Julkaistu: 02.05.2022

Äitienpäivän herkut kalasta

äitienpäivän herkut

Äitienpäivää vietetään joka vuosi aina toukokuun toisena sunnuntaina. Silloin liput nostetaan salkoon ja kaikki äidit ansaitsevat huomion. Juhla on hyvin perhekeskeinen ja tarjottavat ovat suuressa osassa tätä juhlapäivää. Silloin tarjotaan äidille juuri sitä, mistä nimenomaan hän eniten pitää. Perinteisiin kuuluu äitienpäiväkakku ja jotain muuta makeaa, mutta suolainenkin varmasti maistuu. Äitienpäivä koostuu eritoten yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta, jossa äiti saa nauttia ansaitusta ihanasta juhlapäivästä.

Haluatko yllättää äitisi viemällä aamiaisen suoraan sänkyyn, joka on usein lapsiperheille traditioksi tullut tapa aloittaa lämminhenkinen äitienpäivä? Vai haluatko tarjota herkullisen lounaan äidillesi sopivista kalaherkuista? Kokosimme tähän muutamia ehdotuksia, joista voit valita juuri sinun äidillesi sopivan tarjottavan. Näillä ja muilla herkuilla saat varmasti äitisi hyvälle mielelle!

Ideoita herkulliselle ja juhlalliselle äitienpäivän aamiaiselle:

Kirjolohileipä

Lämmin kirjolohileipä valmistuu hetkessä ja maistuu tuhtina aamiaisena äidille joko sänkyyn tarjoiltuna tai brunssilla. Täyttävä minttu-hernepestolla ja paistetulla kirjolohifileellä täytetty leipä hurmaat äitisi heti aamusta.

Voileipäleivos on kaunis ja juhlallinen tarjottava leivän sijaan. Voileipäleivoksen täytteissä maistuvat jokirapu ja lämminsavukirjolohi. Tämä ylellinen tarjottava yllättää varmasti.

kylmäsavukirjolohirullat - lohirullat

Kylmäsavulohirullat sopivat mainiosti alkupalaksi, brunssille tai äidin juhlalliselle aamupalalle. Näihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: kylmäsavukirjolohta, maustettua tuorejuustoa ja ruisleipää. Rullien leikkaaminen helpottuu, kun annat sen kohmettua pakastimessa vähintään tunnin.

Lohikääretorttu on täytekakun suolainen versio

Mitä jos tarjoaisit äidille täytekakun sijaan tai sen rinnalle näyttävän näköisen lohikääretortun, joka on kuin perinteinen lohivoileipäkakku, mutta se vain kääräistään rullalle. Täytteeseen tarvitset Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohifileetä ja koristeeksi Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifilee tai –lohifileesiivuja. Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta se saa tekeytyä mehukkaaksi ja maukkaaksi.

Lohikääretorttu ihastuttaa takuuvarmasti näyttävyydellään!

lohivoileipäkakku

Äitienpäivän lounas kruunaa juhlapäivän

Äitienpäivän perinteisiin kuuluu vahvasti myös juhlavampi äitienpäivälounas, jolloin äitiä hemmotellaan ja valmistetaan muun perheen voimin. Silloin äiti saa istua valmiiseen pöytään. Äitienpäivän lounas voi olla kolmen ruokalajin menu, jolloin se käsittää alku-, pää- ja jälkiruuan. Tässä artikkelissa kuitenkin keskitymme itse pääruokiin, jotka ovat normaalia arkiruokia juhlavampia ja maistuvat varmasti äidille.

Vinkkejä seuraavista resepteistä maistuvaan ja onnistuneeseen äitienpäivän juhlalounaaseen:

Uunikala

Uunikala lohesta värikkäiden kasvisten kera on riittoisa isommallekin perheelle ja on helppo valmistaa – perheen pienimmätkin voivat osallistua tämän tekemiseen.

Paistettu kuha

Paistettu kuha pannulla perunoilla on juhlava ruoka ja helppo valmistaa.

Gremolatalohi on loistava vaihtoehto, kun haluat jotain muuta perinteisen uunilohen sijaan. Raikkautta sekä voimakkaita makuja siihen tuo sitruuna, persilja ja valkosipuli. Tarjoa terveellisen kukkakaalicouscousin kanssa. Tämä ruoka sopii gluteenittomaan ruokavalioon.

Bouillabaisse

Bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto sopii hyvin juhlavaksi keitoksi. Tämä äyriäisiä ja vaaleaa kalaa sisältävä keitto maistuu laadukkaan leivän ja itsetehdyn aiolin kera.

Paistettu taimen

Paistettu taimen parsan kera on maukas keväinen resepti, joka sopii juhlaan. Tämä herkku on nopea valmistaa ja on kaunis kokonaisuus lautasella.

Nämä ja monet muut vinkit äitienpäivän maittaviin tarjottaviin löydät Kalaneuvoksen reseptit-osiosta.

Kalaneuvoksen väki toivottaa kaikille äideille hyvää ja ansaittua äitienpäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *