Lohivoileipäkakku

Annoskoko: 8 10 h 30 min

Arvio:

4.6

lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku rullana eli lohikääretorttu

Lohivoileipäkakku on aina odotettu juhlapöydän tarjottava. Lohivoileipäkakku sopii suolaiseksi tarjottavaksi niin kesäisiin kuin talvisiinkin juhliin. Suosittu kalavoileipäkakku saa tällä kertaa uuden muodon, kun se kääräistään kääretortun tapaan rullaksi, jolloin siitä syntyy lohikääretorttu. Rullan valmistus on jopa helpompaa ja nopeampaa kuin perinteisen kerroksellisen voileipäkakun.

Leiväksi kannattaa tähän käärittyyn versioon valita pehmeä ruispaahtoleipä, koska vuokaleipä ei rullan muotoon valmistettuun voileipäkakkuun kovan rakenteensa vuoksi sovi. Paahtoleivistäkin kannattaa voileipäkakkua valmistettaessa poistaa reunat, jotta lopputulos olisi pehmeä ja lopputulos tasainen.

Täytettä varten sekoitetaan tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisäksi rullan väliin tarvitaan lämminsavukirjolohta fileenä (tai kokonaisena), ja tuoretta tilliä. Leipien kostutuksessa toimii hyvin laimennettu sitruunanmehu. Kostutetuille leiville levitetään juustoseos, minkä päälle ripotellaan lämminsavukirjolohi ja hienonnettu tilli. Lopulta koko komeus rullataan tiiviiksi rullaksi kelmua apuna käyttäen.

Lohivoileipäkakun kannattaa antaa tekeytyä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Kuorrutus ja koristelu kannattaa suorittaa vasta vähän ennen tarjoilua. Yllätä vieraasi valmistamalla heille vaihteeksi näyttävä kalavoileipäkakku kääretortun tapaan käärittynä ja viet juhlatarjoilusi uudelle tasolle. Katso reseptivideo alta ja valmista lohikääretorttu ohjeen mukaan perässä!

Lohivoileipäkakku reseptivideo

Voileipäkakku lohesta syntyy käden käänteessä

Lohivoileipäkakun täytteeksi sopivat hyvin sekä lämminsavukirjolohi, että kylmäsavukirjolohi – niiden maut myös täydentävät hyvin toisiaan. Voileipäkakun koristelu hoituu helposti Kalaneuvoksen valmiilla kylmäsavukirjolohifileesiivuilla, jotka on helppo pyöräyttää ruusukkeiksi kakun päälle. Kokeile rohkeasti voileipäkakun täytteenä myös savustettua siikaa tai vaikka savumakrillia. Raikkaan voileipäkakun valmistat myös yhdistämällä täytteessä kylmäsavukirjolohta ja katkarapuja.

Kalaneuvoksen savukalatuotteet sopivat erinomaisesti myös muihin juhlapöydän leivonnaisiin. Kahvipöytään sopivat hyvin esimerkiksi seuraavat reseptimme: savulohi-suupalat, kylmäsavulohicrostinit, mätisipsit, kylmäsavukirjolohi-salaattitacot, graavikirjolohi-suupalat ja voileipäleivos.

Kalavoileipäkakku sopii kahvipöytään – myös gluteeniton

Kahvipöytään kannattaa varata kahta suolaista ja kahta makeaa tarjottavaa. Kalavoileipäkakun lisäksi tarjottavaksi sopivat esimerkiksi suolaiset tuulihatut, suolaiset piirakat ja rouskuvat ruisnapit erilaisilla suolaisilla täytteillä. Makeaksi tarjottavaksi sopivat tietysti erilaiset täytekakut, hyydytetyt kakut, pikkuleivät, leivokset ja piirakat. Kala maistuu monille, joten se on yleensä turvallinen tarjottava.

Meneillään oleva sesonki kannattaa myös ottaa tarjoiluissa huomioon, sillä sesongissa olevat kasvikset ja hedelmät maistuvat kulloinkin parhaalta. Keväällä maistuvat erilaiset parsaleivonnaiset, kun taas syksyiseen kahvipöytään sopivat hyvin esimerkiksi sienipiirakka. Muista myös mahdolliset vieraiden erityisruokavaliot – gluteeniton voileipäkakku syntyy kun käytät tässä reseptissä leipänä gluteenitonta viipaleleipää (esim. Schär).

Valmistusaineet

  • 16 viipaletta ruispaahtoleipää

kostutukseen:

  • 1/2 dl sitruunanmehua
  • 1 dl vettä

TAI

  • 1,5 dl maitoa

täyte:

  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
  • 200 g ranskankermaa
  • 300 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohifileetä
  • 1 ruukku tilliä

kuorrute:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl sitruunanmehua

pinnalle:

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifilee tai -lohifileesiivuja
  • herneen versoja
  • retiisejä
  • tuoretta parsaa
  • kevätsipulia

Lohivoileipäkakku ohje

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  2. Levitä leipäviipaleet kelmun päälle levyksi siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan.
  3. Painele tai kauli levyä littanammaksi. Kostuta leipälevy sitruunavedellä tai maidolla. Painele tarvittaessa hieman lisää.
  4. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään kulhossa. Murustele lämminsavukirjolohifilee kulhoon.
  5. Levitä tuorejuustoseos leipälevylle ja ripottele pinnalle myös savukirjolohi ja tilli.
  6. Rullaa levy tiukasti kääretortun tapaan rullaksi.
  7. Kääri rulla leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  8. Nosta rulla tarjoiluvadille.
  9. Sekoita kuorrute tuorejuustosta ja ranskankermasta ja mausta seos raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla.
  10. Leikkaa päädyt siisteiksi. Levitä tuorejuustoseos rullan päälle kuorrutteeksi.
  11. Koristele lohivoileipäkakku kylmäsavukirjolohiruusukkeilla, siivutetulla parsalla tai siivutetulla kurkulla, herneenversoilla, retiisillä ja kevätsipulilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 220 g

Energia 400 kcal

Proteiini 21 g

Hiilihydraatit 22 g

Rasva 25 g

Tyydyttynyt rasva 14 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 2.6 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 73 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit