Kirjolohifilee, pakattu

Kalaneuvos tuore kirjolohifilee, pakattu

Kalaneuvoksen pakattu kirjolohifilee on aina tuoretta ja hyvää. Sitä pidetään pakkausratkaisultaan hygieenisempänä vaihtoehtona palvelutiskin kalaan verrattuna. Pakkauksissa on aina ”Tuore”-merkintä, joka kertoo takaamastamme laadusta ja maukkaudesta. Kalaneuvoksen Tuore-kirjolohet kasvatetaan joko Ruotsissa tai Suomessa. Kun pakkauksessa on merkintä ”Suomalainen”, kala on aina kasvatettu kotimaisella kasvattamolla.

Kirjolohen liha on punertavaa ja siinä on hieman norjalaista lohta vähemmän rasvaa. Se onkin siksi ruokakalana monikäyttöistä ja terveellistä. Ravitsemuksellisesti kirjolohi on huippuluokkaa: sen lihassa on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja.

Ympäristöjärjestö WWF nosti keväällä 2013 suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle. Kasvatettu kirjolohi onkin eettinen ja ekologinen valinta. Sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä, ja kalankasvattajat ovatkin tehneet paljon työtä ympäristöasioiden eteen.

Kirjolohesta on vakiintunut suosittu ruokakala ja Suomen tärkein kasvatettu ruokakala. Sitä tuotetaan maassamme vuosittain noin 12 miljoonaa kiloa. Suurin osa tuotannosta tapahtuu verkkoaltaissa Saaristomeren ja Ahvenanmaan vesillä. Kalaneuvos hallitsee tuoreen kirjolohen koko tuotantoketjun vuoden ympäri, mädistä ja kalanpoikasista aina valmiiseen tuotteeseen saakka.

Välitämme kirjolohta tuoreena kokonaisena ja fileenä, graavattuna siivutettuna fileenä monessa eri pakkauskoossa, lämminsavustettuna ja kylmäsavustettuna monissa eri muodoissa ja erikokoisissa pakkauksissa.

Pakattu kirjolohifilee on C-leikkuuastetta

Kalojen leikkuuluokituksessa A tarkoittaa pienintä käsittelyä, kun taas E-leikkuussa poistetaan niin ruodot ja kidusluut kuin nahat ja rasvatkin. Jos leikkuuasteet eivät ole tuttuja, niin kannattaa tutustua artikkeliimme lohen ja kirjolohen leikkausasteista.

Kalaneuvoksen pakattu tuore kirjolohifilee on C-leikattu. Joskus harvoin kampanjoissa se saattaa olla myös ruodittua A-fileetä, mutta tästä on tällöin maininta kampanjassa. Leikkausasteen voit tarkistaa aina pakkausmerkinnöistä. C-leikkuu tarkoittaa kalaa, josta on poistettu selkä- ja kylkiruodot, fileen etuosan paksuimmassa kohdassa olevat pystyruodot 98-100 prosenttisesti, kidusluu, kaikki evät ja eväruodot sekä kaikki selkä- ja vatsarasvat. C-leikattu filee on aina ruodittu, joten se on hyvä valinta esimerkiksi lapsiperheille.

Tuoreet kalafileet on helppo paistaa nopeasti pannulla, grillata tai kypsentää uunissa. Olemme koonneet sivuillemme ison määrän erilaisia kalareseptejä, joista löydät monenlaisia kalaherkkuideoita niin arkeen, juhlaan, alkupaloiksi, pääruoiksi ja pikkusuolaisina nautittavaksi. Resepteistä suurin osa on todella helppoja valmistaa, mutta tarjolla on myös kunnianhimoisemmille kotikokeille moderneja herkkuja.

Katso reseptipankistamme maittavat ja monipuoliset kirjolohireseptit. Reseptit on pyritty tekemään niin, että jokainen osaa niistä helposti valmistaa herkullisen aterian. Kalareseptejä löytyy yhtä hyvin arkeen kuin juhlaan, alkuruuaksi tai pääruuaksi.

C-leikattu kirjolohi sopii esimerkiksi japanilaisia makuja yhdistävän lohisashimin valmistamiseen. Perinteinen uunilohi valmistuu myös loistavasti tästä C-leikatusta kirjolohifileestä ja itämaisia makuja loihdit upeasta kirjolohi-kasviscurrysta.


Ainesosat
Viljelty KIRJOLOHI (Oncorhynchus mykiss), ruodoton. Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä FI=Suomi, SE=Ruotsi, NO=Norja.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 672 kJ
161 kcal
rasva / fett 8,5 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,5 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 20 g
suola / salt 0,1 g

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit