Loimulohisalaatti

Annoskoko: 4 45 min

Loimulohisalaatti

Loimulohisalaatti on raikas, herkullinen ja runsas salaatti tarjottavaksi kesän juhliin osaksi buffetpöytää, alkupalaksi tai ihan vain arjen ruokailuun. Kalaisa salaatti on kesän parhaimpia takuuvarmoja salaatteja, olipa aterioimassa myös perheen pienempiä jäseniä. Loimulohisalaatti ihastuttaa myös ulkonäöltään värikkäiden ainesosien ansiosta. Se on helppo tehdä ja maistuu varmasti kaikille kalan ystäville.

Ruokaisan tästä salaatista tekee itse Liekki loimutettu lohifilee, pavut, perunat sekä keitetyt kananmunat, joiden yhdistelmä on melko klassisen kalasalaatin ainekset. Upeaa värikkyyttä ja makua tuovat kesän satokauden raikkaat vihannekset. Mikäs sen ihanampaa kuin uudet perunat, varsisipulit sekä porkkanat kesän uudesta sadosta. Salaatin kruunaa raikas kermaviilikastike, joka maustetaan tietenkin tillillä, Dijon-sinapilla, sitruunalla, hunajalla ja valkosipulilla.

Voit valmistaa salaatin toki mainiosti myös lämminsavukirjolohifileestä ja Liekki loimua saa myös kirjolohifileestä, palana sekä kokonaisena fileenä.

Valmistusaineet

  • 300 g Kalaneuvos Liekki loimutettu lohifilee tai lämminsavukirjolohifilee
  • 500 g uusia perunoita
  • 250 g pitkiä vihreitä papuja
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 vartta varsisipulia
  • 150 g salaattisekoitusta
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Tilli-kermaviilikastike:

  • 200 g kermaviiliä
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Loimulohisalaatti ohje

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja paloittele muutamaan osaan. Leikkaa pavuista päät pois ja ryöppää muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Nosta pavut kylmään veteen jäähtymään, jotta kypsyminen pysähtyy.
  2. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia. Viipaloi porkkanat ohuiksi lanteiksi. Hienonna varsisipuli.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Kasaa laajalle vadille salaattisekoitusta, porkkanaa, papuja, perunoita ja varsisipulia. Lohko päälle lohta ja koristele lehtipersiljalla. Nosta päälle nokareita tillikermaviilikastiketta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 460

Energia 472 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 29 g

Rasva 26 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 4.9 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 264 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *