Lohismörre

Annoskoko: 4 15 min

Lohismörre

LOHISMÖRRE on tuhti tarjottava

Lohismörre eli arkisemmin lohivoilepä sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sillä voi herkutella erinomaisesti esimerkiksi aamiaisella, brunssilla, väli- tai iltapalalla, lounaalla tai voit ottaa sen mukaan vaikka kesäiselle piknikille. Kunnon runsas voileipä maistuu aina ja runsaiden täytteiden sekä proteiinien ansiosta se pitää nälkää kurissa pitkään.

Smörrebröd on alunperin lähtöisin Tanskasta ja siellä se on suosittu lounasruoka, jota löytyy monista kahviloista ja ravintoloista. Smörrebröd on perinteisesti tehty ruisleivästä, mutta nykyään sitä voi löytää myös muista leipälaaduista valmistettuna.Täytteet voivat vaihdella paljon, mutta yleisimpiä ovat erilaiset kalat, kuten silakka, savukala tai graavilohi, sekä lihavalmisteet, kuten paahtopaisti tai makkara. Täytteiden päälle laitetaan usein erilaisia lisukkeita, kuten tuoreita yrttejä, salaattia, kurkkua, tomaattia, kananmunaa tai erilaisia kastikkeita, kuten majoneesia tai remouladea. Asiaan kuuluu, että leipäviipaleen päälle asetetaan niin runsaasti täytteitä, ettei leipää alta näy. Siksi se myös syödään haarukalla ja veitsellä.

Tässä reseptissä on käytetty lämminsavukirjolohta, joka sopii erinomaisesti juuri tumman leivän päälle. Tumma saaristolaisleipä on hyvä valinta lohivoileipien tekoon. Se on sopivasti makea sekä hapan ja lämminsavu maistuu täydellisesti sen kanssa. Laadukas ja maistuva leipä onkin hyvän voileivän perusta. Ihanaa kirpeyttä ja raikkautta lohismörreen tuovat piparjuuritahna sekä retiisit. Vaalean leivän ystävälle taasen sopii kirjolohileipä, jossa maistuu raikas minttu-hernepesto.

Lämminsavutuotteet taipuvat moneen

Lämminsavutuotteet ovat helppokäyttöisiä. Ne sopivat loistavasti juuri nopeisiin ruokiin ja välipaloihin, kuten voileivän päälle, sillä niitä ei tarvitse mitenkään erikseen valmistaa. Olemme savustaneet kalaa vuosikymmenten ajan, joten olemme siinä todellisia ammattilaisia. Tuotteemme on tasalaatuisia, raaka-aineemme ensiluokkaisia ja maku on ylivoimainen.

Lämminsavutuotteiden valikoimamme rakentuu savustetun kirjolohen ja savulohen varaan. Löydät tuotevalikoimastamme monia eri vaihtoehtoja, joista voit valita saatavuuden tai mieltymyksen mukaan omasi. Lämminsavustetun kalan maku vaihtelee rakenteen mukaan. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että fileenä savustettu kala maistuu hieman voimakkaammin kokonaisena savustettuun kalaan verrattuna.Tässä reseptissä käytetyn savukirjolohifileen voi korvata kaikilla savukalatuotteillamme. Lämminsavutuotteiden valikoimamme on hyvinkin laaja. Tuotevalikoimassamme on esimerkiksi lämminsavukirjolohi kokonaisena ja palana, lämminsavukirjolohi fileenä ja palana, filee buffet-siivutettuna ja tuplana sekä juuri markkinoille tulleet Mestarin kirjolohifilee ja –pala.

Tutustu myös muihin lämminsavustetusta tuotteista valmistettaviin kalaresepteihin sivuillamme.

Valmistusaineet

 • 400 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
 • 4 viipaletta tummaa leipää (esim. saaristolaisleipää)
 • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 rkl piparjuuritahnaa
 • 2 keitettyä kananmunaa
 • 5-6 retiisiä
 • 1/2 dl ruohosipulia
 • 1/4 tl mustapippuria

Lohismörre ohje

 1. Voitele leipäviipaleet piparjuuritahnalla maustetulla tuorejuustolla.
 2. Annostele leiville lohta. Kuori ja halkaise kananmunat ja nosta ne lohen päälle.
 3. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Lisää ne leiville ja silppua päälle ruohosipulia. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 207

Energia 314 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 16 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 7.3 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 166 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *