Julkaistu: 25.04.2022

Vappubrunssilla syödään ihania sormisyötäviä rennosti

vappubrunssi

Vappubrunssi kuuluu ehdottomasti vappuun, jolloin kokoonnutaan ystävien tai perheen kanssa syömään rennosti. Vappu juhlistaa kevään saapumista ja siinä on ripaus karnevaalitunnelmaa, jolloin ihmiset juhlivat rennosti iloiten ja kesää odotellen. Erityisesti vappua juhlivat opiskelijat sekä työikäiset ja koristeisiin kuuluvat ilmapallot, serpentiinit ja vappuhuiskat.

Vappubrunssilla syödään maittavaa ruokaa pitkän kaavan mukaan. Brunssi itsessään tarkoittaa runsaan aamupalan ja lounaan välimuotoa. Brunssista voidaan nauttia keväisen sään salliessa piknikillä. Ruoat katetaan noutopöytään, josta jokainen voi valita mieleistään syötävää. Vapaamuotoinen seurustelu kuuluu olennaisesti brunssin luonteeseen.

Vappupöytään sopii loistavasti ihanat sormisyötävät, suolaiset kalapiirakat ja ruokaisat kalasalaatit, joilla saat vaihtelua nakeille ja perunasalaatille. Ruokajuomana toimii hyvin kalaruokiin sopiva kuohuva ja jälkiruuaksi tietenkin perinteinen sima, munkit ja tippaleivät.

Erinomaisia vinkkejä vappubrunssille saat reseptiosioista alkupalat/pikkusuolaiset, piirakat ja salaatit. Vappuun kuuluu myös graavi– ja kylmäsavutuotteet sekä silakkamarinadit, joita voi nauttia sellaisenaan osana herkullista vappupöytää.

Kalaneuvoksen sormisyötäviä maistuvaan ja onnistuneeseen brunssiin:

Kylmäsavulohitahna

Kylmäsavulohitahna maistuu vappubrunssilla ruissipsien kera. Vivahdetta kylmäsavulohitahnaan saat lisäämällä joukkoon wasabia tai valkosipulia.

Kylmäsavulohta ja juustoa

Kylmäsavukirjolohta ja juustoa ovat maukas makupari. Tarjottavat valmistuvat helposti pienellä pilkkomisella ilman kypsennystä. Kylmäsavukirjolohen raikas ja suolainen maku yhdistettynä täyteläisen hapokkaaseen juustoon yllättää juhlavieraat varmasti.

Lohipastrami on kaunis ja suussasulava tarjottava, joka vie kielen mennessään. Tämä tarjottaa hurmaa varmasti kaikki juhlavieraat. Resepti on helppo, mutta vaatii maustumiseen aikaa.

VAPPUNAbrunssilla SYÖDÄÄN RUOKAISIA piirakoita ja SALAATTEJA

Vappubrunssilla on ihana syödä jotain raikasta nakkien ja lihapullien ohessa. Vappuun sopii hyvin helpot salaatit ja piirakat täydentämään iloista juhlapöytää tai piknikkiä. Perinteisen perunasalaatin sijaan kannattaa kokeilla Kalaneuvoksen ruokaisia kalasalaatteja. Lisää reseptejä löydät Kalaneuvoksen sivuilta reseptit– osiosta.

Savukirjolohisalaatti perunan kera. Kokeile perinteisen perunasalaatiin sijaan. Tämä on vaivaton valmistaa ja esivalmisteluihinkaan ei aikaa tuhraannu. Keität vain perunat, pilkot kasvikset sekä savukirjolohen. Raikas lisä vappubrunssille!

Savusiikasalaatti resepti

Savusiikasalaatti kermaviilikastikkeella voi tarjota vappubrunssilla croissanttein täytteenä tai saaristolaisleivän päällä. Kepeä ja kirpeä savusiikasalaatti voidaan tarjota myös sellaisenaan.

Caesarsalaatti kirjolohella

Caesarsalaatti kylmäsavukirjohella on täyttävä ja terveellinen klassikkosalaatti, jossa on tuhdit maut. Raikas keväiseen juhlaan.

Kalaneuvoksen ruokaisilla piirakoilla täydennät upeaa vappubrunssipöytää. Nämä piirakat maistuvat varmasti kaikille kalan ystäville. Ja pitäähän vappuna syödä jotain suolaista.

peltipiirakka
Peltipiirakka on täydellinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Vappubrunssille se sopii täydellisesti ja riittää isommallekin porukalle.
Savulohipiirakka

Savulohipiirakka on loistava suolainen tarjottava, joka voidaan valmistaa hyvissä ajoin ja tarjota joko lämpimänä tai kylmänä. Ruokaisa savulohipiirakka voidaan tarjota kepeän salaatin kera tai se voi olla osa brunssipöytää, jolloin siitä riittää useammallekkin juhlijalle.

Nyt nautitaan ihanasta, valoisasta ja hyväntuulisimmasta juhlasta hyvän ruuan ja seuran kera. Kalaneuvoksen väki toivottaa kaikille iloista vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *