Siikafilee
Siikafilee on maultaan täyteläistä ja siitä saa helposti herkullista ruokaa melkein sellaisenaan. Kun siikafileen maustaa ripauksella suolaa ja pippuria ja laittaa pannulle sen seuraksi nokareen voita, on herkku pian valmis. Nahkakin kannattaa jättää makua tuomaan. Lohikaloihin kuuluva siika on varsin vähärasvainen.
Kalaneuvoksen siika on Saaristomeressä kasvatettua tai villinä Lappajärveltä, Kyrösjärveltä tai Saaristomereltä Ahvenanmaan seudulta pyydettyä. Suomessa siikaa on viljelty vasta 2000-luvun alkupuolelta. Kotimaisen kalan lisäksi tuomme maahan kanadansiikaa, josta lämminsavustettu siikamme valmistetaan.
Monen suosikki on graavisiika vaikkapa saaristolaisleivän päällä. Siian voi graavata itse ja se valmistuu yön yli jääkaapissa. Siika sopii myös keittoihin, uuniin ja grilliin. Savusiika on suomalaisten suosima ja varsin maukas tapa nauttia siikaa.
Kalaneuvoksen ruodittua siikafileetä saa suomulla ja suomustettuna. Reseptipankistamme löydät paljon kalaisia ruokaohjeita, esimerkiksi poikkeuksellisen hyvän paistetun siian hollandaise-kastikkeella, jonka raaka-aineena siikafilee toimii.
Ravintosisältö / Näringsvärde | 100 g |
---|---|
energia / energi | 554 kJ |
132 kcal | |
rasva / fett | 5,9 g |
josta tyydyttyneitä / varav mättat | 1 g |
hiilihydraatit / kolhydrater | 0 g |
josta sokereita / varav sockerarter | 0 g |
proteiini / protein | 19,8 g |
suola / salt | 0,01 g |