Kylmäsavu kirjolohen mäti

Kylmäsavu kirjolohenmäti 100g

Kylmäsavu kirjolohen mäti Kalaneuvokselta on suomalaisesta kirjolohesta saatava suurirakeinen ja tummanoranssinpunainen kalapöydän näyttävä herkku. Kylmäsavu kirjolohen mäti erottuu maullaan tavallisesta kirjolohen mädistä kylmäsavustusprosessissa saadun tyylikkään raikkaan savun maun myötä. Kalaneuvoksen kylmäsavustettua kirjolohen mätiä on myynnissä rajoitetun ajan joulusesongin ympärillä hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa pakasteena 100 g purkeissa. Kylmäsavustettu mäti sopiikin erinomaisesti osaksi joulun kalapöytää. Herkullisen maun ohella siitä saa todella näyttävän koristelun erilaisiin ruoka-annoksiin. Kylmäsavustetulla mädillä voi viimeistellä vaikkapa suolaiset joulutortut.

Mäti sopii tarjottavaksi etenkin sesonkijuhliin, mutta on myös arjen herkku. Se sopii hyvin esimerkiksi blinien kanssa, uuniperunoiden kera tai pikkusuolaisten täytteeksi. Se käy myös esimerkiksi mätimoussen muodossa voileipien päälle. Kalareseptien sivullamme on useita eri kalareseptejä, joissa mätiä käytetään joko olennaisena osana ruokaa tai koristeluun.

Kylmäsavustettu mäti on myös terveellinen herkku monipuolisen ravintosisältönsä ansiosta. Suomessa mädin vuosikulutus henkilöä kohden on matala. Ruotsissa mätiä käytetään jopa kaksikymmentä kertaa enemmän henkilöä kohden kuin Suomessa.

Mädin käsittelyssä on huolehdittava hyvästä hygieniasta ja kylmäketjusta. Mätiä ei pidä säilyttää pitkään jääkaapissa ja silloinkin jääkaapin täytyy olla riittävän kylmä, nollasta kolmeen asteeseen. Mikäli ostat kirjolohen mädin pakasteena, säilyy se pitkään hyvänä pakastettuna. Parasta ennen -päivämäärän löydät rasian kannesta. Mäti kannattaa sulattaa jääkaapissa ja nauttia sen jälkeen mahdollisimman pian. Sulatettuna se säilyy hyvänä noin vuorokauden riittävän kylmässä jääkaapissa (0-3 asteessa).


Ainesosat
Suomalainen KIRJOLOHENMÄTI, suola, säilöntäaine (E211).

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 758 kJ
180 kcal
rasva / fett 6,3 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,2 g
hiilihydraatit / kolhydrater 4,2 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 26,7 g
suola / salt 2,5 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit