Mätimousse
Annoskoko: n. 10 10 min

Mätimousse on monikäyttöinen juhlaherkku mädistä
Mätimousse on maukas juhlava ruokalaji, joka on myös todella helppo valmistaa! Tämä herkku valmistuu vain 10 minuutissa ja viidestä raaka-aineesta. Yllätä juhlavieraasi positiivisesti ja tarjoa heille hieman luksusta mätimoussen muodossa.
Mätimoussen valmistus on helppoa; sinun tarvitsee vain vaahdottaa vispikerma ja sekoittaa se yhdessä ranskankerman, sipulisilpun, kirjolohen mädin ja mustapippurin kanssa. Ranskankerman eli creme fraichen sijaan jotkut tykkäävät käyttää smetanaa, mutta suosittelemme käyttämään ranskankermaa, jos sitä on suinkin saatavilla. Suolaa ei mätimousseen tarvitse lisätä, sillä mäti on itsessään runsassuolaista.
Mätimousse sopii juhlavaksi alkupalaksi esimerkiksi joulun kalapöytään ja sen voi tarjoilla valmiina suupaloina ruisleivän tai rapeiden ruisnappien päällä. Kirjolohen mätimousse sopii erinomaisesti myös osaksi alkupalapöytää kulhossa tarjoiltuna. Klassinen yhdistelmä on tietysti mätimousse sekä blinit. Katso alta reseptivideo, valmista itse perässä ja nauti haluamallasi tavalla!
Valmistusaineet
- 250 g Kalaneuvos kirjolohenmätiä
- 1-2 dl vispikermaa
- 150 g ranskankermaa
- 1 punasipuli
- 1/4 tl tl mustapippuria
Mätimousse ohje
- Vaahdota vispikerma.
- Kuori ja silppua sipuli hyvin pieneksi.
- Sekoita kevyesti ranskankerma, kirjolohen mäti ja mustapippuri.
- Lisää punasipuli ja vaahdotettua vispikermaa haluamasi määrä, kuitenkin sen verran, että moussesta tulee kuohkeaa. Sekoita varovasti ja lisää tarvittaessa loppu kerma.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 70 g
Energia 132 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatit 2 g
Rasva 11 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0.5 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 122 mg