Savukirjolohi, pala

Savukirjolohi, pala

Savukirjolohipalasta saat maistuvaa ja juhlavaa makua ruokapöytään. Se sopii salaatteihin, pastaan, piirakkaan tai leivän päälle. Perunan kumppanina se on lautasella lempeän ja täyteläisen makuinen herkku.

Savustettu kirjolohipa näyttää hyvältä ruokapöydässä, ja palana se on myös fileitä edullisempi. Koska kala on kypsennetty ruotoineen, sen raaka-aineen maku on korostuneempi. Tuotteesta ei ole poistettu eviä, selkärankaa tai ruotoja. Siksi se vaatii lihan perkauksen syömisen tai ruuanvalmistuksen yhteydessä.

Kalaneuvoksen kirjolohet ovat eettistä ja ekologista ruokaa. Kalat kasvatetaan Suomen rannikoilla, Ahvenanmaalla sekä Ruotsissa Nordic Troutin kalankasvattamoilla. Vastaamme koko kirjolohen tuotantoketjusta aina mädistä ja kalanpoikasista valmiiseen savustettuun tuotteeseen saakka, ympäri vuoden. Kalojen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä, ja ympäristöjärjestö WWF onkin nostanut suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle.

Kalaneuvos on savukalojen markkinajohtaja Suomessa*. Olemme savustaneet kalaa vuosikymmenien ajan ja sitä kautta keränneet ja kehittäneet tietoa ja taitoa savustamisen saloista. Tuloksena on ylivoimainen maku ja korkea tasalaatuisuus, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme ensiluokkaisten raaka-aineiden ohella.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Lämminsavustetun kalan maku vaihtelee rakenteen mukaan. Voidaan sanoa, että kokonaisena savustetuissa kaloissa savun maku maistuu hieman miedommalta savustettuihin fileisiin verrattuna. Valikoimissamme onkin savustettua kirjolohta monessa muodossa. Löydät varmasti oman suosikkisi!

Tutustu reseptipankkimme moniin kalaresepteihin. Kokeile esimerkiksi savukirjolohiburgeria, joka tuo hyvää ja terveellistä vaihtelua jauhelihalle, tai alkupalaksi makoisia savukirjolohiperunakuppeja.


Ainesosat
Viljelty KIRJOLOHI (Oncorhynchus mykiss), suola, savuaromi. Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä Fi=Suomi, Se=Ruotsi, No=Norja, Dk=Tanska.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 620 kJ
148 kcal
rasva / fett 6,7 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,7 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 21,9 g
suola / salt 1,9 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *