Savulohimousse

Annoskoko: 10 suupalaa 15 min

Arvio:

4.91

savulohimousse

Savulohimousse maistuu leivän päällä

Savulohimousse leipien päällä on elegantti alkupala juhliin kuin juhliin. Nämä suupalat valmistuvat vaivattomasti ilman kypsennystä ja vain muutamasta raaka-aineesta. Savulohimousse onnistuu varmasti jokaiselta kotikokilta ja moussen lusikointi leiville onnistuu vaikkapa pieneltä apukokiltakin. Täyte valmistetaan sekoittamalla ranskankerman joukkoon sekä piparjuuritahnaa että sinappia.

Seuraavaksi lisätään joukkoon Kalaneuvoksen kokonaisesta kalasta jalostettu lämminsavukirjolohi palana ja sekoitetaan massa tasaiseksi. Valmis mousse levitetään saaristolaisleipäpaloille ja leivät viimeistellään tuoreella kurkulla juuri ennen tarjoilua. Halutessaan voi leipäpalojen pinnalle lisätä vielä tuoreita yrttejä, kuten tilliä. Katso reseptivideo alta ja valmista mukana!

Savulohimousse reseptivideo

Vinkki! Jos haluat täytteestä ilmavamman, kannattaa ranskankerma vatkata vaahdoksi ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä. Savulohimousse sopii hyvin tarjottavaksi myös uuniperunoiden täytteenä ja se maistuu myös rouskuvien ruisnappien päällä pikkusuolaisena tarjottavana. Kokeile myös kylmäsavulohitahnaa, jos haluat mieluummin kylmäsavustetun kirjolohen makua lisukkeeseesi!

Savukalatahnaan sopii lämminsavustettu kirjolohi

Savukalatahnan raaka-aineeksi sopii monikin savustettu kalalaji. Esimerkiksi Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohi palana on sellaisenaan käyttövalmis raaka-aine tähän ruokaan. Riittää, että poistat siitä ennen käyttöä nahan ja pilkot paloiksi tai murennat ruoan joukkoon. Valitsemalla valmiiksi savustetun kirjolohen raa’an, käsittelemättömän kalan sijaan, valmistat juhlatarjoilut huomattavasti nopeammin, kuin jos savustaisit kalan itse.

Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohi sekä muut kalatuotteet valmistetaan Sastamalassa Pirkanmaalla vastuullisesti ja laadukkaasti. Eniten Kalaneuvoksen tehtaalla käsitellään Suomessa ja Ruotsissa kasvatettua kirjolohta. Muita tehtaalla jalostettavia kalalajeja ovat norjalainen lohi, kanadalainen siika, kotimainen kuha, kotimaiset silakat ja muikut, hauki, taimen ja nieriä.

Kokonaiset kalat leikataan tehtaalla käsin. Lopputuotteesta riippuen ne suolataan ja joko lämminsavustetaan tai kylmäsavustetaan, siivutetaan ja lopuksi pakataan jakelua varten. Kalaneuvos on pitkän linjan suomalainen kalanjalostaja ja toiminut jo vuodesta 1975 lähtien.

Savulohimousse valmistuu helposti Kalaneuvoksen kirjolohituotteista

Kalaneuvoksen kalatuotteista valmistat vaivatta runsaan alkupalalajitelman juhlavieraille. Kalaneuvoksen kirjolohituoteperheeseen kuuluvat kylmä- ja lämminsavustettu kirjolohi, tuore kirjolohifilee, graavikirjolohi sekä kirjolohen mäti.

Alkupaloiksi resepteistämme sopivat esimerkiksi kylmäsavulohicrostinit, lohinapostelulauta, mätisipsit, kylmäsavukirjolohi-salaattitacot, graavikirjolohi-suupalat ja kirjolohi-mangoldipiirakka. Hyvä nyrkkisääntö on varata erilaisia alkupaloja yhteensä 3-4 kpl per vieras. Juhlavuutta alkupalatarjoiluun tuovat pienet yksityiskohdat, kuten koristelussa käytettävät tuoreet yrtit, mäti sekä kauniit laakeat tarjoiluastiat.

Juhlajuomaksi savukalasta valmistetuille alkupaloille sopivat etenkin kuiva kuohuviini sekä aromikkaat valkoviinit. Ei muuta kuin juhlia suunnittelemaan ja toteuttamaan. Kalaneuvoksen laadukkailla kalatuotteilla onnistut varmasti!

Valmistusaineet

  • 350 g Kalaneuvos savukirjolohta
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 rkl kotisinappia
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 10 viipaletta saaristolaisleipää
  • 1 kurkku

Savulohimousse ohje

  1. Tasaisen moussen aikaansaamiseksi leikkaa reunat pois fileepalasta. Poista nahka ja ruodot.
  2. Sekoita ranskankerma, kotisinappi ja piparjuuritahna keskenään.
  3. Lisää seokseen kala ja sekoita tasaiseksi haarukalla.
  4. Levitä valmis mousse leiville ja asettele viipaloitua kurkkua moussen päälle.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 128 g

Energia 184 kcal

Proteiini 10 g

Hiilihydraatit 15 g

Rasva 8 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 1.2 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 31 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit