Lohipastrami

Annoskoko: 8 6 h

Arvio:

5

Lohipastrami

Lohipastrami – kaunis ja suussasulava alkupala

Lohipastrami on erittäin kaunis, näyttävä ja herkullinen alkupala juhlapöytään tai illanistujaisiin. Näillä ihastuttavilla alkupaloilla saat vaihtelua perinteisiin alkupaloihin, joilla saat vieraat sanattomiksi. Ei aikaakaan, kun lohipastramit häviävät parempiin suihin. Valmistus on helppoa, mutta sen tekemiseen ja maustumiseen on syytä varata aikaa, jotta se saa täydellisen täyteläisen makunsa. Tämä ihastuttava resepti hurmaa kaikki ulkonäöltään ja maultaan, joissa lohen kaunis väri pääsee oikeuksiinsa.

Lohipastrami vie graavatun lohen aivan uudelle levelille. Jos pidät graavatusta lohesta, tulet ihastumaan myös lohipastramiin. Erona graavattuun loheen on, että lohipastrami pintapaistetaan nopeasti ja maustetaan erilaisin mausteseoksin. Tämä alkupala on graavatun, paistetun ja marinoidun lohen välimuoto. Lohipastramin pinta tulisi olla paahdettu ja sisus punertavaa – silloin se on oikein ja täydellisesti valmistettu.

pastramin teko on helppoa, mutta varaa aikaa maustumiseen

Valmistamiseen tarvitset Kalaneuvoksen lohifileetä. Kirjolohesta pastramit eivät oikein onnistu, sillä fileen tulee olla paksumpi, jotta siitä saadaan sopivan kokoisia paloja. Lohipastrami reseptejä on lukuisia, jotka eroavat toisistaan mausteseoksiltaan ja lisukkeiltaan. Usein törmää resepteihin, jotka viittaavat aasialaiseen keittiöön wasabitahnan kera. Tässä reseptissä on käytetty ei niin tavanomaisia mausteita, kuten korianterin- ja fenkolin siemeniä ja juustokuminaa.

Korianterin siemenet maistuvat sitruunamaisilta ja maku on hieman appelsiiniin vivahtava. Lisäksi makua on kuvailtu lämpimäksi ja pähkinäiseksi. Korianterin siementen maku on kaukana korianterin lehtien mausta, joten ruoanlaitossa niitä ei voi korvata toisillaan. Fenkolin siemenet ovat peräisin fenkolikasvista joka kuuluu persiljan sukulaisiin. Fenkolinsiemen on maultaan raikas, hieman makea ja tuo ruokaan anismaista lakritsin makua. Molempia siemeniä käytetään tietyissä curry-mausteseoksissa.

Resepti vaatii muutaman helpon työvaiheen. Kiireisen resepti tämä ei ole, sillä maustumiseen menee tovi. Suolaamiseen menee noin pari tuntia, jonka jälkeen lohipastrami pintapaistetaan nopeasti. Varo paistamista liikaa, sillä ideana on, että lohen liha pysyy keskeltä raakana. Paiston ja jäähdytyksen jälkeen annetaan tämän maustua viileässä vähintään kolmen tunnin ajan, mutta mieluiten yön yli.

Maustumisen jälkeen lohipastrami on valmis leikattavaksi ja tarjoiltavaksi. Katso reseptivideo alta ja valmista itse videon mukana!

Lohipastrami reseptivideo

Tarjoiluun tarvitset joko Dijonette -sinappimajoneesia tai sinapilla ja hunajalla maustettua majoneesia. Lohipastrami ja maustettu sinappinen majoneesi tarjoillaan itsetehdyn tai ostetun saaristolaisleivän kera. Koristeeksi voit laittaa mitä tahansa nättejä versoja, tilliä tai punamangoldia.

Valmistusaineet

lohipastrami:

  • 800 g Kalaneuvos lohifileetä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa

mausteseos:

  • 3 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 rkl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl juustokuminaa

tarjoiluun:

  • Dijonette-sinappimajoneesia tai sinapilla ja hunajalla maustettua majoneesia
  • saaristolaisleipää

Lohipastrami ohje

  1. Sekoita ruokosokeri ja suola keskenään. Leikkaa lohen selkäfilee kahteen tankoon.
  2. Hiero sokeri-suolaseos tankojen pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  3. Paahda mausteseoksen kaikkia mausteita kuivalla pannulla, kunnes mausteista alkaa irrota paahteinen tuoksu. Jauha mausteet morttelissa hienoksi.
  4. Pyyhi suola ja sokeri pois lohen pinnasta. Huuhtele ja kuivaa pinta. Hiero loput mausteet lohen pintaan tasaisesti.
  5. Paista kuivalla kuumalla pannulla väri joka puolelle nopeasti. Anna jäähtyä.
  6. Kääri paistetut tangot tiiviisti muovikelmuun ja laita viileään 3 tunniksi tai yön yli.
  7. Viipaloi tangot muovikelmun kanssa. Näin viipaleet pysyvät ehjinä. Poista muovikelmu viipaleiden ympäriltä.
  8. Tarjoa lisäksi saaristolaisleipää ja sinappimajoneesia. Koristele punamangoldin lehdillä ja tillillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 113

Energia 231 kcal

Proteiini 20 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 15 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 12.3 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 67 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit