Julkaistu: 09.03.2022

Tiedote koskien Heimon Kala Oy yrityskauppaa

Kalaneuvos logo

Heimon Kala Oy yrityksen virolaiselta AS PRFoodsilta ostanut Hukkasen yrittäjäperheen omistamat Kalaneuvos Oy ja Nordic Trout Ab aloittavat henkilöstön muutosneuvottelut (yhteistoimintalain mukaan) tuotannollisista ja taloudellisista syistä Heimon Kalan Rengon yksikössä.

Helmikuussa 2022 tehty yrityskauppa sisältää Heimon Kalan toiminnot Suomessa eli kalankasvatustoiminnan Houtskarissa sekä kalanjalostuslaitokset Rengossa ja Kokkolassa.

Neuvottelut eivät koske Houtskarin tuotantolaitosta eikä kalankasvatushenkilökuntaa.

Alustavan arviomme mukaan Heimon Kala Oy:n toiminta tulee vaatimaan merkittäviä ja välittömiä saneeraustoimenpiteitä. Heimon Kala Oy:n Rengon henkilöstölle on annettu muutosneuvottelukutsu 8.3.2022 ja sen arvioitu kesto on noin kuusi viikkoa. Neuvotteluiden piirissä on noin 15 henkilöä Rengossa.

Yhtenä mahdollisena lopputuloksena on tuotannon loppuminen Rengon tehtaalla. Selvitämme parhaillaan Heimon Kalan lähitulevaisuuden toimituskykyä ja erityisesti kalaraaka-aineen riittävyyttä vastaamaan nykyisiin toimitussopimuksiimme. Tilannetta vaikeuttaa myös kalaraaka-aineen saatavuuden merkittävä heikentyminen.

Rengon muutosneuvotteluilla ei ole vaikutusta Kalaneuvoksen tehtaiden toimintaan ja tuotteiden toimituksiin Suomessa. Kalaneuvoksen Sastamalan, Turun ja Kaskisten tehtaat toimivat normaalisti.

Kokkolan yksikön tuotantoa Heimon Kala on ajanut alas viime syksystä lähtien ja siellä muutosneuvottelut on saatettu päätökseen jo aikaisemmin. Toiminta tullaan lopettamaan Kokkolassa toukokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Kalaneuvos Oy ja Heimon Kala Oy, toimitusjohtaja Hans-Mikael Helenius p. +358 50 523 7297

hans-mikael.helenius@kalaneuvos.fi