Savusiikasalaatti

Annoskoko: 5 10 min

Arvio:

5

Savusiikasalaatti

Savusiikasalaatti tuo tutut maut kielelle

Lempeä savusiikasalaatti on arjen lohturuokaa parhaimmillaan. Raikkaaseen kermaviilikastikkeeseen sekoitettu savusiikasalaatti on tuttuja, suomalaisia makuja täynnä. Savusiian vahva ja täyteläisen savuinen maku yhdistyy upeasti kirpeän omenan, kesäisen tillin ja raikkaan sinappisen kermaviilikastikkeen kanssa.

Savusiikasalaatti on maukas syötävä jo pelkästään sellaisenaan, mutta sitä voi myös tarjota esimerkiksi viikonlopun brunssilla croissanttien täytteenä tai saaristolaisleivän päällä. Salaatista saa myös helposti täyden aterian tarjoamalla sen sivussa keitettyjä perunoita ja tummaa leipää. Vaikka savusiikasalaatti sopii raikkautensa puolesta erityisen hyvin kesäiseksi tarjottavaksi, ei mikään estä valmistamasta tätä herkkua myös vuoden pimeimpinä aikoina.

Muutamasta raaka-aineesta syntyy maistuva, viileä herkku

Kepeä savusiikasalaatti syntyy kätevästi vain muutamasta raaka-aineesta. Vihreyttä salaattiin tuovat jäävuorisalaatti, tilli sekä vihreä omena. Jäävuorisalaatin sijaan voi salaatin pohjana käyttää myös pitkulaista, miedon makuista kiinankaalia, jota saa ostettua kaupoista likimain koko vuoden ympäri. Sipuleihin luokiteltava purjo sopii osaksi tätä savusiian tähdittämää salaattia, tuoden siihen pientä pureskeltavaa omenan lisäksi.

Maultaan hienovaraisempi purjo ei myöskään peitä muita makuja alleen yhtä terävästi kuin tavallinen sipuli. Niin raakana kuin kypsennettynä syötäväksi sopiva purjo sisältää myös paljon C-vitamiinia, magnesiumia ja kuparia. Kermaviilikastikkeeseen tarvitset kermaviilin lisäksi hitusen potkua sinapista, kirpeyttä sitruunasta sekä ripauksen suolaa ja sokeria makuja pyöristämään.

Ainekset sekoitetaan ensin yhteen ja sitten savusiikasalaatin raaka-aineiden joukkoon. Savusiikasalaatti säilyy kylmässä hyvin jonkin aikaa, joten sitä voi hyödyntää osana seuraavan päivän ateriaa.

Perinteikäs savusiika miellyttää monia

Kalan savustaminen on erittäin perinteinen ja pohjoismaalainen tapa kypsentää kalaa. Kaloista muun muassa juuri siika soveltuu erinomaisesti savustettavaksi. Kalaneuvoksen savustettu kanadansiika onkin yksi eniten perinteitä omaavista tuotteistamme. Olemmekin valmistaneet sitä melkein koko yrityksemme olemassaolon ajan. Savusiian lempeän savuinen maku on monen mieleen.

Savusiika on myös kevyttä syötävää, onhan siinä selkeästi vähemmän rasvaa verrattuna savuloheen. Paketista suoraan käyttövalmis savusiika on tuotteena melko edullinen ja erittäin monikäyttöinen eri ruokien valmistuksessa. Salaatin lisäksi sitä voikin syödä leivän päällä ihan vain sellaisenaan, mutta savusiiasta valmistuu näppärästi myös esimerkiksi savusiikachowder viileitä päiviä lämmittämään.

Valmistusaineet

  • 1 Kalaneuvos savustettu kanadansiika
  • 2 isoa vihreää omenaa
  • 1/2 dl purjoa
  • 1/2 nippua tilliä
  • 1 kiinankaali tai jäävuorisalaattia

kermaviilikastike:

  • 400 g kermaviiliä
  • 5 rkl sinappia
  • sitruunan mehu
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa

Savusiikasalaatti ohje

  1. Puhdista siika ruodoista.
  2. Leikkaa kiinankaali tai jäävuorisalaatti pieneksi ja pilko omena kuutioiksi.
  3. Hienonna tilli ja purjo.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset.
  5. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita kevyesti.

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi croissanttien välissä.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 416 g

Energia 353 kcal

Proteiini 37 g

Hiilihydraatit 14 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 5.9 g

Sokeri 14 g

Kolesteroli 120 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit