Loimulohisalaatti
Annoskoko: 4 45 min

LOIMULOHISALAATTI – VÄRIKÄS HERKKU RUOKAPÖYTÄÄN
Loimulohisalaatti on raikas, herkullinen ja runsas salaatti tarjottavaksi kesän juhliin osaksi buffetpöytää, alkupalaksi tai ihan vain arjen ruokailuun. Kalaisa salaatti on kesän parhaimpia takuuvarmoja salaatteja, olipa aterioimassa myös perheen pienempiä jäseniä. Loimulohisalaatti ihastuttaa myös ulkonäöltään värikkäiden ainesosien ansiosta. Se on helppo tehdä ja maistuu varmasti kaikille kalan ystäville.
Valmistusaineet
- 300 g Kalaneuvos Liekki loimutettu lohifilee tai lämminsavukirjolohifilee
- 500 g uusia perunoita
- 250 g pitkiä vihreitä papuja
- 4 keitettyä kananmunaa
- 2 porkkanaa
- 2 vartta varsisipulia
- 150 g salaattisekoitusta
- 1 ruukku lehtipersiljaa
Tilli-kermaviilikastike:
- 200 g kermaviiliä
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulin kynsi raastettuna
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Loimulohisalaatti ohje
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja paloittele muutamaan osaan. Leikkaa pavuista päät pois ja ryöppää muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Nosta pavut kylmään veteen jäähtymään, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Keitä kananmunia noin 7 minuuttia. Viipaloi porkkanat ohuiksi lanteiksi. Hienonna varsisipuli.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kasaa laajalle vadille salaattisekoitusta, porkkanaa, papuja, perunoita ja varsisipulia. Lohko päälle lohta ja koristele lehtipersiljalla. Nosta päälle nokareita tillikermaviilikastiketta.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 460
Energia 472 kcal
Proteiini 29 g
Hiilihydraatit 29 g
Rasva 26 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 4.9 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 264 mg