Uuniperunat kalatäytteellä

Annoskoko: 5 1 h 30 min

Arvio:

5

Uuniperunat kalatäytteellä

Uuniperunat – lämmittävä resepti moneen tilanteeseen

Uuniperunat kalatäytteellä on maistuva juhlaruoka tai hieman juhlavampi ruoka arkea piristämään. Uuniperunoiden valmistus on todella helppoa, mutta kannattaa huomioida, että niiden valmistus vie hieman aikaa. Uuniperunoiden kypsennys uunissa vie tunnista puoleentoista tuntiin. Perunat voi kääriä folioon ennen uunin laittamista, mutta se ei ole välttämätöntä. Foliossa kypsennettäessä perunoihin tulee pehmeä kuori, kun taas paljaana paistettaessa lopputuloksena on rapea kuori. Vinkki: esikypsennä perunoita mikrossa muutama minuuttii ennen uuniin laittamista, niin niiden kypsennysaika lyhenee noin puolella.

Tiesitkö, että perunat kypsyvät mikrossa noin viidessä minuutissa? Jos siis kiire yllättää, niin pistele jauhoisia perunoita haarukalla ja laita ne mikroon mikrokuvun alle kypsymään. Perunat kypsyvät mikrossa koosta riippuen noin 4-6 minuutissa. Tämä kypsennystapa sopii hyvin muutaman perunan kypsennykseen, ei välttämättä suuren joukon ruokkimiseen. Huom: Jos kypsennät perunoita mikrossa, kypsennä ne ilman foliota. Folio voi aiheuttaa mikroaaltouunissa tulipalon! Alta voit katsoa reseptivideon.

Uuniperunat reseptivideo

Uuniperuna on hyvä ruoka isollekin porukalle

Uuniperuna on hyvä ruoka isollekin seurueelle, sillä perunoita voi kypsentää ison erän vaivattomasti yhdellä kertaa uunipellillä. Uuniperunaksi kannattaa valita jauhoista perunalajiketta, kuten rosamundaa. Kaupoista voi löytää ns. uuniperuna-nimikkeellä myytäviä jauhoisia perunoita. Uuniperunat ovat talvikauden ruokaa, sillä uuden sadon perunoista ei saa aikaan hyviä uuniperunoita, koska niissä on matala tärkkelyspitoisuus.

Lisukkeilla ja koristeilla on helppo tuunata uuniperunoista juhlava ruoka. Uuniperunoihin tuot juhlavuutta esimerkiksi viimeistelemällä perunat ripottelemalla niille hieman muikun- tai kirjolohen mätiä. Perunoita kannattaa varata yksi iso peruna tai pari pienempää perunaa per henkilö. Kun tarjoat lisukkeeksi vielä vihreää salaattia, on juhlava ateria valmis!

Uuniperunoiden täyte – runsaasti vaihtoehtoja

Perunoiden kypsyessä uunissa on hyvää aikaa valmistaa niille täyte tai vaikka useampikin erimakuinen täyte. Uuniperunoiden täytteeksi sopii etenkin ranskankerma- tai tuorejuustopohjaiset kylmät kastikkeet, mutta myös tomaattipohjaisia kastikeohjeita on netissä tarjolla. Tähän täytteeseen sopivat pääraaka-aineeksi Kalaneuvoksen graavikirjolohisiivut tai kylmäsavukirjolohisiivut. Voit käyttää myös kylmäsavustettuja palkittuja Sauna tai Terva kirjolohisiivuja erityisen täyteläisen maun saavuttamiseksi. Täyteläisyyttä täytteeseen tuovat avokado sekä tuorejuusto. Täyte maustetaan sitruunanmehulla, pippurilla sekä tuoreilla yrteillä.

Kalatäytteen voit valmistaa hyvin myös Kalaneuvoksen savupippurimakrillista ja lämminsavustetusta kirjolohipalasta. Täytteeksi sopii erinomaisesti myös reseptipankkimme kylmäsavulohitahna!

Valmistusaineet

 • 5 isoa perunaa
 • 200 g Kalaneuvos kylmäsavu- tai graavikirjolohifileetä siivuina
 • 400 g avokadoa
 • 200 g tuorejuustoa
 • ruohosipulia
 • sitruunamehua
 • foliota
 • tilliä tai katkarapuja koristeluun

Uuniperunat kalatäytteellä ohje

 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
 2. Pese perunat ja kääri ne folioon. Kypsennä perunoita uunissa noin 30 minuuttia.
 3. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30–60 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
 4. Pilko kylmäsavu- tai graavikirjolohisiivut, avokadot ja ruohosipuli. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehua maun mukaan.
 5. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimella tai käsin.
 6. Avaa foliota ja tee kypsien perunoiden pintaan ristiviilto täytteelle. Täytä perunat.

Koristele annokset halutessasi esimerkiksi tillillä tai katkaravuilla.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 380 g

Energia 506 kcal

Proteiini 21 g

Hiilihydraatit 28 g

Rasva 33 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 2.1 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 34 mg

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *