Kylmäsavulohijuustokakku

Annoskoko: 8 5 h

Lohijuustokakku

Kylmäsavulohijuustokakussa on ripaus espanjaa

Kylmäsavulohijuustokakku kruunaa juhlapöydän. Suolainen juustokakku on hyvä vaihtoehto perinteisille piirakoille ja voileipäkakuille. Tällä reseptillä saat hurmattua vieraat ja jokainen suupala tulee varmasti syötyä viimeiseen asti. Se on koristeineen myös herkullisen kaunis ja näyttävä tarjottava osana juhlapöytää.

Kylmäsavulohijuustokakussa ei kermassa ja juustossa säästellä, mutta eiköhän se ole sallittua varsinkin juuri juhlan aikaan. Reseptissä on ripaus Espanjaa, sillä täytteessä on olennaisia espanjalaisen keittiön aromikkaita aineksia, kuten oliiveja, manchegojuustoa sekä aurinkokuivattuja tomaatteja. Myös varrelliset kaprikset tuovat kivasti vihreää sekä näyttävyyttä tarjottavaan. Kylmäsavukirjolohifilee sopii täydellisesti näiden ihanien aromikkaiden makujen kanssa. Sitä käytetään itse kakussa ja myös kakun päällä kauniina koristeina.

Huomioithan, että kylmäsavulohijuustokakun valmistamiseen kannattaa varata reippaasti aikaa, sillä sen hyytyminen vie vähintään neljä tuntia. Parhaan lopputuloksen saat, jos valmistat sen jo edellisenä päivänä ja koristelet sen juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaineet

    Pohja:

    • 150 g (3 dl) raastettua saaristolaisleipää
    • 50 g voita

    Täyte:

    • 150 g Kalaneuvos kylmäsavulohifileetä
    • 4 liivatelehteä
    • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
    • 1/2 dl kivettömiä kalamataoliiveja
    • 2 dl raastettua manchegojuustoa
    • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 200 g ranskankermaa
    • 2 dl vispikermaa
    • 1 sitruunankuori
    • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
    • 1/2 dl sitruunanmehua

    Koristeeksi:

    • 150 g Kalaneuvos kylmäsavulohifileetä
    • kalamataoliiveja
    • aurinkokuivattuja tomaatteja
    • isoja varrellisia kapriksia
    • manchegojuustoa
    • sitruunankuorta
    • mustapippuria myllystä

Kylmäsavulohijuustokakku ohje

  1. Valmista juustokakun pohja. Raasta saaristolaisleipä ja sulata voi. Sekoita pohjan ainekset ja painele halkaisijaltaan 20 cm, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna Kalaneuvos kylmäsavulohifilee, aurinkokuivatut tomaatit ja kalamataoliivit. Raasta manchegojuusto hienoksi.
  3. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään tasaiseksi. Mausta sitruunankuorella ja mustapippurilla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
  4. Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon. Sekoita liivate-sitruunaseos tuorejuusto-ranskankermaseokseen. Sekoita joukkoon hienonnetut lohet, tomaatit, oliivit ja juustoraaste. Kääntele viimeisenä joukkoon kermavaahto.
  5. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kakku lohella, kalamataoliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, kapriksilla ja manchegojuustolla. Raasta päälle sitruunankuorta ja rouhi päälle mustapippuria.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 199

Energia 483 kcal

Proteiini 18 g

Hiilihydraatit 14 g

Rasva 39 g

Tyydyttynyt rasva 23 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 6.3 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 92 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *