Silakkamarinadit

Silakkamarinadit


Kalaneuvokselta saat silakkamarinadit käyttövalmiissa uudelleensuljettavissa pakkauksissa useana eri makuvaihtoehtona. Valikoimassamme on tillisilakkafilee, sinappisilakkafilee, valkosipulisilakkafilee sekä suutarinlohi. Valmistamme herkulliset silakkafileistä tehdyt marinadimme Turussa Martin Kalan tuotantolaitoksessa, joka on modernisoitu hiljattain silakkamarinadien valmistuksessa käytettävien tilojen osalta. Martin Kala onkin yksi Suomen merkittävimmistä silakkafileen valmistajista, ja olemme panostaneet voimakkaasti silakkafileen tuotantoteknologiaan ja näin nostaneet silakkafileen laadun huippuunsa.

Silakkamme tulevat Selkämereltä ja Saaristomereltä. Tillisilakkafilee, sinappisilakkafilee ja valkosipulisilakkafilee ovat MSC-sertifioituja tuotteita. Suomen merialueilta kalastettavan silakan ja kilohailin trooli- ja rysäkalastus sai kesällä 2018 MSC:n kestävän kalastuksen sertifikaatin ensimmäisenä maassamme. Sininen MSC-merkintä takaa, että tuotteet ovat peräisin kalastusyrityksestä, joka täyttää MSC:n kestävän kalastuksen standardin vastuullisuuskriteerit. Lisäksi samalla sertifikaatilla kauppaa käyvät yritykset on sertifioitu MSC:n jäljitettävyysstandardin mukaisesti.

Silakka on erittäin suositeltu kala syötäväksi ja sitä kannattaisi suosia osana ruokavaliota nykyistä enemmän. Luonnovarakeskuksen mukaan suomalaiset voisivat helposti kymmenkertaistaa silakan vuotuisen kulutuksen ihmisravintona.

Silakka on myös turvallista ruokaa: sen dioksiinipitoisuudet ovat pienentyneet 2000-luvulla alle puoleen ja 1970-luvun lopulta jopa kymmenesosaan. Mittausten mukaan sekä dioksiinien että PCB-yhdisteiden keskimääräiset pitoisuudet ovat nyt selvästi EU:n asettamia enimmäispitoisuuksia pienemmät.

Marinoidut silakat maistuvat jouluna ja juhlissa

Silakka on kalana suomalaisten kestosuosikki ja herkku sekä arjen että juhlan aterioilla. Joidenkin mielestä sen maku on hieman liian voimakas, mutta juuri silakkamarinadeissa kalan maku tasoittuu osana marinadia. Sen vuoksi marinadit maistuvat varmasti niillekin, jotka eivät silakkaa tavallisena fileenä ole syöneet.

Erityisen suosittuja marinoidut silakkamme ovat juhlapyhinä, esimerkiksi joulun aikaan tai muissa perhejuhlissa. Voit lukea lisää vinkkejä aiheesta joulukalat-artikkelistamme. Silakkamarinadit sopivat kuitenkin myös esimerkiksi nopeaksi arkiruoaksi perunoiden ja salaatin kanssa syötäväksi. Jos siis haluat täyttää suositellut viikoittaiset kalaruoan syöntikiintiöt mahdollisimman vaivatta, silakkamarinadien käyttö on helppo valinta arkikalaruoaksi.

Juhliin tai vieraille silakkamarinadeista saa todella helposti katettua herkullisia lisukkeita alkupaloille tai pääruoille. Ne toimivat erinomaisesti myös esimerkiksi leivänpäällisinä tai uusien perunoiden kanssa noutopöydässä. Monipuoliset makuvaihtoehdot takaavat sen, että valikoimastamme löytyy marinadi jokaiseen makuun.