Kylmäsavulohifilee, siivu

Kylmäsavulohifilee, siivu 150 g

Kylmäsavulohi on tuote, josta saat herkullista makua todella monenlaisiin ruokiin. Se sopii pastaan, keittoihin, salaatteihin, leivän päälle tai vaikkapa munakkaaseen. Valmiiksi siivutettu kylmäsavulohifilee on kätevä raaka-aine erilaisiin tilanteisiin.

Kalaneuvoksen kylmäsavu- ja graavituotteet valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta. Tätä korostetaan pienten graavi- ja kylmäsavupakkaustemme ”premium”-tekstillä. Toimitamme kaupan kalajalostehyllyyn vakuumipakattua, valmiiksi siivutettua kylmäsavulohifileetä 150 g ja 1 kg pakkauksissa. Löydät siis sopivan määrän kylmäsavulohta kalajalostehyllystä, riippumatta teetkö ruokaa vain itsellesi vai isolle vierasjoukolle.

Suomen syödyin kala on norjalainen lohi, jota syödään vuodessa 4,3 kiloa henkilöä kohden. Kalaneuvoksen lohi on kasvatettu vastuullisesti Pohjois-Norjan Lofoottien alueella ja Lofoottien pohjoispuolella. Se kuljetetaan kylmäkuljetusrekoilla suoraan Lofooteilta kalatehtaallemme Sastamalaan ja on jalostettavana jo vuorokausi perkuun jälkeen. Kalamme tulevat pitkäaikaisilta ja luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme, ja auditoimme kalantoimittajiamme järjestelmällisesti, jotta laatu, vastuullisuus ja ympäristöstä huolehtiminen ovat vaatimammalle korkealla tasolla.

Kylmäsavulohifilee siivuina on erinomainen raaka-aine ruoanlaittoon

Kalan kylmäsavustus vaatii laadukkaita ja puhtaita raaka-aineita. Kylmäsavustuksessa lohi savustetaan matalassa lämpötilassa, joten raaka-aineen puhtaudesta ja hygieenisyydestä täytyy pitää erittäin hyvää huolta. Savustus tekee kalan lihasta kypsää ja säilyvää, mutta ei tuhoa tai vähennä sen arvokkaita ravintoaineita.

Voit myös kylmäsavustaa kalan itse, jos sinulla on siihen sopivat välineet ja tilat käytössäsi. Useimmilla ei kuitenkaan ole kotikeittiössä tähän käytännön mahdollisuutta, joten valmiiksi kylmäsavustetut kalamme ovat tällöin erinomainen valinta. Muista, että jos et käytä koko kylmäsavulohifileepakkauksen sisältöä kerralla, tulee kylmäsavustetut kalat tarjoilun jälkeen säilyttää suljetuissa pakkauksissa ja kylmässä 0-3 asteen lämpötilassa.

Löydät useita herkullisia kylmäsavulohen ruokaohjeita kalaresepteistämme. Saat ihastelua hienommallakin illallisella pöydässä ruokailijoilta, kun tarjoat alkupalaksi upean kylmäsavulohinyytin. Juhlien noutopöytään tai cocktail-paloiksi tikuista tarjoiltavaksi taas sopii mainiosti kylmäsavulohi juustojen kera. Alkupalaksi tai lisukkeeksi sopivat myös hienot kalaröstit.

Pääruoksi voit valmistaa vaikkapa lämmittävät ja suomalaisille rakkaat uuniperunat kalatäytteellä. Toinen mielenkiintoinen ruoka kokeiltavaksi on lohisilakat, joissa silakkafileet täytetään kylmäsavulohella tai kirjolohella. Voit käyttää käytännössä kaikissa resepteissä ristiin kylmäsavukirjolohifileetä ja kylmäsavulohifileetä siivuina. Voit siis valita oman makusi mukaan, suositko hieman rasvaisempaa lohta vai vähärasvaisempaa kirjolohta kylmäsavustetussa muodossa ruoanlaitossa.

Kannattaa myös kokeilla kylmäsavulohta suolaisissa piirakoissa ja vaikka pizzan täytteenä. Ruisleivän päällä kylmäsavulohifileesiivut ovat herkullisia ihan sellaisenaan.


Ainesosat
Viljelty norjalainen lohi (salmo salar), suola, happamuudensäätöaineet (E326, E262). Voimakassuolainen.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 757 kJ
181 kcal
rasva / fett 10,6 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,4 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 21,4 g
suola / salt 3,1 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit