Lohitartar kolmioleivät

Annoskoko: n. 12 suupalaa 15 min

Lohitartar kolmioleivät

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos graavikirjolohi- tai graavilohisiivuja
  • 1 tl limettimehua
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl valutettua ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 6 siivua saaristolaisleipää

Lohitartar kolmioleivät ohje

  1. Silppua kirjolohi erittäin pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita ainekset ja mausta mielesi mukaan.
  3. Levitä tartar suupalan kokoisille tummille tai vaaleille leipäkolmioille.
  4. Koristele tillillä tai ruohosipulilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 33 g

Energia 77 kcal

Proteiini 5 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 4 g

Tyydyttynyt rasva 1 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.2 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 13 mg

Lohitartar kolmioleivät – vaihtelua juhlatarjoiluun

Juhlatarjoiluihin on välillä kiva saada uusia ideoita. Graavikirjolohesta valmistetut kolmioleivät tuovat kaivattua vaihtelua tutumpien savulohesta valmistettujen herkkujen rinnalle. Kalaneuvoksen graavikirjolohifilee siivuina on maultaan mietoa ja hienostunutta ja se sopii hyvin tarjoiltavaksi ruokahalun herättäjäksi ennen pääruokaa. Lohitartar kolmioleivät valmistuvat näppärästi Kalaneuvoksen graavikirjolohesta, tuoreesta leivästä, ranskankermasta ja smetanasta.

Kylmäsavukirjolohen pilkkomiseen kannattaa varata riittävän terävä keittiöveitsi, jolloin lopputuloksen on tasainen, helposti levittyvä täyte. Vaihtelua tähän alkupalaan saat helposti kokeilemalla ohjeessa erimakuisia leipiä ja käyttämällä maustamisessa tillin tilalla eri yrttejä. Muistathan, että parhaan ruokaelämyksen vieraillesi takaat, kun panostat maun lisäksi myös ruoan ulkonäköön. Pienet yksityiskohdat alkupaloissa saa vieraat tuntemaan itsensä tervetulleiksi. Hyviä vinkkejä alkupalojen koristeluun löydät kalaneuvoksen reseptikuvista.

Tämä resepti on niin helppo, että siinä onnistuu varmasti aivan jokainen. Katso reseptivideo alta ja seuraa perässä – valmista vartissa!

Lohitartar reseptivideo