Lohipasta

Annoskoko: 4 20 min

Arvio:

5

Lohipasta

Lohipasta on helppo ja terveellinen arkiruoka

Lohipasta on yksi helpoimmista kalaruuista valmistaa. Se on edullisimmasta päästä kalaruokia ja lisäksi erittäin nopea ja terveellinen arkiruoka. Lohipasta sopii siis opiskelijoille, perheille, sinkuille tai pareille. Ainesosaluettelo tässä reseptissä on suunniteltu 4 hengelle. Voit valmistaa pienemmän määrän jakamalla ainesosaluettelon raaka-ainemäärät esimerkiksi kahdella tai vastaavasti kertoa luvut esimerkiksi kahdella suuremmalle syöjäjoukolle.

Valmista ruokaa isompi määrä ja pakasta osa esimerkiksi eväsannoksiksi töissä lämmitettäväksi. Valmis ruoka säilyy myös päivän-pari jääkaapissa, kunhan jääkaappisi on riittävän kylmä kalatuotteille (0-3 astetta).

Voit muunnella reseptiä vaihtamalla kalatuotetta hieman toiseen, jotta saat annokseen vaihtelua. Vaihtele lämminsavustetun, kylmäsavustetun (reseptikuvassa) ja tuorefileestä itse pannulla kypsennetyn lohen tai kirjolohen välillä. Myös pastatyyppiä voit vaihdella makusi mukaan. Näin saat vaihtelua arkiruokavalion makumaailmaan.

Katso reseptivideo alta ja valmista mukana!

Lohipasta reseptivideo

Maailman paras lohipasta on nopea arjen pelastus

Lohipasta valmistuu parissakymmenessä minuutissa. Sinun ei tarvitse tietää ruuanlaitosta mitään ja onnistut tässä ruuassa varmasti käyttämällä Kalaneuvoksen syöntivalmiita savustettuja kalatuotteita.

Pastan keittämisen ohjeen näet pastan pakkauksesta. Voit käyttää mieleistäsi pastatyyppiä, reseptikuvan nauhapasta on perinteisin ja helpoin valinta. Gourmet-kokit voivat valmistaa pastan itsekin, jos siihen sopivat laitteet kotikeittiöstäsi löytyvät. Tuorepastan valmistus ottaa toki jonkin verran aikaa kuivattamisineen, mutta sen avulla tämänkin arkiruuan saa nostettua juhlaruuan tasolle!

Lohipasta on siitä kätevä ruoka, että siinä on hiilihydraatit ja proteiinit samassa annoksessa nopeasti ja helposti tarjolla, esimerkiksi liikunnallista elämäntapaa tai kiireistä perhearkea viettäville. Nälkä pysyy pisimpään poissa valitsemalla pastaksi täysjyväpastan. Reseptipankistamme löydät myös muita variaatioita lohipastasta. Katso esimerkiksi uunilohipasta, graavilohipasta, kylmäsavulohipasta tai kirjolohipasta reseptipankistamme.

Lohi on suomalaisten eniten syömä kala

Tilastoista selviää, että lohi on keskimäärin suomalaisten eniten syömä kala henkilöä kohden. Suurimpia syitä tälle on sen hyvä saatavuus ja keskimäärin edullinen hinta viime vuosina. Suomalaisten kiinnostus kotimaiseen kalaan on kuitenkin kasvussa ja esimerkiksi me Kalaneuvoksella pyrimme edistämään asiaa satsaamalla esimerkiksi suomalaisen silakan suurempaan hyödyntämiseen ihmisravinnoksi.

Lohi tulee kuitenkin varmasti pitämään pintansa suomalaisten eniten kuluttamana kalana ainakin lähiajat ja sen vuoksi haluamme palvella kuluttajia kysyttäjä lohireseptejä(kin) julkaisemalla.

Valmistusaineet

  • 400 g täysjyväpastaa
  • 100 g voita
  • 300 g Kalaneuvos lämminsavulohifileetä
  • 3/4 dl silputtua tilliä
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Lohipasta ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  2. Ruskista voi kattilassa pienellä lämmöllä kuumentaen, kunnes voin väri muuttuu pähkinäiseksi.
  3. Kuutioi savulohi ja hienonna tilli.
  4. Valuta pasta ja sekoita pastan joukkoon ruskistettu voi.
  5. Lisää lohi ja tilli, rouhi päälle vielä mustapippuria.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 183 g

Energia 636 kcal

Proteiini 23 g

Hiilihydraatit 54 g

Rasva 33 g

Tyydyttynyt rasva 15 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 1.4 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 97 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit