Caesarsalaatti kylmäsavukirjolohella

Annoskoko: 4 15 min

Arvio:

5

Caesarsalaatti kirjolohella

Caesarsalaatti kylmäsavukirjolohella on kalasalaateista parhain

Kun klassinen caesarsalaatti saa seurakseen kylmäsavukirjolohta, syntyy ruokaisa ja ennen kaikkea maukas kalasalaatti. Yksinkertainen, lähestulkoon jokaisessa kahvilassa tarjottava, tuhti salaatti on monimutkaisesta ulkomuodostaan huolimatta varsin helppo valmistaa myös itse kotikeittiössä. Tarvitaan ainoastaan erittäin rapeaa salaattia ja mainio kastike. Salaatin kruunaavat ihanan rapeat, vienon valkosipuliset krutongit.

Perinteinen anjoviksista, kananmunasta ja sinapista valmistettu caesarsalaatin kastike on tässä reseptissä korvattu pehmeällä ja täyteläisellä jogurttikastikkeella, josta löytyy kuitenkin kirpakkaa sinapin tuomaa potkua sekä ihana parmesaanijuuston maku. Kastike on myös vaivattomampi valmistaa, kuin perinteinen caesarsalaatin kastike, ja se istuu kylmäsavukirjolohen makuun erinomaisesti. Muutaman minuutin lisäuurastus jogurttipohjaisen kastikkeen parissa todellakin kannattaa, sillä itse valmistettu kastike voittaa kaupan valmiit kastikkeet mennen tullen.

Täyttävä ja terveellinen klassikkosalaatti vähällä vaivalla

Caesarsalaatti on vanha klassikko, joka sisältää rapean romainesalaatin lehtiä, valkosipulissa ja öljyssä paistettuja maalaisleivästä valmistettuja krutonkeja, parmesaanijuustoa sekä vaaleaa, täyteläistä nimikkokastikettaan. Lisää vatsantäytettä salaattiin saadaan tyypillisesti kanasta, katkaravuista tai lohesta.

Salaatin on kehittänyt ravintoloitsija Caesar Cardini hätäpäissään, kun keittiön raaka-aineet olivat päässeet loppumaan, ja asiakkaille oli silti tarjottava jotakin syötävää. Melko päättömistä aineksista; kuten anjovikset, kananmunan keltuaiset ja parmesaanijuusto syntyikin makuhermoja kutkuttava ja aikaa hyvin kestänyt klassikko, jota on rouskuteltu ympäri maailmaa jo 90 vuoden ajan.

Tällä reseptillä syntyy terveellinen, maukas ja hieman kivaa twistiä perinteiseen caesarsalaattiin tuova kalasalaatti. Mikä parasta, tämä kylmäsavukirjolohella ja avokadolla höystetty caesarsalaatti ei taatusti jätä ketään nälkäiseksi, sen verran runsas se on. Ruoka on mitä parhain niihin arki-iltoihin, kun ruoanlaiton parissa ei tee mieli uurastaa kymmentä minuuttia kauempaa, mutta tekee kuitenkin mieli syödä jotain herkullista. Raaka-aineet eivät vaadi kypsentämistä tai marinointia, ja krutongitkin saavat rapean pinnan pannulla hetkessä tai ne voi korvata rapeilla pähkinöillä.

Salaatin pääraaka-aineet, eli proteiini- ja D-vitamiinipitoinen kylmäsavukirjolohi sekä hyviä rasvoja täynnä oleva avokado ovat kumpikin suositeltavia hyvän ruokavalion osasia. Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohi siivuina on salaattien lisäksi erittäin helppokäyttöinen tuote arjen kokkailuissa. Kylmäsavukirjolohesta valmistuukin caesarsalaatin lisäksi muun muassa ruokaisa kalamunakas sekä parsakaalilla raikastettu kirjolohipasta.

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileetä
  • 4 ruukkua Romaine- tai Cosmopolitan-salaattia
  • 3 avokadoa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • sitruunamehua

kastike:

  • 2 dl vähärasvaista turkkilaista jugurttia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 3/4 dl raastettua parmesaania
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus ruokosokeria

krutongit:

  • 3-4 viipaletta hyvää maalaisleipää
  • oliiviöljyä
  • pari valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa mustapippuria

Caesarsalaatti kylmäsavukirjolohella ohje

  1. Huuhtele ja revi salaatit paloiksi. Pilko kylmäsavulohi ja kuutioi avokadot.
  2. Pirskota avokadopalojen päälle hieman sitruunamehua. Raasta parmesaani.
  3. Leikkaa maalaisleipä kuutioiksi.
  4. Kuumenna öljy pannulla, lisää murskattu valkosipuli ja maalaisleipäkuutiot.
  5. Paista kuutiot rapeiksi, suolaa ja pippuroi kevyesti.
  6. Valmista kastike murskaamalla valkosipulinkynsi, raastamalla parmesaani ja sekoita ainekset jugurtin joukkoon.
  7. Mausta jugurtti suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Pyöristä maku ripauksella sokeria.
  8. Kokoa salaatinlehdet kulhoon, kaada päälle kastike ja nostele se salaatinlehtien joukkoon.
  9. Lisää parmesaani, sekoita ja jaa salaatti lautasille.
  10. Koristele caesarsalaatti kylmäsavukirjolohen paloilla, avokadokuutiolla sekä rapeaksi paahdetuilla krutongeilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 339 g

Energia 529 kcal

Proteiini 22 g

Hiilihydraatit 21 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 8 g

Suola 5.4 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 49 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit