Julkaistu: 15.05.2024

Nordic Trout julkaisi kala-alan ensimmäisen vastuullisuusraportin

Nordic Trout on julkaissut valtakunnallisena kalastuspäivänä 15.5. Suomen ensimmäisen kalankasvatuksen vastuullisuusraportin.

Vastuullisuusraportti on uraauurtava. Kalankasvatus on vastuullista ja ympäristöystävällistä yritystoimintaa, jossa vesistöstä huolehtiminen on elinehto.

Tavoitteena on nostaa kala-alaa kokonaisuudessaan esille ja olla alan suunnannäyttäjä. Samalla herätetään keskustelua ja mielenkiintoa koko vastuulliselle kala-alalle.

Kalankasvatuksessa eläinproteiini tuotetaan tehokkaasti ja sillä on pienempi hiilijalanjälki kuin monella muulla eläinproteiinin lähteellä. Nordic Trout kasvattaa kalaa pääosin Itämerellä, jossa keskitytään pitämään vedet puhtaina ja optimoimaan ravinnevirtoja.

Nordic Troutilla vastuullisuus on oleellinen ja luonnollinen osa yrityksen toimintaa. Vastuullisuuden perustana toimivat ympäristön ja kalojen terveys. Vaikka vastuullisuusraportti on Nordic Troutin ensimmäinen, ovat vastuullisuuden teemat olleet osa perheyrityksen pidempää jatkumoa. Jatkossa Nordic Trout kokoaa vuosittain toimet vastuullisuusraporttiin.

Tutustu vastuullisuusraporttiin tästä.

Nordic Trout Ab on kalankasvatukseen keskittynyt konserni. Kalanjalostuksen ammattilainen Kalaneuvos sekä Nordic Trout kuuluvat molemmat Nordic Fish -konserniin, joka on suomalainen perheyritys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *