Savukirjolohi

Savukirjolohi

Savukirjolohi eli savustettu kirjolohi sopii moneen makuun ja monenlaiseen ruokaan. Se maistuu täyteläiseltä ja vahvalta kuitenkin hienosti ja lempeästi. Siitä saa hyvää makua niin leivän päälle kuin salaatteihin tai yhtä hyvin pastaan kuin piirakkaan.

Kalapöytään savukirjolohi kuuluu ehdottomana herkkuna. Kalaneuvoksen kokonaisena savustettu kirjolohi näyttää komealta ruokapöydässä, ja se on myös savustettua kirjolohifileetä edullisempi vaihtoehto. Kala on kypsennetty ruotoineen, joten raaka-aineen maku on korostuneempi. Tuotteesta ei ole poistettu eviä, selkärankaa tai ruotoja. Siksi se vaatii lihan perkauksen syömisen tai ruuanvalmistuksen yhteydessä.

Kirjolohemme kasvatetaan Suomen rannikoilla, Ahvenanmaalla sekä Ruotsissa Nordic Troutin kalankasvattamoilla. Pidämme huolta koko kirjolohen tuotantoketjusta aina mädistä ja kalanpoikasista valmiiseen savustettuun tuotteeseen saakka, ympäri vuoden. Kasvatettu kirjolohi on eettinen ja ekologinen valinta. Sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä, ja ympäristöjärjestö WWF onkin nostanut suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle.

Kalaneuvos on savukalojen markkinajohtaja Suomessa*. Olemme savustaneet kalaa vuosikymmenien ajan ja sitä kautta keränneet ja kehittäneet tietoa ja taitoa savustamisen saloista. Tuloksena on ylivoimainen maku ja korkea tasalaatuisuus, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme ensiluokkaisten raaka-aineiden ohella.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Lämminsavustetun kalan maku vaihtelee rakenteen mukaan. Yleisenä ohjenuorana voidaan sanoa, että kokonaisena savustettu kala maistuu hieman miedommalta savustettuihin fileisiin verrattuna. Valikoimissamme onkin savustettua kirjolohta monessa muodossa. Löydät varmasti oman suosikkisi.

Savukirjolohesta voit valmistaa monenlaisia ruokia; piirakoita, keittoja, kalapihvejä tai -pyöryköitä sekä ruokaisia salaatteja. Kokeile esimerkiksi savukirjolohiburgeria, jossa kala tuo hyvää ja terveellistä vaihtelua jauhelihalle, tai helppoa ja ruokaisaa savukirjolohisalaattia perunan kera.


Ainesosat
Viljelty KIRJOLOHI (Oncorhynchus mykiss), suola, savuaromi. Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä Fi=Suomi, Se=Ruotsi, No=Norja, Dk=Tanska.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 620 kJ
148 kcal
rasva / fett 6,7 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,7 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 21,9 g
suola / salt 1,9 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit