Paistettu taimen

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

Paistettu taimen

Paistettu taimen pannulla parsan kera – keväinen resepti

Paistettu taimen pannulla on keväinen resepti herkullisesta taimenesta ja keväisestä parsasta. Reseptin voi hyvin valmistaa myös grillissä kesäkaudella! Parsakausi on parhaimmillaan huhtikuusta juhannukseen, joten tämä resepti sopii erityisen hyvin kevääseen. Parsoista kannattaa katkaista puunmakuinen tyvi pois käsin. Kun taivutat parsaa käsin, niin parsa katkeaa juuri oikeasta kohdasta kannan yläpuolelta ja voit käyttää loppuosan ruokaan.

Paistetun taimenen kanssa tässä reseptissä valmistetaan sitruunalla ja parmesan-juustolastuilla maustetut parsat. Sitruuna toimii taimenen kanssa hyvänä makuparina – kuten muidenkin kalojen kanssa erinomaisesti. Kannattaa paistaa sitruunan puolikasta hetki pannulla, jotta siitä puristettavan sitruunan mehun maku hieman lempeytyy. Juusto tuo täyteläistä makua annokseen parsapedin päälle ripoteltuna.

Paistetun taimenen resepti on helppo tehdä. Ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa. Sinun ei tarvitse esivalmisteluksi kuin pilkkoa Kalaneuvoksen taimenfilee paloiksi ja maustaa kala ja parsat miedosti pippurilla ja suolalla. Parsat kannattaa pyöräyttää öjyssä ja paistaa ne pannulla tai grillissä. Taimenfileepaloja paistoaika pannulla on minuutin verran pannulla nahkapuoli alaspäin. Varo ylipaistamista, jotta kalasta ei tule kuivaa.

Kalaneuvoksen taimen on aina vastuullisesti kasvatettua

Taimenen sesonki kasvatettuna kalana on ympärivuotinen. Taimen on lohensukuinen kala ja me Kalaneuvoksella myymme vastuullisesti vain ruokakalaksi kasvatettua taimenta. Ruokakalaksi kasvatettua taimenta ei ole tarkoitettu istutuksiin, vaan istutettavat taimenet kasvatetaan ruokakaloista erillään. Istutettu taimen on eväleikattu kun taasen ruokakalaksi kasvatettua taimenta ei ole eväleikattu. Ruokakalaksi kasvatetusta taimenesta on saatavissa aina alkuperätodistus, josta on jäljitettävissä kalan alkuperä kasvatuslaitokseen. Kaikki Kalaneuvoksen myymä tai välittämä taimen on Nordic Trout AB:n kasvattamaa.

Suomen villit taimenkannat ovat etenkin Etelä-Suomessa huonossa kunnossa. Varsinkin meritaimen on sukupuuton partaalla. Asiaan on onneksi tartuttu uudistetussa kalastuslaissa ja istutetun eli eväleikatun taimenen alamittaan on puututtu. Ruokakalaksi kasvatettavaa taimenta ei koske istutettujen taimenten alamittasäädökset. Tästä syystä ruokakaupan palvelutiskissä myytävä ruokakalaksi kasvatettu taimen ei välttämättä ole vähintään 50 senttimetriä pitkä. Luonnonvaraiset (rasvaevälliset) villit taimenet ovat täysin rauhoitettuja 64º00´N eteläpuolella. Meritaimen on ollut rauhoitettu Suomenlahdella ja vuodesta 2019 lähtien kaikilla merialueilla. Luonnonvaraisten kalakantojemme suojelu on äärimmäisen tärkeä asia.

Valmistusaineet

 • 600 g Kalaneuvos taimenfileetä
 • 1 tl suolaa
 • 1/2 tl mustapippuria
 • 2 rkl voita
 • 2 rkl rypsiöljyä

sitruunaparsat:

 • 500 g parsaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl sormisuolaa
 • ripaus mustapippuria
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 80 g salaattisekoitusta
 • 1/2 dl parmesan-juustoa lastuina

Paistettu taimen ohje

 1. Pyyhi kalafile puhtaaksi ja leikkaa se annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
 2. Huuhtele parsat ja katkaise pois kova kanta.
 3. Pyöräytä parsat öljyssä ja paista ne rapsakan kypsiksi parilapannulla tai grillissä.
 4. Mausta parsat suolalla ja pippurilla.
 5. Paista myös puolikkaan sitrunan leikkauspintaa hetki pannulla.
 6. Levitä salaattisekoitus lautaselle ja laita parsat päälle.
 7. Valuta pinnalle sitruunamehua paistetusta sitruunasta.
 8. Paista taimenet pannulla voi-öljyseoksessa ensin nahkapuoli alaspäin noin minuutin verran.
 9. Käännä ympäri ja paista vielä hetki, kunnes kala on mehevän kypsää.
 10. Aseta salaatin päälle paistetetut taimenet ja höylää koristeeksi parmesaanijuustolastuja.

Vinkki: sitruunan nopea paistaminen lempeyttää sitruunan makua.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 333 g

Energia 401 kcal

Proteiini 36 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 23 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 3.5 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 109 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit