjoismainen ruokalaji, jonka valmistuksessa kaiken a ja o ovat tuore kala ja suola. Suolan ansiosta kala kypsyy turvallisesti – ilman kuumennusta. Menetelmän ansiosta pääset nauttimaan terveellisestä raaka-aineesta maukkaimmillaan. Parhaimmillaan graavilohi on nautittuna heti ostopäivänä. Mikäli kuitenkin säilytät tuotetta, on olennaisinta riittävän kylmä lämpötila, 0–3 astetta. Avattuna graavituotteet säilyvät muutaman päivän kylmässä. Viimeisen ilmoitetun käyttöpäivän jälkeen graavilohella tai muilla ilman kuumentamista valmistetuilla kalatuotteilla ei ole asiaa keittiöösi. Huolehdithan siis asianmukaisesta säilytyksestä ja tarjoilet graavituotteet ajoissa.

Graavikala on nykyisin olennainen osa niin joulunpyhien kuin muiden juhlien tarjoiluja. Graavilohi tai -kirjolohi maistuu toki arkenakin, rennosti ruisleivän päällä tillin kera tai vaikka ihan sellaisenaan. Olemme keränneet sivuillemme parhaita graavilohireseptejä, joiden avulla on helppo inspiroitua terveellisten, mutta maukkaiden kalaruokien kokkaamisesta.

Kalaneuvoksen kaikki kylmäsavu- ja graavituotteet valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta. Graavikirjolohi ja -lohivalikoimastamme saat valmiit siivut herkkuhetkiisi. Suomen ostetuimmat graavituotteet tulevat Kalaneuvokselta.*

*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 24.1.2016, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl kaupan merkit)

Graavikirjolohifilee, siivu
Pakkauskoko: n. 200 g, n. 400 g, n. 750 g vak
Kalaneuvos graavi kirjolohi siivu
Ainesosat
Viljelty kirjolohi (Oncorhynchus mykiss), suola, tilli, happamuudensäätöaineet (E326, E262). Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä. FI=Suomi, SE=Ruotsi. Voimakassuolainen.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 685 kJ
164 kcal
rasva / fett 9 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,8 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 15,8 g
suola / salt 3,5 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri
Graavilohifilee, siivu
Pakkauskoko: n. 200 g, n. 1 kg vak
Ainesosat
Viljelty norjalainen lohi (Salmo salar), suola, tilli, happamuudensäätöaineet (E326, E262). Voimakassuolainen.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 911 kJ
218 kcal
rasva / fett 13,5 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 2,6 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 24,2 g
suola / salt 4 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri
wave