Savukirjolohifilee, pala

Savukirjolohifilee, pala

Savukirjolohifileepala sopii piirakkaan tai pastaan yhtä hyvin kuin leivän päälle tai salaattiin – tai sellaisenaan kalapöytään makua tuomaan. Se on ruodoton ja helppokäyttöinen vaihtoehto kaikkeen ruuanlaittoon ja sellaisenaan syötäväksi. Savustetun kalan maku tuo muistoja mieleen, ja siihen on aina hyvä palata. Ilmankos savukala pysyy suosiossa, ei vähiten monikäyttöisyytensä vuoksi.

Kirjolohemme kasvatetaan Suomen rannikoilla, Ahvenanmaalla sekä Ruotsissa. Pidämme huolta koko kirjolohen tuotantoketjusta aina mädistä ja kalanpoikasista valmiiseen savustettuun tuotteeseen saakka, ympäri vuoden. Kasvatettu kirjolohi on eettinen ja ekologinen valinta. Sen kasvatusta ohjaa tiukka ympäristölainsäädäntö ja lupajärjestelmä, ja ympäristöjärjestö WWF onkin nostanut suomalaisen kasvatetun kirjolohen suositeltavien kalalajien vihreälle listalle.

Olemme savustaneet kalaa vuosikymmenien ajan ja sitä kautta keränneet ja kehittäneet tietoa ja taitoa savustamisen saloista. Tuloksena on ylivoimainen maku ja korkea tasalaatuisuus, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme ensiluokkaisten raaka-aineiden ohella. Kalaneuvos on savukalojen markkinajohtaja Suomessa*.
*Lähde: Nielsen Homescan, 52 viikkoa päättyen 8.9.2019, total Suomi, ostot arvossa, tuoteryhmä total teollisesti pakattu kala (pl. kaupan merkit)

Lämminsavustetun kalan maku vaihtelee rakenteen mukaan. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että fileenä savustettu kala maistuu hieman voimakkaammin kokonaisena savustettuun kalaan verrattuna. Valikoimissamme onkin savustettua kirjolohta monessa muodossa. Löydät varmasti oman suosikkisi.

Savukirjolohifileepala on erinomainen raaka-aine monipuoliseen ruoanlaittoon. Tutustu runsaan reseptipankkimme kalaresepteihin. Kokeile esimerkiksi naposteltavaksi savulohisuupaloja, ihania lehtikaalilettuja savulohitäytteellä, helppoa ja ruokaisaa lämminsavukirjolohisalaattia pastan kera tai uuniruokana savulohipaistosta. Joulusesongissa tuote myydään jouluisessa joulupukkipakkauksessa.


Ainesosat
Viljelty KIRJOLOHI (Oncorhynchus mykiss), suola, savuaromi. Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä Fi=Suomi, Se=Ruotsi, No=Norja, Dk=Tanska.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 620 kJ
148 kcal
rasva / fett 6,7 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,7 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 21,9 g
suola / salt 1,9 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *