Graavikirjolohifilee, siivu

Graavikirjolohifilee, siivu 150 g

Graavikirjolohifilee on juhlapöytien ehdoton maun tuoja, on sitten kyse joulun tai muiden juhlapäivien kalapöydästä. Voileivän päällä se on myös lyömätön ja suosittu herkku.

Graavikirjolohi on kypsennetty kuumentamatta. Graavauksessa kirjolohifileiden väliin laitetaan suolaa, joka kypsentää kalan 1-4 vuorokaudessa. Aikoinaan menetelmää on käytetty tilanteissa, joissa suuria kalamääriä on säilytetty ilman kylmätiloja. Nykyään graavattua kalaa syödään sen herkullisen maun vuoksi. Jos haluat itse graavata kalaa, voit katsoa graavilohen reseptin reseptipankistamme. Sama ohje käy yhtä hyvin kirjolohifileelle kuin lohifileelle. Löydät reseptipankistamme myös näyttävän puolukkagraavatun kirjolohen reseptin.

Graavikirjolohifilee siivuina on parhaimmillaan ostopäivän lähellä. Sen säilytyksen kanssa kannattaa olla tarkkana ja huolehtia 0-3 asteen lämpötilasta. Avattu paketti säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivän jälkeen kuumentamatta kypsytettyä kalaa ei pidä syödä, kuten ei mitään muitakaan kalatuotteita.

Kalaneuvoksen kirjolohet on kasvatettu vastuullisesti joko Suomen Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla tai Ruotsissa. Se on turvallista ja ekologista lähiruokaa. Pidämme huolta koko tuotantoketjusta aina kirjolohen mädistä ja kalanpoikasista valmiiseen graavattuun siivuun saakka. Sen avulla voimme taata, että periaatteisiimme kuuluvat herkullisuus ja laatu pysyvät aina tasaisen korkeina.

Kirjolohen punertava liha on ravitsemuksellisesti huippuluokkaa ja siinä on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia sekä omega-3-rasvahappoja.

Kalaneuvoksen graavatut kirjolohifileesiivut valmistetaan aina tuoreesta kalasta, jota ei ole pakastettu. Löydät graavikirjolohen kaupan kalahyllystä 150 g ja n. 750 g pakkauksissa. Reseptipankissamme on runsaasti kalareseptejä ja esimerkiksi ohjeet juhlien pikkusuolaiseksi sopivista graavikirjolohi-suupaloista. Vaihtelua saat tarjoiluun myös lohitartar-kolmioleivistä. Katso vinkkejä joulun graavikaloille myös Kalaneuvoksen kattavasta joulukalat-oppaasta.


Ainesosat
Viljelty kirjolohi (Oncorhynchus mykiss), suola, tilli, happamuudensäätöaineet (E326, E262). Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä. FI=Suomi, SE=Ruotsi. Voimakassuolainen.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 685 kJ
164 kcal
rasva / fett 9 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,8 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 15,8 g
suola / salt 3,5 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit