Kylmäsavulohikeitto

Annoskoko: 6 1 h 40 min

Arvio:

5

Kylmäsavulohikeitto

Kylmäsavulohikeitto – kylmänä tarjoiltava kalakeitto juhlaan

Oletko koskaan kokeillut valmistaa kylmää kalakeittoa? Tämä maukas kylmäsavulohikeitto maistuu erinomaisesti esimerkiksi alkupalana osana ateriaa. Ruokana se on melko täyttävä ja kaloripitoinen alkuruoaksi, joten tätä täyteläistä keittoa kannattaa varata noin 2-3 dl ruokailijaa kohden. Keiton seurana maistuu hyvin esimerkiksi tuore ruisleipä. Keittopohjan tälle kylmänä tarjoiltavalle keitolle luovat kanaliemessä keitetyt perunat, mitkä soseutetaan. Liemi täydennetään smetanalla.

Jäähdytetty keitto annostellaan tarjoilukulhoihin ja jokainen annos kruunataan hienonnetuilla kylmäsavukirjolohifileesiivuilla, mädillä ja tuoreella ruohosipulilla. Reseptissä on käytetty kirjolohen mätiä, mutta voit käyttää myös jotain muuta mätiä oman makusi mukaan.

Voit käyttää keittoon kanaliemen tilalla hyvin myös kalalientä tai kasvislientä. Smetana tekee keitosta täyteläisen herkkuruoan. Kevyemmän keiton valmistat vaihtamalla smetanan kevytranskankermaan. Tässä yllättävä alkuruoka, joka maistuu kaikille kalan ystäville!

Kylmäsavukirjolohi – monikäyttöinen kalaherkku

Kylmäsavukirjolohi on varmasti kaikille tuttu raaka-aine juhlapöydistä. Monissa kodeissa se kuuluu erityisesti osaksi joulupöytää. On myös vaikea kuvitella itsenäisyyspäivän tarjoiluja ilman kylmäsavulohta tai -kirjolohta. Erilaisissa perhejuhlissa kylmäsavustetut kalat on totuttu näkemään myös osana juhlatarjoiluja esimerkiksi kahvipöydän voileipien ja cocktailpiirakoiden täytteenä. Oli kyseessä juhla kuin juhla, tuovat kylmäsavustetut kalat tarjoiluihin kaivattua juhlavuutta.

Kylmäsavustettu kirjolohi sopii paitsi juhlaruokiin, niin erinomaisesti myös arkiruokiin. Kokeile kylmäsavukirjolohta vaikkapa uuniperunoiden täytteenä tai kalamunakkaassa. Tai mitä jos täydentäisit sillä lounassalaattisi ruokaisammaksi? Katso Kalaneuvoksen poke bowl resepti kylmäsavukirjolohesta.

Kylmäsavulohesta ja parsakaalista taas valmistuu vaivaton ja nopea arkinen kirjolohipasta, joka maistuu koko perheelle. Kylmäsavukirjolohta voi käyttää hyvin myös makua tuomaan perinteisiin kalaruokiin, kuten kalakeittoon tai kalalaatikkoon. Huomaathan, että kylmäsavukirjolohi on runsassuolainen, joten suolan lisääminen ruokaan ei ole useinkaan tarpeen sitä ruoassa käytettäessä.

Kalaneuvoksen kylmäsavutuotteet – Suomen ostetuimmat kylmäsavukalat

Tiesitkö, että Kalaneuvoksen kylmäsavukalat valmistetaan aina tuoreesta kalasta? Panostamme kalatuotteissamme korkeaan laatuun ja voit olla varma, että tuotteet ovat aina tasalaatuisia, ostit ne mistä päin Suomea tahansa. Kuluttajatkin ovat korkean laatumme huomanneet ja kylmäsavutuotteemme ovatkin Suomen suosituimpia kategoriassaan. Kun kaipaat helppoutta ja korkeaa laatua, niin valitse silloin ostoskoriisi valmiit kylmäsavukalamme. Kylmäsavutuotteet ovat ravintosisällöltään tuoreen kalan veroisia, ainut ero on niiden suuri suolapitoisuus. Kannattaa tutustua suolan syöntisuosituksiin Ruokaviraston sivuilla.

Valmistusaineet

 • 1 l voimakasta kanalientä
 • 3 perunaa
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 2 dl smetanaa
 • 2 rkl ruohosipulisilppua
 • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
 • 40 g Kalaneuvos kirjolohen mätiä

Kylmäsavulohikeitto ohje

 1. Kuori ja viipaloi perunat.
 2. Keitä perunat pehmeiksi kuumennetussa kanaliemessä.
 3. Soseuta perunat sauvasekoittimella.
 4. Lisää sitruunamehu, smetana ja ruohosipulisilppu. Anna jäähtyä kylmäksi.
 5. Lisää hienonnettua Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta ja mätiä maun mukaan keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile keitto kylmänä.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 364 g

Energia 311 kcal

Proteiini 12 g

Hiilihydraatit 20 g

Rasva 20 g

Tyydyttynyt rasva 11 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 4.1 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 76 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit