Lohismörre

Annoskoko: 4 15 min

Lohismörre

Lohismörre on tuhti tarjottava

Lohismörre eli arkisemmin lohivoilepä sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sillä voi herkutella erinomaisesti esimerkiksi aamiaisella, brunssilla, väli- tai iltapalalla, lounaalla tai voit ottaa sen mukaan vaikka kesäiselle piknikille. Kunnon runsas voileipä maistuu aina ja runsaiden täytteiden sekä proteiinien ansiosta se pitää nälkää kurissa pitkään.

Valmistusaineet

  • 400 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 4 viipaletta tummaa leipää (esim. saaristolaisleipää)
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 5-6 retiisiä
  • 1/2 dl ruohosipulia
  • 1/4 tl mustapippuria

Lohismörre ohje

  1. Voitele leipäviipaleet piparjuuritahnalla maustetulla tuorejuustolla.
  2. Annostele leiville lohta. Kuori ja halkaise kananmunat ja nosta ne lohen päälle.
  3. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Lisää ne leiville ja silppua päälle ruohosipulia. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 207

Energia 314 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 16 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 7.3 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 166 mg