Suolaiset joulutortut

Annoskoko: 16 kpl 30 min

Arvio:

4.91

Suolaiset joulutortut kalasta resepti

Suolaiset joulutortut kalasta – moderni resepti jouluun

Suolaiset joulutortut ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina joulunajan modernina herkkuna. Perinteisten joulutorttujen tarjoamisen rinnalla näillä kalatäytteisillä joulutortuilla voit rakennella tarjolle vaikkapa täyttävän, tunnelmallisen ja ihanan rauhallisen glögi-iltapalan! Resepti on helppo ja nopea – nämä joulutortut valmistuvat reilussa puolessa tunnissa kokemattomaltakin kotikokilta.

Voit myös valmistaa suolaiset joulutortut vaikkapa hienomman jouluaterian tai pääruokapöydän alkuruoaksi tai tarjoilla kylmäsavukirjolohitortut kahvileipänä joulusesongissa. Kokkailemalla uusia herkkuja voi joulutunnelmaa kohottaa itselleen tai aivan läheisimmässä perhepiirissä. Joulu on kuitenkin loppujen lopuksi rauhoittumisen aikaa, ja mikäs sen mukavampaa kuin hyvän mielen tuottaminen läheisille hyvällä ruualla!

Joulutorttu – mallit, taikina ja täyte

Helpot joulutortut valmistat käyttämällä ohjeen valmiita lehtitaikinalevyjä 8 kappaletta. Leikkaa torttulevyt keskeltä kahtia ja leivo 16 tähtitorttua. Joulutorttujen taittelu on tällä tavalla helppoa; paina sakarat tiiviisti kiinni keskikohtaan ja pistele tortun keskusta haarukalla.

Näissä kylmäsavukirjolohella täytetyissä joulutortuissa pääraaka-aineena toimii Kalaneuvoksen kokonainen kylmäsavukirjolohi, joka paloitellaan kuutioiksi. Jos kokonaista kylmäsavukirjolohifileetä ei lähikaupassasi ole saatavilla, niin voit käyttää aivan hyvin myös kylmäsavukirjolohifileetä siivuina.

Voit myös varioida ohjetta käyttämällä osaksi lämminsavustettua kirjolohifileetä ja osaksi kylmäsavustettua kirjolohta. Lämminsavustettua kirjolohifileetä saat palana ja kokonaisena fileenä joulusesongissa kaupasta joulun tunnelmaa tuovassa joulupukkipakkauksessa. Joulutorttujen koristelu onnistuu hienosti Kalaneuvoksen kirjolohen mädillä tai muilla mädeillä. Katso suolaisten joulutorttujen resepti alta ja valmista sen mukana!

Reseptivideo suolaiset joulutortut

joulutortut kylmäsavulohesta – kylmän ja lämpimän ihana makuyhdistelmä

Kylmäsavustettu lohi ja kirjolohi ovat monien suosikkeja savukalojen joukossa, eikä ihme; niiden suolaisen viileä maku luo mukavaa kontrastia moniin eri lämpimiin ruokiin. Suosikkiresepteistämme esimerkiksi lohipiirakka kylmäsavukirjolohella on juuri tämän reseptin kaltainen lämpimän taikinan ja kylmäsavustetun, suolaisen raikkaan kirjolohen maun yhdistelmä.

Gourmet-kokkien todellinen haaste, mutta samalla ihanuus reseptipankissamme on yhteistyökeittiömestarimme Arto Rastaan tyylikäs kylmäsavukirjolohinyytti, joka toimii myös tasokkaassa joulupöydässä upeana muistutuksena syksystä ja kerää ihastusta (ehkä jopa kateutta) kokin ruuanlaittotaitoja kohtaan. Muista myös joulun perinteiset herkut, kuten uunilohi – jouluun sopivalla hunaja-sinappihunnulla.

Joka vuosi kauden ruokatrendeihin pävittyvästämme joulukala-artikkelistamme saat insipiraatiota joulun kalapöytää varten. Lukaise siis artikkelimme sen päivittyessä aina joulukuun alkuun mennessä ja rakenna joulun ihana kalapöytä! Joulussa tärkeintä on yhdessäolo, mutta herkullinen ruoka tulee hyvänä kakkosena.

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
  • 500 g (8 levyä) lehtitaikinalevyjä
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1/2 rkl kapriksia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 kananmuna
  • 1 pieni sitruuna
  • 10 g rucolanversoja

Suolaiset joulutortut ohje

  1. Leikkaa 100 grammaa kylmäsavukirjolohta pieniksi kuutioiksi. Silppua kaprikset.
  2. Sekoita kaprikset ja kylmäsavukirjolohikuutiot tuorejuuston joukkoon.
  3. Halkaise sitruuna ja purista ruokalusikallinen sitruunanmehua juustoseoksen joukkoon.
  4. Laita seos viileään torttujen paistamisen ajaksi.
  5. Leikkaa torttulevyt keskeltä kahtia ja leivo 16 tähtitorttua.
  6. Paina sakarat tiiviisti kiinni keskikohtaan ja pistele tortun keskusta haarukalla.
  7. Voitele tortut kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripota pinnalle seesaminsiemeniä.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa n. 13 minuutin ajan. Jäähdytä.
  9. Lusikoi kylmäsavukirjolohitäytettä jokaiselle tortulle.
  10. Koristele tortut lopulla kylmäsavulohella, rucolanversoilla ja pienillä sitruunansiivupaloilla.

Vinkki: Voit käyttää täytteeseen myös lämminsavukirjolohta ja koristella tortut kylmäsavukirjolohella. Myös kirjolohen mäti sopii kauniisti näiden suolaisten joulutorttujen koristeeksi. Tarjoile joulusesongissa glögin kanssa!

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 64 g

Energia 205 kcal

Proteiini 5 g

Hiilihydraatit 10 g

Rasva 16 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.8 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 30 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit