Kalakeitto
Annoskoko: 4 35 min

Valmistusaineet
- 500 g Kalaneuvoksen kalafileetä, esim. kirjolohta, lohta, ahventa tai siikaa
- 200 g porkkanaa
- 600 g kiinteitä perunoita
- 1 sipuli tai 5 cm purjosipulia
- 8 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio
- 8 maustepippuria
- 2 dl ruokakermaa
- 1 puntti tuoretta tilliä tai ruohosipulia
- 3/4 tl suolaa
Kalakeitto ohje
- Kuori ja paloittele porkkanat kuutioiksi ja perunat lohkoiksi.
- Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Liota veteen kalaliemikuutio ja lisää joukkoon maustepippurit ja porkkanapalat, anna kypsyä 5 min.
- Lisää seuraavaksi kattilaan perunalohkot ja purjosipuli anna kypsyä noin 10 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Paloittele perunoiden kypsyessä kala kuutioiksi, poista ruodot tarvittaessa.
- Lisää kalapalat kattilaan yhdessä kerman kanssa ja kuumenna kiehuvaksi.
- Kun keitto kiehuu, siirrä kattila pois levyltä ja anna kalojen hautua kypsäksi kannen alla muutaman minuutin ajan.
- Mausta keitto suolalla ja sekoita varovasti. Lisää keiton pinnalle reilusti tuoretta tilliä tai ruohosipulia.
Vinkki: Kalakeiton seurana maistuu tuore ruisleipä. Voit myös valmistaa kalaliemen itse perkeistä.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 390 g
Energia 457 kcal
Proteiini 28 g
Hiilihydraatit 28 g
Rasva 25 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 1.2 g
Sokeri 5 g
Kolesteroli 84 mg
Kalakeitto on suomalaista perinneruokaa aidoimmillaan
Kalakeittoreseptejä on varmasti yhtä monta kuin on kokkiakin, mutta yksi asia on varma – kalakeitto maistuu vuodesta toiseen meille suomalaisille. Tämä perinteisellä ohjeella valmistettu kalakeitto valmistetaan suomalaisille rakkaasta perunasta, pirteän värisestä porkkanasta ja kotimaisesta kalasta. Se viimeistellään purkillisella ruokakermaa ja pilkkomalla joukkoon reilusti tuoretta tilliä. Katso reseptivideo alta ja valmista itse helposti perässä!