Lohi

Lohireseptit ja monipuoliset ruokaohjeet lohesta löydät Kalaneuvoksen reseptipankista! Perinteiset lohireseptit, kuten uunilohi, lohikeitto, lohilaatikko, lohipasta ja kokonainen lohi uunissa ovat tuttuja ja helppoja kalaruokia valmistaa. Helppo valmistustapa on myös uunikalan reseptillä – tällä reseptillä kannattaa aloittaa, jos lohireseptien valmistaminen ei ole aiemmin tuttua puuhaa!

Lohimedaljongit valmistuvat grillissä ja loimulohi on monen suosikki lohiruoka nuotiolla kypsennettynä. Juhlissa maistuu vaikkapa lohivoileipäkakku ja lohi toimii hienosti myös täytteenä, esimerkiksi lohipizzassa. Savustettu lohi sopii silputtuna salaatteihin on erinomainen idea esimerkiksi lounasruuaksi ja lohipiirakka on ihana pääruoka lohesta vaikkapa viikonloppuillalliselle vieraille tarjottavaksi.

lohireseptit - graavilohi
Graavilohi on monen suosikki lohiresepti

Lohireseptit moneen makuun ja eri tilanteeseen

Lohireseptejä on olemassa moneen makuun eri makumaailmoista pitäville henkilöille ja lohi onkin suomalaisten selvästi eniten syömä kala. Lohesta saa valmistettua myös monia jalostettuja versioita itse. Esimerkiksi graavilohi on monen joulupöydän kruunu ja etevimmät kokkaajat tykkäävät savustaakin lohen itse.

Lohesta saa valmistettua helppoja lohiruokia arkeen, kuten lohi uunissa tai lohi pannulla paistettuina fileepaloina. Lohiruuat ovat usein nopeita valmistaa ja ohjeistamme löydät paljon soveltuvia lohireseptejä lapsille tai muuten lohen makuun totutteleville. Esimerkiksi paneroitu lohi on suosikkiruoka monissa lapsiperheissä. Eksottisemmista mauista pitäville lohesta saa valmistettua esimerkiksi aasian makumaailmaan sopivaa lohisashimia tai lohipadan.

Lohi maistuu monessa muodossa

Kalaneuvoksen myymä lohi on vastuullisesti kasvatettua ja se tulee Norjasta. Myymme lohta tuorefileinä ja fileepaloina hygieenisesti vakuumipakattuina sekä kauppojen kalatiskeille. Lämminsavustamme, kylmäsavustamme ja graavaamme lohta sekä myymme erilaisia erikoistuotteita kuten lohta grilliin laitettavaksi eri tavoin maustettuna.

Kannattaa kokeilla valmistaa erilaisia lohiruokia Kalaneuvoksen lohiresepteillä. Lohi on ruuanlaitossa monipuolinen, terveellinen ja maukas raaka-aine. Lohessa on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja hyviä rasvoja. Raaka-aineena se on yhtä aikaa sekä täyttävä, mutta kevyempi kuin esimerkiksi punainen liha. Kalaa tulisi syödä monipuolisesti eri kalalajeja vaihdellen vähintään pari kertaa viikossa.

Katso alta lohireseptimme tai siirry selaamaan koko kalareseptien valikoimaamme!