Kylmäsavukirjolohifilee, siivu

Kylmäsavukirjolohifilee, siivu

Kylmäsavukirjolohifilee siivuina on suosittu ja helppo tuote monenlaiseen ruoanlaittoon, oli sitten kyse keitoista tai pastoista, kalapöydistä tai aamiaisleivistä. Kalaneuvos toimittaa kylmäsavukirjolohifileesiivut kauppojen kalahyllyihin n. 200, 400 ja n. 750 gramman vakuumipakkauksissa sekä 2 kg dynolaatikoissa kaupan palvelutiskin irtomyyntiin. n. 200 g ja n. 750 g vakuumipakkaukset ovat saatavissa ympäri vuoden kalajalostehyllyistä ja 400 g tasapainopakkaus yleensä juhlapyhien, kuten joulun ja pääsiäisen aikaan. Palvelutiskiltä voit ostaa irtomyynnistä haluamasi määrän jos valmiit pakkauskoot eivät ole tarpeisiisi sopivia. Valikoimaa on siis sekä pieniin tarpeisiin että suurempienkin kestien järjestämistä varten.

Kylmäsavukirjolohifilee, siivu 400 g ja n. 750 g

Kalaneuvoksen kylmäsavustetut kalat valmistetaan Suomessa aina tuoreesta raaka-aineesta, ei koskaan pakasteesta. Kirjolohemme on Suomen Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla tai Ruotsissa vastuullisesti kasvatettua, turvallista ja ekologista lähiruokaa. Hallitsemme kirjolohen koko tuotantoketjun, mädistä ja kalanpoikasista aina valmiiseen kylmäsavustettuun siivuun saakka. Siten voimme taata, että periaatteisiimme kuuluvat herkullisuus ja laatu pysyvät aina tasaisen korkeina.

Kalaneuvos on Suomen suurin kala-alan toimija. Kun tehtaamme laajennusosa on täydessä tuotantokapasiteetissaan vuoden 2020 alkupuolella, pystymme savustamaan kalaa yli kahdeksan miljoonaa kiloa vuodessa. Kalan fileointikapasiteetti kasvaa samalla yli 12 miljoonaan kiloon vuodessa.

Savustusprosessimme on pitkän ja tarkan tuotekehityksen tulos. Kylmäsavustuksessa kala savustetaan matalassa lämpötilassa, jolloin savu sekä suola pääsevät antamaan sille makua ja väriä. Matalan lämpötilan vuoksi raaka-aineen puhtaudesta ja hygieenisyydestä täytyy pitää erittäin hyvää huolta. Savustus tekee kalan lihasta kypsää ja säilyvää, mutta ei tuhoa tai vähennä sen arvokkaita ravintoaineita.

Jos et käytä koko kylmäsavutuotepakkauksen sisältöä kerralla, tulee yli jäänyt kala säilyttää suljetuissa pakkauksissa ja kylmässä 0-3 asteen lämpötilassa.

Kylmäsavukirjolohifileestä saa valmistettua monia herkkuruokia

Kirjolohen punertava liha on ruokakalana monikäyttöistä ja terveellistä, sillä se sisältää hieman norjalaista lohta vähemmän rasvaa. Kylmäsavukirjolohifilee siivuina on ravitsemuksellisesti huippuluokkaa ja sen lihassa on runsaasti hyvälaatuista proteiinia, D-vitamiinia, hivenaineita sekä terveydelle hyvää rasvaa, joka auttaa sydän- ja verisuonitauteja vastaan.

Reseptipankistamme löydät runsaasti kylmäsavukirjolohifileesiivuista valmistettavia kalaruokia. Kokeile alkuruuaksi vaikkapa kylmänä tarjoiltavaa täyteläistä kylmäsavulohikeittoa, caesarsalaattia kylmäsavukirjolohella tai kylmäsavukirjolohiaperoita. Fine dining -illallisen alkuun sopivat kylmäsavulohinyytit. Trendikäs pääruoka on esimerkiksi poke bowl kylmäsavukirjolohesta ja kovaan nälkään arkeen sopii esimerkiksi gnocchivuoka kylmäsavukirjolohella. Mukavaa naposteltavaa iltaan ovat rouskuvat ja maistuvat kylmäsavukirjolohi-salaattitacot, kalaröstit tai juuston ystävälle kylmäsavukirjolohta ja juustoa. Myös esimerkiksi piirakkaresepteissämme käytetään usein kylmäsavukirjolohifileesiivuja. Voit myös korvata esimerkiksi jonkin ainesosan tutussa reseptissä kylmäsavukirjolohifileesiivuillamme. Kokeile rohkeasti!


Ainesosat
Viljelty kirjolohi (Oncorhynchus mykiss), suola, happamuudensäätöaineet (E326, E262). Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä. FI=Suomi, SE=Ruotsi. Voimakassuolainen.

Ravintosisältö / Näringsvärde100 g
energia / energi794 kJ
190 kcal
rasva / fett12,1 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat2,8 g
hiilihydraatit / kolhydrater0 g
josta sokereita / varav sockerarter0 g
proteiini / protein20,4 g
suola / salt3,1 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri
wave