Pippurimakrillitahna

Annoskoko: 20 annosta 10 min

Arvio:

5

Pippurimakrillitahna

Pippurimakrillitahna – nopea herkku yllätysvieraille

Yllätysvieraita tulossa? Pippurimakrillitahna leipien päällä pelastaa tilanteen, sillä nämä herkulliset leivät valmistuvat vain kymmenessä minuutissa! Näihin herkullisiin leipiin tarvitset vain Kalaneuvoksen savupippurimakrillifileetä, tuorejuustoa ja leipää. Levite valmistuu helposti ja nopeasti sekoittamalla savupippurimakrilli yhdessä tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi.

Leiväksi sopii erinomaisesti makeahko limppu, saaristolaisleipä, ruisnapit tai vaikka vaalea rieska. Voit leikata leivän suupaloiksi tai jättää sen hieman suuremmiksi haukattaviksi leipäsiksi. Sivele levitettä leiville ja viimeistele leivät tuoreilla yrteillä ja menestys on taattu! Parhaat ohjeet ovat yleensä yksinkertaisia, minkä tämä mutkaton kalaruoka osoittaa. Voit käyttää pippurimakrillilevitettä myös esimerkiksi voileipäkakkuihin, kolmioleipiin ja croisanttien täytteeksi.

Kalaneuvoksen savupippurimakrillifilee on vastuullinen kalajaloste

Kalaneuvoksen jalostamat makrillit pyydetään Koillis-Atlantilta, missä niiden kanta on elinvoimainen. Savupippurimakrillifilee on helppokäyttöinen, ruodoton filee. Älä suotta arastele kokeilla tätä hieman vieraampaa kalalajia, sillä sen täyteläinen maku yllättää sinut varmasti positiivisesti!

Kokeile savupippurimakrillia rohkeasti leivän päällä, keitettyjen perunoiden kanssa ja lämminsavulohen tilalla erilaisissa kalaruoissa. Testaa makrillin makua vaikkapa valmistamalla Kalaneuvoksen savupippurimakrillisalaattia ja pippurimakrillisalaattia. Pippurimakrillifileestä saat valmistettua myös supernopeat ja ravitsevat välipalaleivät – kuvan tästäkin ruokaideasta löydät Instagram-tililtämme.

Makrillin liha vastaa ravintosisällöltään tonnikalaa

Makrilli on suomalaisten ruokapöydässä hieman tuntemattomampi kalalaji. Makrillin liha on maukasta, melko rasvaista ja väriltään punertavaa. Makrilli on tonnikalan sukulainen parvikala. Makrillia tavataan pääsääntöisesti Pohjois-Atlantilla ja Pohjanmerellä, mutta toisinaan myös Itämerellä, yksittäisiä kaloja on saatu Suomestakin.

Makrillit elävät tavallisesti parvissa ulapalla, jossa ne syövät eläinplanktonia ja pikkukaloja. Makrilli tulee sukukypsäksi 3-4 vuoden iässä, jolloin se on noin 30 senttiä pitkä. Kokonainen makrilli soveltuu valmistettavaksi erinomaisesti grillissä ja myös savustettuna sen maku pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Valmistusaineet

  • 400 g ruohosipulituorejuustoa
  • 400 g Kalaneuvos pippurimakrillia
  • yrttejä koristeeksi

Pippurimakrillitahna ohje

  1. Poista savupippurimakrillifileestä nahka.
  2. Murustele makrilli kulhoon. Sekoita makrilli ja tuorejuusto keskenään sekaisin kulhossa tai tehosekoittimessa.
  3. Lusikoi levitettä leiville, ruisnapeille, voileipäkakkuun tai vaikka kolmioleipien täytteeksi.
  4. Koristele ruoka halutessasi tuoreella tillillä, ruohosipulilla tai persiljalla.

Sopii erinomaisesti esimerkiksi voileipäkakkuihin, kolmioleipiin ja croisanttien täytteeksi.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 45 g

Energia 119 kcal

Proteiini 6 g

Hiilihydraatit 1 g

Rasva 10 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 0.4 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 18 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit