Lohimedaljongit grillissä

Annoskoko: 5 15 min

Arvio:

4.33

Lohimedaljongit grillissä

Lohimedaljongit grillissä ovat kesän kestosuosikki

Lohimedaljongit grillissä ovat kestosuosikki kesän grillaussesongissa. Mehevät medaljongit eli lohinyytit valmistat vaivattomasti grillissä tekemällä medaljongeille foliokupit, jotka estävät medaljonkien hajoamisen grillissä. Helpon lisukkeen medaljongeille saat tuoreesta parsasta tai kasvisvartaista. Lohimedaljongit voit valmistaa toki myös sisätiloissa paistinpannulla tai vaikka uunissa. Katso alta videolta vinkit lohimedaljonkien grillaamiseen!

Lohimedaljongt grillissä reseptivideo

Lohimedaljongit saat kaupan palvelutiskeiltä

Kalaneuvoksen lohimedaljongit saat grillaussesongissa valmiiksi medaljongeiksi leikattuna hyvinvarustettujen ruokakauppojen palvelutiskeiltä. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää leikkaamaan sinulle medaljonkeja, jos niitä ei ole valmiina tiskissä esillä. Kalaneuvoksen lohifilee on helppokäyttöinen kalavalmiste kotikeittiöön. Tarjoamme lohesta monia eri leikkuuasteita; A-, B-, C-, D- ja E-leikattua fileetä, sekä valmiita lohimedaljonkeja ja lohikyljyksiä irtomyynnistä.

Mikäli kalafileiden leikkuuasteet eivät ole sinulle tuttuja, niin pääpiirteissään kyse on siitä, että mitä isompi aakkosten kirjain pakkauksesta löytyy, sen enemmän osia (esim. rasvaa) fileestä on poistettu. Voit lukea tarkemmin asiasta lohen leikkausasteet -artikkelistamme.

Voit myös valmistaa lohimedaljongit itse lohifileestä. Kalan grillaukseen kannattaa valita A- tai B-leikattu filee ruodoilla, koska A- ja B-leikkuut sisältävät rasvaa, joka sulaa ja tuo makua ruokaan grillattaessa. Lisäksi ruodot pitävät medaljongit paremmin kauniisti koossa grillauksen ajan, jolloin saat lautaselle kauniit medaljongit silppuuntuneen kalan sijaan. Matalamman esikäsittelyn A- ja B-leikkuut ovat myös hinnaltaan huokeampia. Kannattaa lukaista kaikki grillausvinkit kalalle kalan grillaus -artikkelistamme!

Lohimedaljonkien seurana maistuu vuodenajasta riippuen esimerkiksi raikas kesäinen salaatti, syksyiset uunijuurekset tai sienirisotto ja talvella vaikkapa uunissa kypsennetyt lohkoperunat tai perinteinen perunasose.

Säilytä kala oikein

Tuoreen kalan tunnistaa raikkaasta tuoksusta. Tuore kala on lähes tuoksuton. Kala on herkästi pilaantuva raaka-aine, joten sen ostamisessa ja säilyttämisessä kannattaa olla tarkkana. Vakuumipakastuista kaloista voi helposti tarkistaa kalan viimeisen käyttöpäivän ja säilytysohjeen. Viimeinen käyttöpäivä kertoo herkästi pilaantuvien tuotteiden turvallisen viimeisen käyttöpäivän. Viimeisen käyttöpäivän jälkeen kalaa ei saa enää valmistaa ruoaksi.

Tuoretiskeiltä ostettu kala kannattaa valmistaa ruoaksi mielellään jo samana päivänä, mutta yleensä kala on turvallista käyttää pari päivää sen ostamisesta. Kala tulee säilyttää mahdollisimman kylmässä, mieluiten 0-3 asteessa. Jääkaapin kylmin osa sijaitsee jääkaapin takaosassa jääkaapin alimmalla hyllyllä. Joissain uudemmissa jääkaapeissa on kalan säilytykseen varta vasten suunniteltu kylmälaatikko, jonka lämpötila on lähellä nollaa astetta.

Valmistusaineet

  • 600 g Kalaneuvoksen lohimedaljonkeja
  • 1 rkl Original kalamaustetta
  • foliota

Lohimedaljongit grillissä ohje

  1. Aseta lohimedaljongit grillauksen kestävälle foliolle nahkapuoli alaspäin.
  2. Taittele folio veneeksi kalan ympärille.
  3. Mausta Kalaneuvoksen Original Kalamausteella.
  4. Grillaa medaljonkeja grillissä noin 10 min, kunnes kala on kypsää. Testaa kalan kypsyys haarukalla.

Tarkista kypsyys haarukalla ennen grillaamisen lopettamista. Lohi on kypsää, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla painettaessa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 127 g

Energia 250 kcal

Proteiini 23 g

Hiilihydraatit 1 g

Rasva 15 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 2.1 g

Sokeri 0 g

Kolesteroli 83 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit