Julkaistu: 06.06.2024

Kaikki kalat kesän grillihetkiin

Aurinko, läheiset ja hyvä grilliruoka – niistä on täydellinen kesäpäivä tehty. Tänä kesänä grillissä valmistetaan makkaran ja pihvin lisäksi erilaisia kalaherkkuja. Niin korealainen lohihampurilainen kuin lohi-ananasvartaat valmistuvat helposti grillissä. Kotimaisen kokonaisen kirjolohen tai kirjolohifileen lisäksi grilliin sopivat hyvin esimerkiksi lohi, siika, kuha ja ahven. Kesäisen kalapöydän kruunaa Kalaneuvoksen kirjolohen, siian tai muikun mäti.

Ota talteen Kalaneuvoksen grillausvinkit sekä herkulliset kalareseptit ja löydä uusi grillisuosikkisi!

Vinkit kalan grillaamiseen

Kala on terveellinen, herkullinen ja monipuolinen grillattava, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia ja proteiinia. Terveellisyytensä lisäksi se maistuu hyvin kaiken ikäisille – myös perheen pienimmille! Grillattavaksi sopivat lähes kaikki kalat hauesta siikaan ja kirjolohesta ahveneen. Lisäksi valmistustapoja on monia, joten jokainen grillaaja löytää varmasti mieleisensä.

Kokonaisen kalan grillaus

Kalaneuvoksen kokonainen kirjolohi, siika ja ahven valmistuvat herkullisiksi grillissä. Kokonaisen kalan grillauksessa voi käyttää apuvälineenä foliota tai halsteria.

Kalafileen grillaus

Kalaneuvoksen kalafileistä grilliin sopii erinomaisesti esimerkiksi kirjolohifilee. Folio on kalafileen grillaajan paras ystävä. Filee kannattaa laittaa folioon siten, että kalan yläpuoli jää paljaaksi.

Kalanyytit ja kalavartaat grillissä

Kirjolohimedaljongit eli kirjolohinyytit valmistuvat kätevästi folionyytissä. Helppojen lohikebakoiden valmistuksessa hyödynnetään puolestaan grillitikkuja.

Kalareseptit grilliin

Mikä on suosikkikalareseptisi grilliin? Kalaneuvoksen raikkaista resepteistä löytyy hyvää jokaiseen makuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *