Mätidippi
Annoskoko: 6 45 min

Mätidippi – trendiherkku juhlahetkiin
Mätidipillä saat vaihtelua juhlahetkien tai illanistujaisten mätiherkutteluun. Tästä dipistä onkin tullut hienoinen trendiherkku ja reseptejä löytyykin paljon erilaisia variaatioita. Jos pidät mädistä, tällä reseptillä ihanat suupalat ovat erittäin nopeita ja helppoja valmistaa eikä kokkaustaitoja vaadita. Mätidippi tarjoillaan perunalastujen kanssa joko dippaamalla tai annostelemalla suoraan perunalastujen päälle tarjoiluastialle suoraan tarjottavaksi. Lisäksi että nämä maistuvat taivaallisilta, näyttää annos herkulliselta raikkaan värisen mädin ansiosta. Katso reseptivideo alta ja valmista nopeasti ja helposti videon mukana!
Kalaneuvoksen sivuilta löydät myös lohimoussen ja mätisipsien ohjeet, jos haluat testata muitakin vastaavanlaisia maukkaita reseptejä mädeistä.
Valmistusaineet
- 200 g Kalaneuvos kirjolohenmätiä
- 300 g ranskankermaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
Mätidippi ohje
- Hienonna punasipuli pieneksi. Hienonna myös ruohosipuli ja tilli.
- Sekoita ranskankerman joukkoon sitruunankuori, sitruunanmehu, tilli, punasipuli ja suurin osa ruohosipulista. Jätä ruohosipulia hieman koristeeksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 30 minuuttia.
- Koristele kirjolohenmäti keoilla, tillillä ja ruohosipulilla. Tarjoa esimerkiksi perunalastujen kanssa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 97 g
Energia 141 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatit 2 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 2.3 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 154 mg