Lohimousse
Annoskoko: 10 30 min

Lohimousse saaristolaisleivällä – raikas ja helppo resepti kesään
Lohimousse on monen suomalaisen suosikki helpoista, mutta tyylikkäistä kalaherkuista. Se sopii niin joulumenuun, kuin erinomaisesti myös kesään, esimerkiksi juhannuspöytään raikkaan makumaailmansa ansiosta. Mätisesongin aikaan vuodenvaihteessa erilaiset mousseilla täytetyt leipäset voi koristella kirjolohen mädillä, mutta sellaisenaankin mousse lohesta on ihanan raikas herkku ja erittäin monipuoliseen käyttöön soveltuva.
Jos et ole aivan varma kaikista työvaiheista, niin katso reseptivideo alta ja valmista itse videon perässä!
Valmistusaineet
- 100 g Kalaneuvos Sauna kylmäsavusiivuja
- 150 g Kalaneuvos graavisiivuja
- 400 g smetanaa
- 2 salottisipulia
- 1 sitruunan kuori
- 1 rkl sitruunanmehua
- 3 rkl tillisilppua
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
tarjoiluun:
- 300 g saaristolaisleipää
koristeeksi:
- 100 g Kalaneuvos kirjolohen mätiä (mätisesongissa)
- 2 rkl tilliä
Lohimousse ohje
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Leikkaa kalasiivut pieniksi kuutioiksi.
- Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Sekoita smetanan joukkoon sipulit, kuutioidut kalat, sitruunankuori, sitruunanmehu ja tilli. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Tarjoile lohimousse saaristolaisleivän kanssa ja koristele lohimousse kirjolohen mädillä ja tillillä.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 112 g
Energia 289 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatit 15 g
Rasva 20 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1.3 g
Sokeri 6 g
Kolesteroli 88 mg