Kirjolohifilee, pakattu
Kalaneuvoksen pakattu kirjolohifilee on aina tuoretta ja hyvää. Sitä pidetään pakkausratkaisultaan hygieenisempänä vaihtoehtona palvelutiskin kalaan verrattuna. Pakkauksissa on aina ”Tuore”-merkintä, joka kertoo takaamastamme laadusta ja maukkaudesta. Kalaneuvoksen Tuore-kirjolohet kasvatetaan joko Ruotsissa tai Suomessa. Kun pakkauksessa on merkintä ”Suomalainen”, kala on aina kasvatettu kotimaisella kasvattamolla.
Kirjolohen liha on punertavaa ja siinä on hieman norjalaista lohta vähemmän rasvaa. Se onkin siksi ruokakalana monikäyttöistä ja terveellistä. Ravitsemuksellisesti kirjolohi on huippuluokkaa: sen lihassa on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja.
Ympäristöjärjestö WWF nosti keväällä 2013 suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle. Kasvatettu kirjolohi onkin eettinen ja ekologinen valinta. Sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä, ja kalankasvattajat ovatkin tehneet paljon työtä ympäristöasioiden eteen.
Kirjolohesta on vakiintunut suosittu ruokakala ja Suomen tärkein kasvatettu ruokakala. Sitä tuotetaan maassamme vuosittain noin 12 miljoonaa kiloa. Suurin osa tuotannosta tapahtuu verkkoaltaissa Saaristomeren ja Ahvenanmaan vesillä. Kalaneuvos hallitsee tuoreen kirjolohen koko tuotantoketjun vuoden ympäri, mädistä ja kalanpoikasista aina valmiiseen tuotteeseen saakka.
Välitämme kirjolohta tuoreena kokonaisena ja fileenä, graavattuna siivutettuna fileenä monessa eri pakkauskoossa, lämminsavustettuna ja kylmäsavustettuna monissa eri muodoissa ja erikokoisissa pakkauksissa.
Pakattu kirjolohifilee on C-leikkuuastetta
Kalojen leikkuuluokituksessa A tarkoittaa pienintä käsittelyä, kun taas E-leikkuussa poistetaan niin ruodot ja kidusluut kuin nahat ja rasvatkin. Jos leikkuuasteet eivät ole tuttuja, niin kannattaa tutustua artikkeliimme lohen ja kirjolohen leikkausasteista.
Kalaneuvoksen pakattu tuore kirjolohifilee on C-leikattu. Joskus harvoin kampanjoissa se saattaa olla myös ruodittua A-fileetä, mutta tästä on tällöin maininta kampanjassa. Leikkausasteen voit tarkistaa aina pakkausmerkinnöistä. C-leikkuu tarkoittaa kalaa, josta on poistettu selkä- ja kylkiruodot, fileen etuosan paksuimmassa kohdassa olevat pystyruodot 98-100 prosenttisesti, kidusluu, kaikki evät ja eväruodot sekä kaikki selkä- ja vatsarasvat. C-leikattu filee on aina ruodittu, joten se on hyvä valinta esimerkiksi lapsiperheille.
Tuoreet kalafileet on helppo paistaa nopeasti pannulla, grillata tai kypsentää uunissa. Olemme koonneet sivuillemme ison määrän erilaisia kalareseptejä, joista löydät monenlaisia kalaherkkuideoita niin arkeen, juhlaan, alkupaloiksi, pääruoiksi ja pikkusuolaisina nautittavaksi. Resepteistä suurin osa on todella helppoja valmistaa, mutta tarjolla on myös kunnianhimoisemmille kotikokeille moderneja herkkuja.
Katso reseptipankistamme maittavat ja monipuoliset kirjolohireseptit. Reseptit on pyritty tekemään niin, että jokainen osaa niistä helposti valmistaa herkullisen aterian. Kalareseptejä löytyy yhtä hyvin arkeen kuin juhlaan, alkuruuaksi tai pääruuaksi.
C-leikattu kirjolohi sopii esimerkiksi japanilaisia makuja yhdistävän lohisashimin valmistamiseen. Perinteinen uunilohi valmistuu myös loistavasti tästä C-leikatusta kirjolohifileestä ja itämaisia makuja loihdit upeasta kirjolohi-kasviscurrysta.
Ainesosat
Viljelty KIRJOLOHI (Oncorhynchus mykiss), ruodoton. Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä FI=Suomi, SE=Ruotsi, NO=Norja.
Ravintosisältö / Näringsvärde | 100 g |
---|---|
energia / energi | 672 kJ |
161 kcal | |
rasva / fett | 8,5 g |
josta tyydyttyneitä / varav mättat | 1,5 g |
hiilihydraatit / kolhydrater | 0 g |
josta sokereita / varav sockerarter | 0 g |
proteiini / protein | 20 g |
suola / salt | 0,1 g |
Maukas monikäyttöinen file. C-leikatussa voisi olla hiukan rasvoja mukana?
Ostin 3.11.2023 Jäälin K-Supermarketista Kalaneuvoksen tuoreen kirjolohifileen (pakattu) paino 687 g ja hinta 11,64 €. Kotisivujenne mukaan se pitäisi olla C-leikattu, josta suuri osa ruodoista on poistettu. Valitettavasti pettymykseni oli melkoinen, kun noukin useamman sentin pituisia ruotoja noinkin pienestä palasta melkein 30 kpl. Pyhäinpäivän ruokailukokemus ei ollut ollenkaan miellyttävä.
Ruodoton ja maukas, mutta liikaa suolaa.
Täysin pilaantunut, pakkauksessa parasta ennen 20.05.2024. Uuni ja koko asunto haisi pilaantuneelta kalalta. Oli varmasti viimeinen kerta, kun ostan tämän yrityksen tuotteita, haju oli järkyttävä. Valmistamme kalaa melko usein, kalan käsittely on tuttua.
Ostan usein tätä teidän 500g:n fileetä.
Tällä kertaa pala oli huomattavasti pienempi kuin yleensä ja rasvaosa todella suuri. Harmi kun kalamäärä ei sitten riittänytkään suunnittelemaani ruokaan.
Pitäisikö kaupassa aina punnita nämä pakkaukset, sillä en usko, että pystytte leikkaamaan niin tasalaatuista, että kaikki fileet olisivat lähes 500g:aa 🤔
Ostin tänään 8.6.2024 Hyvinkäältä K-market Vieremästä 1 kg tuoretta kirjolohta vakuumipakattuna.
Kala oli pehmyttä, limaista ja haisi. Kaukaa tuoreesta. Kilohinta 14,90
Jouduin palauttamaan kalan kauppaan.
Pyysivät laittamaan reklamaation teille
Ostin Supermarketin tarjouksesta eilen vakuumipakatun miedosti suolatun kirjolohifileen. Tänään grillasimme sen. Se oli todella suolainen. Jos ei olisi tiennyt syövänsä kirjolohta, ei olisi maistanut mitä söi. Kala oli jotenkin hyvin tiivistä lihamaista ja tönkkösuolattua. Onneksi on muitakin pakkaajia eikä fileitä suolata painon lisäämiseksi.
Hei!
Mitä suolaa käytätte miedosti suolatussa kirjolohifileessä? Kala maistuu oudolle jopa epämielyttävälle. Tuplasti kotikeittiössä pettynyt, töissä palaute on ollut ko. kalasta samansuuntaista.