Graavilohifilee, siivu

Graavilohifilee, siivu

On sitten joulu tai juhannus, häät tai sukukokous, niin graavilohifilee siivuina on kalapöydän ehdoton herkku. Se sopii kalalautaselle muiden makujen viereen, koristeltuihin napostelupaloihin tai aamiaisella ruisleivän päälle vaikka tillin kera.

Graavaus on vanha tapa kalan kypsennykseen. Se oli aluksi käytössä kalastajilla, joilla ei ollut mahdollisuuksia kylmäsäilytykseen. Myöhemmin graavattu kala on vakiintunut herkuksi sen hienon maun vuoksi. Graavauksessa lohifileiden väliin laitetaan suolaa, joka kypsentää kalan 1-4 vuorokaudessa ilman, että se kuumennetaan. Suolan lisäksi mukana on sokeria sekä mausteita tai vaikka konjakkia makua tuomassa. Jos haluat itse graavata lohta, voit katsoa reseptipankistamme lohen graavaus -ohjeen videon kera.

Koska graavilohifileetä ei ole kypsennetty kuumentamalla, sen säilytyksen kanssa kannattaa olla tarkkana ja huolehtia 0-3 asteen lämpötilasta. Graavilohifilee on parhaimmillaan ostopäivän lähellä, ja avattu paketti säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeen kuumentamatta kypsytettyä kalaa ei pidä syödä.

Kalaneuvoksen lohi on kasvatettu vastuullisesti Pohjois-Norjan Lofoottien alueella ja Lofoottien pohjoispuolella. Se kuljetetaan kylmäkuljetusrekoilla suoraan Lofooteilta kalanjalostustehtaallemme ja on jalostettavana jo vuorokausi perkuun jälkeen. Kalamme tulevat pitkäaikaisilta ja luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme, ja auditoimme kalantoimittajiamme suunnitelmallisesti ja tarkasti, jotta laatu, vastuullisuus ja ympäristöstä huolehtiminen ovat huippuluokkaa.

Kalaneuvoksen graavattu lohifilee siivuina valmistetaan aina tuoreesta kalasta, jota ei ole missään vaiheessa pakastettu. Nappaa Kalaneuvoksen graavilohifilee siivuina mukaasi kaupan kalahyllystä, jossa sitä on saatavissa noin 200 gramman ja noin 1 kg pakkauksissa.

Reseptipankissamme on runsaasti kalareseptejä. Kokeile graavilohta tai graavikirjolohta esimerkiksi graavikirjolohi-suupalojen tai lohitartar-kolmioleipien muodossa. Graavilohifileestä saat myös makoisan täytteen uuniperunoille. Hyviä kalapöydän vinkkejä löydät lisäksi Kalaneuvoksen kattavasta joulukalat-oppaasta.


Ainesosat
Viljelty norjalainen lohi (Salmo salar), suola, tilli, happamuudensäätöaineet (E326, E262). Voimakassuolainen.

Ravintosisältö / Näringsvärde100 g
energia / energi911 kJ
218 kcal
rasva / fett13,5 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat2,6 g
hiilihydraatit / kolhydrater0 g
josta sokereita / varav sockerarter0 g
proteiini / protein24,2 g
suola / salt4 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave