Julkaistu: 25.04.2023

Vappubrunssi koostuu kalaisista pikkusuolaisista

vappubrunssi

Vappubrunssi kokoaa ystävät ja perheet syömään yhdessä joko saman pöydän ääreen tai piknikille. Vappu juhlistaa kevään saapumista ja siinä on ripaus karnevaalitunnelmaa, jolloin ihmiset juhlivat iloiten ja kesää odotellen. Erityisesti vappua juhlivat opiskelijat sekä työikäiset ja koristeisiin kuuluvat ilmapallot, serpentiinit ja vappuhuiskat.

Vapun juhlintaan sopii mainiosti pikkusuolaiset. Ne sopivat myös vappubrunssille, jolloin syödään maittavaa ruokaa pitkän kaavan mukaan. Brunssi itsessään tarkoittaa runsaan aamupalan ja lounaan välimuotoa. Brunssista voidaan nauttia keväisen sään salliessa piknikillä. Ruoat katetaan noutopöytään, josta jokainen voi valita mieleistään syötävää. Vapaamuotoinen seurustelu kuuluu olennaisesti vappubrunssin luonteeseen.

Vappubrunssille sopivat loistavasti kalatarjottavat, joilla saat vaihtelua perinteisille nakeille ja perunasalaatille. Ruokajuomana toimii hyvin kalaruokiin sopiva kuohuva ja jälkiruuaksi tietenkin perinteinen sima, munkit ja tippaleivät.

Erinomaisia vinkkejä vappupöytään ja -brunssille saat reseptiosioista alkupalat/pikkusuolaiset, piirakat ja salaatit. Vappubrunssi voi sisältää myös graavi– ja kylmäsavutuotteita sekä silakkamarinadeja, joita voi nauttia sellaisenaan osana herkullista vappupöytää.

Kalaneuvoksen pikkusuolaisia maistuvaan ja onnistuneeseen vappubrunssiin:

mätidippi

Mätidippi on trendikäs pikkusyötävä, jota nautitaan ihanan suolaisten sipsien kera. Mätidippi sopii loistavasti niin vapun juhlapöytään kuin piknikille.

Lohismörre

Lohismörre on tuhti tarjottava vaikkapa vappubrunssilla. Siinä maistuvat raikas retiisi sekä kirpsakka piparjuuri. Lämminsavulohta saa olla päällä reilusti.

Lohipastrami on kaunis ja suussasulava tarjottava, joka vie kielen mennessään. Tämä tarjottaa hurmaa varmasti kaikki juhlavieraat. Resepti on helppo, mutta vaatii maustumiseen aikaa.

Savulohiterriini

Savulohiterriini on näyttävä tarjottava niin brunssille kuin juhlavaan vappupöytään. Siinä maistuvat ihanasti sulassa sovussa kylmäsavu- ja lämminsavukirjolohi. Koristele savulohiterriini iloisin värein teemaan sopivasti.

VAPPUNA SYÖDÄÄN suolaisia vohveleita ja piirakoita

Vappuun sopii hyvin helpot piirakat täydentämään iloista juhlapöytää tai piknikkiä, joista riittää isommallekin porukalle. Ne voidaan valmistaa etukäteen vaikkapa pakkaseen, joka helpottaa vapputarjottavien valmistamista.

Lämminsavulohivohvelit ovat maistuvaa retroherkkua, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen. Lämminsavuvohvelit täyttävät mukavasti ja maistuvat varmasti koko perheelle. Kiva vappunumero on antaa jokaisen paistaa oman vohvelinsa.

Lämminsavulohivohvelit

Savusiikasalaatti resepti

Savusiikasalaatti kermaviilikastikkeella voi tarjota vappubrunssilla croissanttien täytteenä tai saaristolaisleivän päällä. Kepeä ja kirpeä savusiikasalaatti voidaan tarjota myös sellaisenaan.

Kalaneuvoksen ruokaisilla piirakoilla täydennät upeaa vappubrunssipöytää. Nämä piirakat maistuvat varmasti kaikille kalan ystäville. Ja pitäähän vappuna syödä jotain suolaista.

Lohipiirakka

Lohipiirakka maistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Se sopii hyvinkin myös vappuun. Piirakka leivotaan maukkaista spelttijauhoista ja täytteenä on mm. fenkolia ja kirjolohifileetä. Tarjoa vaikkapa salaatin kera.

Savulohipiirakka on loistava suolainen tarjottava, joka voidaan valmistaa hyvissä ajoin ja tarjota joko lämpimänä tai kylmänä. Ruokaisa savulohipiirakka voidaan tarjota kepeän salaatin kera tai se voi olla osa brunssipöytää, jolloin siitä riittää useammallekkin juhlijalle.

Savulohipiirakka

peltipiirakka
Peltipiirakka on täydellinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Vappubrunssille se sopii täydellisesti ja riittää isommallekin porukalle.

Onnistunut vappubrunssi koostuu näistä vinkeistä. Nappaa niistä itsellesi mieluisimmat ja saat herkulliset vapputarjottavat helposti. Lisää reseptejä löydät Kalaneuvoksen sivuilta reseptit– osiosta.

Nyt nautitaan ihanasta, valoisasta ja hyväntuulisimmasta juhlasta hyvän ruuan ja seuran kera. Kalaneuvoksen väki toivottaa kaikille iloista vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit