Graavituotteet – graavikalat

Graavikalat

Graavikalojen valmistuksessa kaiken a ja o ovat tuore kala ja suola. Suolan ansiosta kala valmistuu turvallisesti – ilman kuumennusta. Menetelmän ansiosta pääset nauttimaan laadukkaasta raaka-aineesta maukkaimmillaan. Parhaimmillaan Kalaneuvoksen syöntivalmiit graavituotteet ovat nautittuna lähellä ostopäivää. Mikäli kuitenkin säilytät tuotetta, on olennaisinta riittävän kylmä lämpötila, 0-3 astetta. Avattuna graavikalat säilyvät muutaman päivän kylmässä. Viimeisen ilmoitetun käyttöpäivän jälkeen graavatuilla kaloilla tai muilla ilman kuumentamista valmistetuilla kalatuotteilla ei ole asiaa keittiöösi. Huolehdithan siis asianmukaisesta säilytyksestä ja tarjoile graavikalat ajoissa.

Graavikala on nykyisin olennainen osa niin joulunpyhien kuin muidenkin juhlien tarjoiluja. Olemme koonneet sivuillemme kattavan joulukalat-oppaan, josta löydät lisää vinkkejä joulun kalaruokiin. Graavatut lohifileesiivut tai graavikirjolohifileesiivut maistuvat toki arkenakin, rennosti ruisleivän päällä tillin kera tai vaikkapa ihan sellaisenaan.

Kalaneuvoksen kaikki kylmäsavustetut kalat ja graavikalat valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta. Graavikirjolohi ja -lohivalikoimastamme saat valmiit siivut herkkuhetkiisi. Myymme graavikirjolohifileetä siivuina 150 g, 400 g ja n. 750 g pakkauksissa sekä graavilohifileetä siivuina 150 g ja n. 1 kg kätevissä käyttövalmiissa pakkauksissa.

Jos haluat herkulliset graavilohifileesiivut tai graavikirjolohifileesiivut nopeasti ja helposti syötäväksi, niin kannattaa käydä hakemassa Kalaneuvoksen graavikalapakkaus lähimmän hyvin varustetun ruokakaupan kalajalostehyllystä. Jos sinulla on kuitenkin aikaa odotella vuorokauden verran, niin voit graavata lohen tai jonkin muun kalan monin eri mauin itsekin. Reseptipankistamme löydät graavilohen perinteisen reseptin kotigraavaukseen. Resepteistämme löydät ohjeet myös siian graavaukseen sekä kirjolohen graavaus ohjeen.