Lohitartar kolmioleivät
Annoskoko: n. 12 suupalaa 15 min
Lohitartar kolmioleivät – vaihtelua juhlatarjoiluun
Juhlatarjoiluihin on välillä kiva saada uusia ideoita. Graavikirjolohesta valmistetut kolmioleivät tuovat kaivattua vaihtelua tutumpien savulohesta valmistettujen herkkujen rinnalle. Kalaneuvoksen graavikirjolohifilee siivuina on maultaan mietoa ja hienostunutta ja se sopii hyvin tarjoiltavaksi ruokahalun herättäjäksi ennen pääruokaa. Lohitartar kolmioleivät valmistuvat näppärästi Kalaneuvoksen graavikirjolohesta, tuoreesta leivästä, ranskankermasta ja smetanasta.
Kylmäsavukirjolohen pilkkomiseen kannattaa varata riittävän terävä keittiöveitsi, jolloin lopputuloksen on tasainen, helposti levittyvä täyte. Vaihtelua tähän alkupalaan saat helposti kokeilemalla ohjeessa erimakuisia leipiä ja käyttämällä maustamisessa tillin tilalla eri yrttejä. Muistathan, että parhaan ruokaelämyksen vieraillesi takaat, kun panostat maun lisäksi myös ruoan ulkonäköön. Pienet yksityiskohdat alkupaloissa saa vieraat tuntemaan itsensä tervetulleiksi. Hyviä vinkkejä alkupalojen koristeluun löydät kalaneuvoksen reseptikuvista.
Tämä resepti on niin helppo, että siinä onnistuu varmasti aivan jokainen. Katso reseptivideo alta ja seuraa perässä – valmista vartissa!
Kalaneuvoksen ohjeilla saat koottua monipuolisen alkupalalajitelman
Kalaneuvoksen resepteistä löydät paljon vinkkejä kylmiin alkupaloihin. Graavilohesta valmistat esimerkiksi herkulliset graavikirjolohisuupalat sekä rapulohitartar-leivät. Kylmäsavukirjolohesta pyöräytät näppärät kylmäsavukirjololohi salaattitacot, kylmäsavukirjolohi aperot sekä makoisat kylmäsavukirjolohirullat ja rouskuvat kylmäsavulohicrostinit.
Lämminsavukirjolohesta taas valmistuvat maukkaat leivät savukirjolohimoussella sekä näyttävät voileipäleivokset. Mädin ystävä tarjoilee alkupalaksi mädillä päällystettyjä sipsejä sekä mätimoussea. Löytyypä Kalaneuvoksen resepteistä myös pippurimakrillitahnalla päällystetyt leivät sekä raikkaalla savusiikasalaatilla täytetyt minicroissantit. Valinnanvaraa alkupalatarjottimelle siis löytyy runsaasti! Mitä sinä aiot kokeilla seuraavaksi?
Graavikala eli tuoresuolattu kala
Kalaneuvoksen graavilohifilee siivutettuna on oiva kalajaloste kalanystävän keittiöön. Graavattu kala maistuu sellaisenaan kalalautasella alkupalana, osana joulupöytää tai kalalaatikossa. Graavikalan nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta grav eli haudata. Tuoresuolauksessa kala ”haudataan” karkean suolan ja sokerin seokseen, mitkä saavat aikaan kalassa kemiallisen reaktion ja kalan proteiinien pehmenemisen. Sokeri pitää kalan pinnan kosteana ja suola maustaa kalan. Huippugraavaaja osaa käyttää loheensa suolaa juuri sopivan määrän, niin että liha mehevöityy muttei kuivu sitkeäksi.
Ihanteellinen suolan määrä ja suolausaika selviävät vain kokeilemalla, mutta yleensä hyviin tuloksiin päästään, kun suolaa sirotellaan noin viisi prosenttia kalan painosta. Oman makunsa mukaan kalan pinnalle voi lopuksi laittaa vielä esimerkiksi tilliä, mustikkaa, puolukkaa tai vaikka appelsiininkuorisuikaleita. Kokeile graavausta Kalaneuvoksen graavausohjeella tai osta valmiiksi graavattua kalaa kaupan kalahyllystä tai tuoretiskiltä.
Valmistusaineet
- 200 g Kalaneuvos graavikirjolohi- tai graavilohisiivuja
- 1 tl limettimehua
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl valutettua ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- 6 siivua saaristolaisleipää
Lohitartar kolmioleivät ohje
- Silppua kirjolohi erittäin pieniksi paloiksi.
- Sekoita ainekset ja mausta mielesi mukaan.
- Levitä tartar suupalan kokoisille tummille tai vaaleille leipäkolmioille.
- Koristele tillillä tai ruohosipulilla.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 33 g
Energia 77 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatit 5 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0.6 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 13 mg
Tehdään lohitartaria keväisiin juhliin leipien päälle. Hyvä ohje!
Lohitartar kuuluu meidän jouluun, kiitos ohjeesta!